שאלת כתמים ודימום.

kuki28

New member
שאלת כתמים ודימום. ../images/Emo35.gif../images/Emo7.gif

בנות יקרות יש לי 2 שאלות ... 1) הדימום של משכב הלידה נמשך בין שבועיים לחודש- כך הבנתי. אך רציתי לשאול אם אותו דימום מלווה בכאב חד של המקום. אני מרגישה כאילו נתנו לי "מכות" באזור הפיפי..בלי כל קשר לתפרים. וזה כואב בטירוף שאני יושבת ואף עומדת. פתאום כאב חד שעובר לי שם- ומצמרר אותי. כך זה צריך להיות ? 2) נשארו לי כתמים לאחר הלידה. באזור הפיפי, מתחת לחזה, וקצת בבית השחי..כמו כתם שחור כהה כזה..מכוער. לעולם לא סבלתי מכתמים. אבל בהריון גם הפטמות נעשו כהות שחורות מאוד. זה עובר? מתי בערך? יש צורך ברופא עור ? תודה

נראה לי

שאילו שאלות לרופא וקצת גדולות עלינו מבחינת איבחון וירטואלי. ממילא מומלץ ללכת לביקורת בסוף משכב הלידה. אני הייתי הולכת אם היו לי כאלה כאבים. כמה זמן אחרי הלידה את? תרגישי טוב,

o s h r

New member
גם לי היו הכאבים הנ"ל

ממש כאב לי וכל הזמן שטפתי את המקום וזה עבר לי ביום האחרון של הדימום.הדימום שלי היה יחסית קצר - שבועיים. לגבי כתמים, לא היו לי. מה שכן כל השערות שצמחו לי במהלך ההריון נושרות ממני ממש ברגעים אלו, שלושה חודשים אחרי הלידה.

אמאאור

New member
קוקי, דימום אחרי לידה הוא תקין

עד שישה שבועות אחרי הלידה! זו תקופה שנקראת "משכב לידה", ובמהלכה יוצאת ה"לוכיה", כך קוראים לדימום הזה, ומאפשרת לרחם להתנקות מההריון ולחזור לגודלו המקורי, כמו לפני ההריון. הדימום אמור להיחלש עם הזמן, ולהפוך להפרשה או הכתמה, עד שנגמר לגמרי. מכיוון שאת בסך הכל 10 ימים אחרי הלידה, הדימום שאת מתארת נשמע נורמלי. לעומת זאת, תחושת ה"מכות" לא נשמעת תקינה. יכול להיות שיש לך תפר מהודק מדי, וזה גורם לכאב החד, במקרה הזה כדאי להגיע לרופא נשים, שבמידת הצורך פשוט יפתח תפר. לגבי הכתמים, שוב - במסגרת ששת השבועות הראשונים, רוב השינויים של ההריון עוברים. אם לא יעבור, כדאי לראות רופא עור.

למעלה