שאלת כביסה

dorit73

New member
שאלת כביסה

בחודשים האחרונים ירדנו לגמרי מאבקות כביסה וממרככי כביסה. מצאתי מוצר של שבבי סבון טבעיים משמן קוקוס לכביסה ואת המרכך מחליף חומץ. רק מה, לכביסה אין ריח. לא שזה נורא, אבל אני זוכרת שפעם מישהו כתב כאן שאפשר להזליף לחומץ קצת לבנדר בשביל הריח. מישהו יודע איזה סוג מוסיפים ? האם מדובר על שמן לבנדר שמוסיפים למבערים (אלו בבקבוקים הקטנים שקונים בחנויות טבע) או מוצר אחר? תודה.

razgalili

New member
לא כדאי לכם להוסיף ריח

אם עשיתם את כל המאמצים האלה כדי לתת סביבה נקייה לילד חבל להוסיף גורם נוסף שיכול להפריע בשביל הריח הטוב. חומרים בעלי ריח חזק יכולים להוסיף לעומס הרעלנים על הכבד של הילד ולילד רגיש זה יכול להיות מספיק בשביל להפריע לתפקוד שלו.

dorit73

New member
תודה על התשובה ואגב,

אין לי כל ספק שהמעבר לשבבי סבון לכביסה בתוספת חומץ, עם טיפול קצר שעשינו עם אבץ שינו את הילד מבחינת גרייה וויסות חושי מקצה לקצה.

dorit73

New member
אני שמחה לשמוע!!!

זה חשוב מאוד לומר את זה, בייחוד להורים כמוני שלא פועלים לפי שום פרוטוקול ביו רפואי. כי למעשה, אני לוקחת מהפורום הזה רעיונות שמתאימים לי ולמשפחתי ,וכמובן לילד, מבלי להיות בדיאטה מסויימת. אבל אין ספק שיש דברים שהם, א-ב בכל העניין, ועובדה שאיך שירדתי מאבקת כביסה ואף יותר מזה, המון זמן אנחנו בלי מרכך, אין מילים שיכולות לתאר את השינוי בילד.

איזה מוצר ? נשמע מענין מאוד

אשמח מאוד לקבל פרטים על שבבי הסבון הטבעיים הללו. אולי זה גם יותר זול מכל המוצרים האקולוגיים הללו...

dorit73

New member
זה נקרא שבבי סבון לכביסה

יש לנו שני מוצרים של שתי חברות שונות בסופר. 750 גרם עולים 19 ש"ח וצריך שלוש כפות להכניס לתוך רשת שנמצאת באריזה. זה מספיק להמון כביסות. כרגע יש לנו את המוצר שנקרא "אונו" אבל יש עוד מוצר בשם "ליטופית" שבפעם הקודמת השתמשתי בה והיא יותר מצאה חן בעיניי, אולי אשליה בגלל שאריזה המושקעת. על שתיהן כתוב שזה משמן קוקוס טבעי. אין לי בכלל מילים לתאר כמה שזה מצויין.

איזה יופי, חבל שיום שישי

ארוץ מהר בראשון בבוקר לקנות
. תודה

יש גם אגוזי סבון לכביסה ביתית אורגני- יש בעדן

אגוזי סבון לכביסה ונקיון indian soap nuts עוד מוצר שמשווק בעדן. לא זול בכלל, כ-55-60 שח לחצי קילו, אבל חסכוני ויעיל לניקוי כביסה, רחצה ועוד. היתה תוכנית בטלויזיה על המוצר הזה באדיבות פיליס גלזר. אגוזי סבון לכביסה ונקיון - היא עשתה מהם נוזל לכלים, לרחצה, לחפיפת ראש ופנים וכל היתר. היא ממליצה בחום ויש לא מעט מידע על המוצר הזה. צירפתי כמה. לא ברור עד כמה המוצר יעיל בכתמים קשים, אך לכביסה "רגילה" הוא מתאים. לקחתי לנסיון.

למעלה