שאלת כדאיות

aviram v

New member
שאלת כדאיות ../images/Emo13.gif

אם הפורום לא רלוונטי, מתנצל מראש, נא למחוק את ההודעה, תודה ! אנו מתכננים טיול שבו ניהיה בשבוע האחרון של ספטמבר בניו יורק, ובכל אוקטובר בארגנטינה, או לחילופין להעביר את השבוע בניו יורק לסוף הטיול (משיקולים שונים). (כלומר, שבוע אחרון של סטפמבר, עד שבוע לפני סוף אוקטובר בארגנטינה, ובשבוע האחרון של אוקטובר בניו יורק). 1.מבחינת מזג אוויר עדיף להיות בניו יורק כמה שיותר מוקדם (סוף ספטמבר לעומת סוף אוקטובר), אך מה הבדל במזג האוויר בניו יורק בין סוף ספטמבר לבין סוף אוקטובר ? האם משמעותי ? 2.מבחינת מזג האוויר עדיף להיות בארגנטינה כמה שיותר מאוחר , אך מה ההבדל במזג האוויר בארגנטינה (מהצפון לדרום) ? האם יש משמעות להקדמה/דחייה בשבוע ?
ובנושא אחר
: 3.הטיסה לארגנטינה (הלוך וחזור) תהיה דרך שדה התעופה ניוארק (שבניו ג'רזי), במידה ונהיה בניו יורק בתחילת הטיול, לפני ארגנטינה, האם יש אפשרות לשמירת חפצים בשדה התעופה ? כלומר, במקום להסחב עם כל הקניות איתנו לארגנטינה, מעוניינים לשלם עבור שמירת חפצים בשדה התעופה. האם יש אפשרות כזו בשדה התעופה הזה ? אולי בשדה תעופה אחר ? (חשוב שזה יהיה בתוך שדה התעופה, מכיוון שהקונקשין חזור יהיה קצר, ולא נוכל לצאת משדה התעופה).
רבה

natyh

New member
הפורום רלבנטי בדיוק לשאלות הללו נועד הפורום

1 ו 2 אתם צודקים עדיף ניו יורק קודם פשוט חם יותר גוגל מזג אויר בניו יורק ותראה כנ"ל לגבי ארגנטינה עדיף מאוחר ככל האפשר , משמעות קריטית עדיף היה לדחות את תחילת הטיול אפילו ביותר כדי שיתחמם . ועכשיו מגיעה הבעיה האמיתית אין כל אפשרות בכל ארה"ב מניסיון מר 12 שעות בשדה התעופה לה גרדיה באוגוסט לשמירת חפצים בשדה התעופה . הפרנויה בכל ארה"ב מדהימה אתם תיראו ותבינו זו נראית המדינה הכי מפגרת בעולם והיא אכן כזו .... בקיצור אתם חייבים למצוא פיתרון אחר !

קיתום

New member
(יוזר של בעלי), ../images/Emo51.gif תגובה :

1. כלומר, גם מבחינת ניו יורק וגם מבחינת ארגנטינה עדיף להתחיל בניו יורק ? 2. ראיתי שההבדל בטמפרטורה בניו יורק יורדת ב 5 מעלות בין סוף ספטמבר לסוף אוקטובר, האם נכון ? האם משמעותי ? 3. אנחנו מתכננים להתחיל בצפון ארגנטינה ומשם לדרום, האם שבוע הקדמה/איחור קריטי באגרנטינה בתקופה זו ? בכמה מעלות הבדל מדובר ? 4. לגבי שמירת חפצים, כאן קיבלתי עידוד, אפשר

natyh

New member
לגבי שמירת חפצים

קשה לי להאמין אך יתכן והיטעו אותי בלה גרדיה כלום ואף נציג של חברת תעופה כולל שוטרים לא היה מוכן לשמור לי על המטען אפילו דקה . בענין שבוע איחור והקדמה בארגנטינה ראי תשובתי הקודמת ...
כמה מעלות הבדל קשה לי לענות אך אוקטובר אינה התקופה לשם היא גבולית גם כך , אז ככל שתאחרו ייטב לכם. ולסיכום להתחיל בצפון ארגנטינה עדיף , אם כי לא ברור מה יש לכם לחפש שם...... היפה בארגנטינה הוא הדרום , אפשר להשקיע יומיים שלושה במפלי האיגוסו ועוד יום בקושי בבואינוס אבל די מיותר ...... רוצו לדרום הכונה ואלדז וברילוצה מהר ככל האפשר והקדישו את כל הזמן לשם ,בחזור תוכלו לעשות סיבוב במפלי האיגוסו כככל שיאפשר הזמן והביתה ....

natyh

New member
מצטער הטעיתי אותך

טסתי בחזור באוגוסט 07 חזרה לארץ מניו ארק לא מלהגרדיה . והתוצאה : שום שמירת חפצים לא היתה שם ....... ייתכן שהתיואשתי מהר מדי , אך לכם יש שבוע בניו יורק למצא את שמירת החפצים הזו
בהצלחה !

yaelgro

New member
לא בכל הטרמינלים יש

ב-JFK יש רק בשניים מתוך השמונה. הכי טוב זה לפני שיוצאים לעיר כשמגיעים, לשאול באיזה ארמינל יש שמירת חפצים, ואז לגשת לשמירת חפצים ולשאול.

natyh

New member
למיטב ידיעתי בניו ארק אין

בזבזתי 4 שעות להגיע לתובנה הזו ..... בזמן הזה שינעתי איתי 53 ק"ג יש קבלת חריגת משקל ...... אך יתכן ואני טוועה ....

yaelgro

New member
לגבי שמירת החפצים

אני אישית לפני שנה שמרתי חפצים ליום אחד בלבד בנמל התעופה JFK ולא היתה בעיה. אבל אני לא יודעת להגיד אם הם יהיו מוכנים לשמור ליותר זמן, וכמה זה עשוי לעלות. ליום אחד הם לקחו לי לפי פריט: מזוודה גדולה 15 דולר, תיק צד בינוני 11 דולר וגיטרה 10 דולר. אישית, הייתי לוקחת את הדברים לארגנטינה, ובמלונות בהם תהיו שואלת אם אפשר להשאיר את התיק עם הדברים ל-X זמן.

למעלה