שאלת לילה -

שמופית

New member
שאלת לילה -

מה דעתכן על שטיח מקיר לקיר בחדר השינה ? תמיר ואני חולמים בהקיץ על הבית שנבנה, ונתקלים בהבדלי רצונות. תמיר גדל בבית בלי שטיחים מקיר לקיר והוא נגד שטיח שכזה, ואני העברתי את ילדותי בחדר עם שטיח מקיר לקיר וזוכרת אותו ממש לטובה
אז איך זה אצלכן ? יש שטיח או אין ? הייתן רוצות שטיח או הייתן מוותרות ?

POOH*

New member
אצלנו....

אני גם גדלתי עם שטיח מקיר לקיר והוא לא. אבל יש הסכמה שכשנעבור לבית קבע [בקיבוץ] שנוכל לשפץ כרצוננו לפחות בחדר השינה שלנו יהיה שטיח מקיר לקיר. [אבל לא שעיר כזה פרוותי אלא מהנמוכים יותר...] לגבי חדרי השינה של הילדים עדו אין הסכמה... POOH

mishmish3

New member
נראה לי בעייתי בקטע של הניקוי

אין לנו ואנחנו לא רוצים - וכילדה את בטח לא זוכרת את כל מה שנשפך לך על השטיח ואיך שזה שיגע את ההורים שלך...

רחלילי

New member
אם שטיח אז רק מקיר לקיר בחדר השינה

ואם יש לכם חתולים דעי לך שזה סופר בעיתי. וחוץ מזה שטיח צריך לשאוב אבל דלעתי בחדר השינה זה ממש כייף בעיקר בחורף. בקיץ זה מעיק לאללה. תחשבי על זה.

אתי@

New member
אני לא כל כך בעד

להורים שלי יש שטיח מקיר לקיר בחדר השינה, והם ממש משועבדים אליו (אפילו שיש להם קירבי
): אסור להיכנס לחדר עם נעליים, צריך לשאוב כל יום-יומיים, נזהרים לא להיכנס לחדר עם אוכל או שתייה, וכו´. הם עובדים בשביל השטיח במקום שהשטיח יעבוד בשבילם
פעם זה היה מאוד אופנתי אז אנשים היו מוכנים לסבול בשביל האופנה, אבל היום יש אופציות יותר נוחות. למשל פרקט. גם לו יש חסרונות, וגם בו צריך לטפל באופן מיוחד, אבל זה יותר קל משטיח וגם פחות מגביל, ואם זה רק בחדר השינה, אז זה לא נורא בכלל (לא הייתי עושה בכל הבית). בכל אופן הפרקט נותן אוירה מאוד נעימה וחמימה, ואין איתו בעיה שחם בקיץ. ועוד משהו חשוב - אפשר לקנות פרקט סינטטי (מאוד זול ומאוד מקובל היום) שמרכיבים לבד, ואז אם בעוד כמה שנים ימאס לכם ממנו, אתם מפרקים לבד ויכולים להעביר לחדר אחר
בהצלחה

יעל3

New member
אני בעד שטיח...

אבל - איך דואגים באמת לניקיון של דבר כזה????????

יעלי2

New member
שטיח מקיר לקיר-הדיעה שלא בעד

קחי בחשבון שבטיח מקיר לקיר, יפה ככל שיהיה, מצטבר המון לכלוך של אבק וחולירות שלא יוצאים בניקוי של שואב אבק. מאסיבי ככל שיהיה. המלצה חלופית לעשות פרקט בחדר השינה ולהניח עליו שטיח קטן. הסיבה שאני ממליצה לחשוב על זה פעמיים היא מסיבה זו בלבד. מבחינת האסטטיקה גם אני חושבת שזה מקסים. יש היום אפשרות להניח שטיח "צקיר לקיר" אך ללא הדבקה. ואז אחרי X זמן, זורקים אותו ויש לך אפשרות להמשיך ו"לשחק" עם הרצפה ככל שעולה על רוחך, מבלי להזמין חברה שנגרד את הדבק מהרצפה.

שמופית

New member
כן, זה התכנון ../images/Emo45.gif

לשים בחדרי השינה שטיח מקיר לקיר ללא הדבקה, כדי שיהיה אפשר להוריד. לגבי פרקט - נראה לי שהוא תופס אבק צ´יק צ´ק ונורא לא נעים ללכת עליו ברגלים יחפות... וגם על פרקט אסור לשפוך נוזלים וכאלה כי זה יוצר כתמים. בקיצור - ההתלבטות עדיין בשיאה.

אתי@

New member
אני לא רואה מה ההבדל בין

פרקט לריצפה מבחינת האבק. בכל אופן אותי זה היה מרגיע שהאבק נראה לעין. אם היה לנו שטיח ולא היינו רואים את האבק.... אוי ואבוי, בטח היינו מנקים פעם בשנה
לגבי הטיפול בפרקט - צריך להיזהר לא לעשות הצפות של מים כי הפרקט מתנפח. נראה לי יותר פשוט מאשר לשאוב כל יום. אבל זו דעתי, כמובן...

תוכי

New member
אצלי ישנה בעיה

בעלי אלרגי לקרדית האבק ולכן שטיחים ממש לא באים בחשבון וגם לא וילונות באסה
אבל נסתדר

אתי@

New member
רק שתדעי, שקירבי מתאים בדיוק

למי שאלרגי לקרדית האבק, כי הוא שואב אותו
(ולא, אני לא מוכרת קירבי ואני לא מקבלת אחוזים
)

kisses

New member
לי יש שטיחים מקיר לקיר בכל הבית

וזה די נחמד למרות שיש לקחת בחשבון שהם צריכים ניקוי יומי. כל יום צריך לשאוב. וזה לדעתי החסרון היחידי שיש להם.

הכוכבת

New member
אני בעד

זה נותן הרגשה חמה וביתית. אני בעד שטיחים. וכמה שיותר

fila

New member
אני גם אוהבת שטיחים

ותמיד רציתי שיהיה לי שטיח מקיר לקיר ולא יצא.... אבא שלי אומר שאני לא ממש אובססיבית בקטע של ניקיון כך שהבית יהיה מלוכלך רוב הזמן אם יהיה לי שטיח....... לעומת זאת ממש בא לי פרקט נראה לי יפה ומרשים!

rinutza

New member
אני לא ממש אוהבת, זה נראה לי

סיוט לנקות, בייחוד אם יש חיות או מתכננים שיהיו חיות בבית. בחורף זה ממש כיף, אבל בקיף הכי קיף זה רצפה קרה שאפשר ללכת עליה יחפים.

למעלה