תמיסת הכבישה המועדפת עלי
על כל כוס מים של 250 מ"ל כף שטוחה מלח (גבישי או שולחני)
על כל ארבע כוסות מי מלח, שלושה רבעים כוס חומץ הדרים רגיל.
את המים מרתיחים, ממיסים את המלח כשרותחים ומוסיפים את החומץ.
מקררים לגמרי לפני ששופכים לצנצנת עם המלפפונים.
תוספות: שום, שמיר, סלרי, פלפל חריף אם אוהבים.
משאירה את המלפפונים בתמיסה שמונה ימים.
שיני השום נהיות ירקרקות, זה בסדר.
לשים את הצינצנת על צלחת כי תוסס.
אם לאחר שמונה ימם יוצאים מלוחים מידי לטעמך, פשוט לשפוך חלק מהתמיסה ולהוסיף במקום מים ולהשאיר עוד יום בצנצנת. המליחות תרד.
והטיפ שלי :להשרות את המלפפונים לפני הכבישה שעתיים במים קרים, כשהם מוצפים. זה גורם להם להיות נוקשים יותר ומתקבלים קריספים לאחר הכבישה.