שאלת כיבוד באזכרות

שרון123

New member
שאלת כיבוד באזכרות

אז האזכרה הראשונה מתקרבת
אז מה נהוג אצלכם מבחינת הכיבוד? במשפחות של שנינו נהוג: צימוקים, שקדים, בטנים, פירות, מלפפונים מקולפים, כעכים מתוקים וכעכים מלוחים. אצל בעלי נהוג גם בייצים קשות(משהו עם ברכת "שהכל נעשה בדברו), וגם מלפפון חמוץ, זיתים, ולפעמים גם דג מטוגן. אותי די מגעיל הקטע של עשרות בייצים קשות, ומצד שני בקיץ האזכרה מגיעה לשעה מאוחרת של הערב, כך שצריך שיהיה כיבוד לארוחת ערב. אצלם גם נהוג שכל אורח מקבל צלחת חד פעמית עליה מסודר הכיבוד האישי שלו, ואילו אני מעדיפה שולחן עם קעריות של כיבוד. חשוב לי שהכיבוד יהיה טעים ואסטטי ומשביע, ועם זאת שלא יהיה יותר מידי שמח. מעניין אותי איך זה אצלכם?

אחשל

New member
עדה עדה ומינהגיה ../images/Emo27.gif

אצלנו בד"כ מתאספים, אחרי האזכרה בבית העלמין, על הדשא בבית הורי. יושבים, מדברים, מעבירים כמה שעות... אנחנו (יותר נכון אמאשלי) נוהגים להכין כיבוד קל - בורקסים, עוגיות, קרקרים, ירקות חתוכים, פירות, וכמובן שתייה קלה וחמה. אחרי הכל, אנשים מגיעים בד"כ במיוחד, חלקם באים מרחוק. אני מכיר גם נוהג של הבאת הכיבוד לבית העלמין (בד"כ יש מקום מיועד ל"פריסה" כזו) - עוגות, עוגיות, פירות, לפעמים שתיה חריפה בנוסף לקלה ולחמה.

אני שמתי פשוט מה שנראה לי מתאים

הכנתי 3 סוגי עוגות בחושות פרסתי ושמתי על השולחן, בורקסים וגם מאפים מתוקים, ירקות חתוכים, עוגיות, פירות, שתיה חמה וקרה. באופן אישי אני לא סובלת את הסעודות האלה שמקיימים באזכרות, בעיני זה נורא, וסליחה אם פגעתי במישהו מהנוכחים כאן. תמיד עוברת בי התחושה של חגיגיות שלא במקום ואני תמיד בורחת מהן.

liat1953

New member
יש הנוהגים לפי מנהגים ויש לפי ליבם

אני עושה מה שנראה נכון עבורי. מכינה שתיה קרה וחמה ,קונה עוגות ועוגיות מלוחות,כיבוד קל,לי לא נראה להכין סעודה ביום שהוא הקשה בחיי לכן גם לא אופה ומכינה אלא קונה הכל מוכן. לדעתי כל אחד עושה כפי שמרגיש...אין נכון או לא נכון בכך. מקוה שיהיו ימיך הקרובים קלים. מהו תאריך האזכרה? סוף שבוע טוב לך ליאת

yazi22

New member
שתיה וכיבוד קל

בבית, בדרך חזרה מבית הקברות. פשוט כולם מתאספים, ועוצרים אצלנו ונשארים, ואנחנו דואגים שיהיו דברים על השולחן. אנחנו לא מחויבים לשום מנהג ולשום משפחה. בקטעים מסוימים יותר קשה ככה. בקטעים אחרים יותר קל.

למעלה