שאלת לימודים...

שאלת לימודים...

יש כאן במקריות מזעזעת אנשים שלומדים גאוגרפיה באוניברסיטה כלשהי? ויכולים להמליץ על לימודי גאוגרפיה לתואר ראשון?או להמליץ להימנע...
אשמח גם אם מישהו שמכיר את מסלול "מדע כדור הארץ" באונברסיטה העברית יוכל לספר על החוג...האם אני צודקת אם אני אומרת שזה שם מפוצץ לגאוגרפיה?או שיש הבדל משמעותי בין 2 החוגים? האם זה יהיה נכון מצידי להרשם ללימודי גאוגרפיה ולצפות ללמוד שם על איכות הסביבה? וכמובן...יש תעסוקה אח"כ? מצטערת על הצפת השאלות....אני בהתלבטות קשה.....אודה מאד לעונים.....

ספניש....

עם ניק כמו שלך.... אני מקווה שרק בחירת מסלול הלימודים קשה לך
ברוכה הבאה
דבר ראשון, אני ממליצה לך לדפדף ולקרוא מעט, כי רק בשבועות האחרונים נכתב המון בנושא ויהיה קשה לשוב על הדברים מחדש בפרטי פרטים. כמובן שאחרי שתקראי נשמח לענות על שאלות שיתעוררו. דבר שני, מסלולי הלימוד מפורטים באתרי המחלקות, את יכולה לראות היכן יש מסלולים יותר של " איכות סביבה" והיכן פחות.ולגבי מדעי כדור הארץ, זה תחום גיאוגרפי אבל בירושלים זו מחלקה נפרדת והלימודים בה הרבה יותר פיזיים. כשלומדים ג"ג לומדים קורסים בסיסיים במדעי כדה"א וכשלומדים מדעי... לא לומדים הרבה ממה שלומדים בג"ג, זה אומר שאת צריכה להחליט מה יותר מעניין אותך ומתאים לך. גם להם יש אתר, אבל נסי למצוא אותו לבד ( אשתדל למצוא מאוחר יותר). מקווה שעניתי טיפה, קראי להנאתך וחזרי עם שאלות :)

האמת שניסיתי לא מזמן מה שהצעת

ראיתי הרבה שמות של קורסים שנשמעים לי מעניינים גם במדעי כדוה"א וגם בג"ג,אבל בגלל שאני לא יודעת הרבה על הנושא ומה באמת שם של קורס זה או אחר אומר,קשה לי להגיד מה יהיה לי יותר מעניין...אני פשוט לא יודעת מה עומד מאחורי הקורסים.... אני כמובן אחפש בפורום דיונים על הנושא,מה ששכחתי לשאול בהודעה הקודמת היה אם למישהו יש הצעות לפי מה לחפש בחיפוש הפורום
... בכל אופן המון תודה על התשובה...

ממ....

חיפוש..... גם לדפדף, כי הקצב פה דיי איטי וכם מילות מפתח כמו לימודים, מחלקות ומילים כאלו שחוזרותעל עצמן.... אבל באמת שבזמן האחרון דנו, אז פשוט שוטי לאחור.

KOBAYASHI

New member
תשובה

ובכן - זה תלוי מה מעניין אותך... על גיאוגרפיה תואר ראשון לא ארחיב במילים (לא מכיר את זה מנסיון אישי אלא כצופה מבחוץ). מה שכן, אספר לך על חוג "מדעי כדור הארץ" באוניברסיטה העברית (גם אותו אני מכיר "מבחוץ"): מדעי כדור הארץ זה בעצם שילוב של לימודי גיאולוגיה/מדעי האטמוספירה. זאת אומרת שאם אחד הנושאים האלו (שמשיקים קצת לגיאוגרפיה פיזית, אבל ממש קצת) מעניינים אותך, זה המקום בשבילך באוניברסיטה העברית. הלומדים בחוג מקבלים BSC ולא BA כמו הלומדים בגיאוגרפיה. מה שכן, אם סינופטיקה או גיאומורפולגיה מעניינים אותך, כמדומני שהמחלקה לגיאוגרפיה תעניין אותך יותר (למרות שיש גם מי שעוסק בזה במדעי כדור הארץ גם כן). שאלות נוספות - אולי כדאי לחכות לתגובתו של "בוקסה". הוא מבין בזה יותר... (ולמה 2 מחלקות נפרדות ב2 פקולטות נפרדות? פוליטיקה בעיקר... לפני שנים (רבות?) היתה מחלקה אחת שפוצלה. אם תגיעי לבניין מדעי כדור הארץ בגבעת רם תראי עדיין שלט שקדם לגזירה). אני חושב שלומדים מעט על איכות סביבה בחוג לגיאוגרפיה (אבל לא סגור על זה מאה אחוז). בכל אופן, אם באיכות סביבה חשקה נפשך, אפשר לשלב את לימודי הגיאוגרפיה בלימודים ב"תוכנית ללימודי סביבה" - שהיא תוכנית שמשלבת קורסים מגיאוגרפיה/ביולוגיה/כימיה/מדעי כדור הארץ ועוד. (מצד שני, אני מכחיש שאני אי פעם הכרתי ת'אוניברסיטה הזו...
)

שקלתי ללמוד מדעי כדור הארץ

אולי עדיין שוקלת....הכמות והקושי של לימודי היסוד די מרתיעה אותי....אני לא בטוחה שאני יכולה לשרוד שם ובמסלול לימודי הסביבה מבחינת כל הכמיה פיזיקה ומתמטיקה שראיתי שהם ממש חלק בלתי נפרד...עם ביולוגיה עוד הייתי מסתדרת... אתה לומד מדעי כדוה"א? ולמה להתכחש אם אפשר לשאול?

KOBAYASHI

New member
אני לא לומד מדעי כדוה"א.

מבחינת פיזיקה מתמטיקה וכימיה, הם באמת חלק ממדעי כדוה"א, ככה שכדאי לדעת את זה מראש... (אם כי, אנשים שרדו את זה, זה לא בלתיח אפשרי, ולא לגאונים בלבד). העניין הוא שפיזיקה,מתמטיקה וכימיה הם קורסי יסוד בכל מדעי הטבע. גיאוגרפים פיזיים שלא לוקחים קורסים בזה בכלל חסרים ידע בסיסי למקצוע... חלקם מצליחים להתגבר על זה, וחלקם לא. רמת הקורסים היא שמשתנה - הפיזיקה והמתמטיקה שנלמדים במדעי כדוה"א הם באמת ברמה די גבוהה (אם כי פחותה ממה שלומדים מתמטיקאים/פיזיקאים/מדעי המחשב) יחסית לביולוגיה לדוגמא, אך ביולוגים לומדים כימיה יותר לעומק. הקיצר, שם השד לא צריך להבהיל, אבל צריך לדעת שהוא שם... דרך אגב בלימודי הסביבה דורשים פיזיקה כימיה ומתמטיקה די בסיסיים (כמו בביולוגיה). וההתכחשות היא בצחוק.

למעלה