שאלת לימודים

שאלת לימודים

שלום לכולם, אני בעלת תואר ראשון בחינוך לגיל הרך. אני מאוד רוצה להמשיך ללמוד ואני דיי נמשכת לכל העניין של ריפוי בעיסוק. כמה שאלות: איפה אפשר ללמוד לתואר שני בריפוי בעיסוק? מה ההבדל בין ריפוי בעיסוק לריפוי באמנות? האם יש ביקוש לעבודה במקצוע זה? אשמח לתגובות

שירהד1

Member
מנהל
למחפשת ההשראה שלום

לגבי לימודים לתואר שני בריפוי בעיסוק, אני מפנה אותך לתשובה שניתנה פה לפני מספר ימים - בתאריך 13.5.07. בריפוי באומנות עובדים יותר על הפן הריגשי, ובריפוי בעיסוק עובדים על כל התפקודים השונים של האדם- מוטוריים, קוגניטיביים וריגשיים. יש מקומות עבודה בריפוי בעיסוק, אך יחד עם זאת לא מדובר אף פעם במשרה מלאה, וגם המשכורות במגזר הציבורי עלובות. אך כך זה גם בתרפיה באומנות, כי הרי שניהם מקצועות טיפוליים. ניתן להגיע לפרנסה נחמדה-מכובדת בשני המקצועות בעבודה פרטית. בידקי שוב בתשובה שניתנה לפני מספר ימים, שכן שם כתוב שאין אפשרות לעבוד כמרפאה בעיסוק אם יש תואר שני בלבד. חייבים לעשות תואר ראשון קודם על-מנת לעבוד במקצוע. את יכולה לאשר זאת סופית גם באוניברסיטאות. בהצלחה, שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

תודה

אכן ביררתי באוניברסיטה לגבי ריפוי בעיסוק, ומה שאמרת נכון. חובה לעשות תואר ראשון כדי שיהיה אפשרות לעבוד, תאמת הגיוני. אני צריכה לבדוק לגבי ריפוי בדיבור ותרפיה באמנות. אני מאוד מעוניינת לעבוד בטיפול בילדים, אך אני לא מסוגלת לעשות שוב תואר ראשון תודה על התגובה

Mנטה

New member
ריפוי בדיבור זה גם תואר ראשון חובה

עומדות לרשותך כל האופציות של טיפול באמנויות השונות וגם כל האופציות האלטרנטיביות.

שירהד1

Member
מנהל
עד כמה שידוע לי,

תרפיה באומנות ניתן ללמוד בין השאר באוניברסיטת חיפה, ללימודי תואר שני. הדבר הטוב ביותר, הוא להכנס לאתרים של האוניברסיטאות והמכללות, או להתקשר, על-מנת לדעת יותר לגבי תנאי הקבלה והלימודים עצמם. בהצלחה.

למעלה