שאלת להמשך

שאלת להמשך ../images/Emo20.gif

שלום לכולם, סיימתי ארבע שנות לימוד בחינוך לגיל הרך, ועכשיו סיימתי גם את הסטאז' ואיך אני אסביר את זה... לא מיציתי את עצמי. אני מאוד אוהבת ילדים אבל מאוד קשה לי עם החינוך הרגיל (36 ילדים סייעת +גננת), קשה להגיע לכל ילד. בא לי להועיל יותר לחברה... ולכן, אני ממש מתלבטת מה להמשיך ללמוד.
התעניינתי מאו בריפוי בעיסוק אבל לא מתאים כי צריך לעשות תואר ראשון שוב... (אפשר לעשות תואר שני אבל אי אפשר יהיה לעסוק במקצוע).
הסבה לחינוך מיוחד ומשם להמשיך הלאה לאופציות שהן גננת שיח, לקויות למידה, מאבחנת דידקטית ולא יודעת מה עוד יש
תראפיות למינהם בעיקר תראפיה באמנות (טיפול בעלי חיים זה לא תואר ולא יודעת כמה זה ממש ילך בארץ, בנוסף קשה לי קצת לראות את בעלי החיים סובלים בזמן הטיפול (למרות שיש יתרון בהם והם מועילים ומקדמים)
ואחרון חביב ריפוי בדיבור- מה זה בדיוק? שמעתי על זה פעם אחת ולא הבנתי מה זה כל כך... מצטערת על עומס השאלות אני רוצה להחליט בקרוב מאוד בעיקר שחודש יולי יהיה עמוס מאוד ולא יהיה לי זמן "לעשות חושבים" (קייטנה...
)

תלכי עם מה שאת אוהבת

ריפוי בדיבור זה קלינאות תקשורת, מטפלים בכל המגזרים. בעיות גמגום, בעיות שפה, בעיות תקשורת ועוד. הלימודים מאוד מאוד אינטנסיבים ולוקחים כ3 וחצי שנים. גם צריך לעשות תואר ראשון נוסף התואר השני הוא לענייני מחקר. אפשר ללמוד באוניברסיטת תל אביב או במכללת הדסה (זה המקומות במרכז). תלכי עם מה שאת אוהבת, זה מה שחשוב. ומומלץ לקחת בחשבון גם את השכר וביקוש העבודה מקווה שעזרתי

wildcat6

New member
יכולה להתייחס רק לשני סעיפים

ריפוי בדיבור קלינאית תיקשורת עבודה לא קלה אבל הביקוש גדול מאוד בנושא יש המון עבודה. עבודה קשה אך מאוד מספקת מכירה ילדה שיש לה שפה שסועה בתחילת השנה לא דיברה בכלל אפילו לא ישרה מבט והיום בסוף השנה מדברת ניפלא ושמחה איזה גאווה לקלינאית תיקשורת שלה. לגבי תראפיה בבעלי חיים דבר מדהים ולמה את חושבת שהחיות סובלות הילדים מלטפים אותם ומטפלים בהם, הדרכים בהם זה מועיל בהתייחסות לדבר חסר ישע, למידת חוקי התנהגות, ויסות תחושתי (מגע ברקמים שונים), אפילו בשיחות מעמיקות המעבירות תחושות הילדים דרך בעלי החיים האנשה של תחושות הילדים. באופן כללי יש איזה קשר לא תיקשורתי בין בעלי חיים לילדים וזה דבר נהדר

נאמי

New member
מה ללמוד?

מנסיוני כדאי לעשות עבודת חקר קטנה לפני שבוחרים. כדאי לך להתנסות קצת בעבודה לפני שאת רצה להמשיך ללמוד. פשוט תתחילי לעבוד בבי"ס של חינוך מיוחד. בבית הספר תכירי את כל בעלי המקצוע הפרא רפואיים ותדעי מה הם עושים תוכלי לצפות בהם עובדים ולהבין יותר מה כולל כל מקצוע ומהן נטיות ליבך. תראי מה הכי מושך אותך ומה הכי נראה לך לאישיות שלך ולצרכים שלך. אל תמהרי. תנסי לראיין כמה שיותר אנשי מקצוע ולראות מה הם עושים ומה מתחבר אליך. אני למשל בתור נערה הייתי משוכנעת שאני רוצה להיות פיזיותרפיסטית. מאז שהכרתי כמה אמרתי איזה מזל שאני לא. אני בחרתי באותה שיטה. למדתי ייעוץ חינוכי רק אחרי שראיתי יועצת בפעולה וחשבתי שגם אני רוצה לעשות בדיוק מה שהיא עושה. בהצלחה.

למעלה