שאלת לעז - מושגים אורתוגונליים ?

שאלת לעז - מושגים אורתוגונליים ?

נכון, נכון, זה לא קשור לזוגיות או לנישואים- אבל אולי למישהו/י יש מושג למה הכוונה ? מושגים נפרדים ? מושגים חותכים ? אין לי שמץ וזה מושג לבחינה... אנא ? ושתהייה שנה טובה לכולנו....

אמיקה

New member
אורתוגונלי = ניצב, אנכי, ישר זוית

danonit

New member
אורתוגונליות היא מושג מתמטי

שמשמעותה הכללה של המושג "מאונך" למרחבים כלליים... אם יש לך שני מרחבים אורתוגונליים החיתוך שלהם הוא ריק (או אפס, אם לדיק) אבל האיחוד שלהם הוא מרחב ממימד יותר גבוה (עשיר). דוגמא: ציר ה-X וציר ה-Y מאונכים זה לזה - נניח שהם מתארים גובה ורוחב של צורה. כל אחד לבד מתאר אספקט אחר של הצורה - גובה או רוחב. גובה ורוחב הם מונחים בלתי תלויים - אין לנו אפשרות ללמוד על האחד אם אנחנו יודעים את השני. אם אנחנו יכולים להגיד משהו רק על האורך או רק על הרוחר זה נותן לנו תיאור פחות עשיר מאשר אם אנחנו יכולים לדבר על הצורה במובנים של גם אורך וגם רוחב. לדעתי הכוונה ב"מושגים אורתוגונליים" היא כמו דוגמה - מושגים שמדברים על אספקטים בלתי תלויים של משהו, אבל אם את יכולה לתאר את אותו משהו בכמה מושגים אורתוגונליים - את בעצם יכולה לתת תיאור יותר עשיר שלו. מקווה שזה לא נשמע יותר מדי פלצני...

תודה לשתיכן

אכן הסתדר לי הקונספט בצורה יפה ואלגנטית... ולפחות את השנה החדשה אני אתחיל טיפה יותר אינטליגנטית מהשנה הנוכחית... גם זה משהו

למעלה