שאלת מהירות רשת וענן

voguemaster

New member
שאלת מהירות רשת וענן

שאלה קצת שונה מהרגיל - ביצענו אצלנו ניסוי בעבודה - הרמנו מכונה וירטואלית בענן של אמזון בגרמניה (פרנקפורט ספציפית) וביצענו SPEEDTEST לשרתים בארץ כדי לנסות לקבל תחושה של כמה מהירה הרשת כשמדובר ב-cloud computing של חברה גדולה.
להפתעתנו קיבלנו קצב של ג'יגהביט. התוצאה נראית לי קצת תמוהה, אבל אני מנחש שיש הרבה שאני לא מבין על איך הדברים האלה עובדים.

אם מישהו יכול לתת הסבר ולהפנות אותי לכיוון הנכון כדי ללמוד קצת את הנושא אני אשמח (מה החברות הגדולות עושות מבחינת שירותי ענן, חיבוריות לרשת וכד').

SysAdmin1

New member
עננים רשתות ומה שבינהם...

ענן, זה בסך הכל Data Center אחד או יותר שמפוזרים מבחינה גאוגרפית. זה משהו שקיים עוד משנות השבעים של האלף הקודם. כמובן שאף אחד לא חשב לכנות אותו כך בשנים ההם. השם המגוחך הזה נוצר מבילבול וחוסר ההבנה בסיסי של אנשי מכירות ופרסום שראו לראשונה בחיים שלהם את תרשים רשת ב VISIO לפני כמה שנים ושם האינטרנט מיוצג בתור ענן , בסיגנון של קופסה שחורה באלקטרוניקה ( כי לא ניתן לדעת מה הציוד שיש בפנים ומה הניתובים, רק מה שחשוב זו התוצאה ). שהם שאלו מה זה, ולא הצליחו להבין את ההסבר, אז פשוט צחקו מהם ואמרו להם, שזה ענן של אינטרנט, כך נולד במושג של שירותי ענן.
ולעניינינו אנו. כל DataCenter בדרך כלל מחובר לאינטרנט בקווים של כ 100Gbps לפחות וכבר בפנים לכל שרת פיזי או וירטואלי מקצים רוחב פס הנדרש לפי ההסכם. גם שרתי בדיקת מהירות מחוברים לאינטרנט במהירויות של כמה ג'יגה, מכאן המהירות בינהם, רק שזה לא ממש יעזור לך בעבודה יום יומית מול התשתיות אינטרנט שקיימים בישראל, שהן עוד מתקופת האבן החדשה.
כך שהבדיקה שאתה צריך לבצע, זה מול הנקודה שאתה אמור להישתמש בה, ולא מול שרתי בדיקה. וכמובן המחוג של SPEEDTEST , זה לא בדיקת רשת אמיתית, אלה משהו שנועד בשביל להרגיעה את המשתמשי אינטרנט ביתיים הזועמים, כשהם מרגישים שהספק אינטרנט שלהם צוחק עליהם.
בדיקת רשת, זה כלי תוכנה וחומרה שמפעילים לתקופה מוגדרת בשניים או יותר נקודות שרוצים לבחון את איכות השירות.

voguemaster

New member
מסכים, אבל...

אני צריך כיוונים נוספים. לדוגמה, ברור לי לגמרי ששירותים כמו של גוגל עובדים מאחורי LOAD BALANCING כלשהו. יתרה מכך, אני אהמר שמדובר ב-LB היררכי שבנוי גיאוגרפית.
יש LB לאיזור כמו ארה"ב, אולי כמה אפילו. אני מניח שבמצב רגיל אלא אם כן אני מכוון את הדפדפן אל גוגל בארה"ב אני אגיע לגוגל באיזור שלי (ישראל במקרה שלנו). הרי חלק מהעניין של "ענן" זה להגיע לתוכן כאשר הוא קרוב יותר אליך.

מסקרן אותי לדעת איך זה מבוצע. האם ע"י DNS או REDIRECTIONS ? האם יש מכניקה אחרת שבסופו של דבר מפנה אותי ל-LB שמולו אני אעבוד?

בקיצור - מעניין אותי לדעת עוד על איך החברות הגדולות מצליחות לעשות את מה שהן עושות. כל כיוון יעזור - אפילו מה לחפש בגוגל

SysAdmin1

New member
חלוקת משאבים וניהול עומסים...

דבר ראשון צריכים להבין, שאינטרנט בכלל ושירותי ענן בפרט הם לא רק ובדרך כלל גם לרוב לא שירותי HTTP , FTP ו EMail . רק במדינות מתקדמות מבחינה טכנולוגית, כמו ישראל עדיין רוב האנשים מכירים את אינטרנט בתור אותם דפי מידע אינטראקטיביים שהעולם נחשף עליהם בסוף שנות השמונים. בשאר העולם שימוש באינטרנט בכלל ובשרתי ענן בפרט הוא לשירותים, כמו מרכזיות טלפון ארגוניות ופרטיות, שירותי שידורי טלוויזייה, שירותי אחסון, שרותי מצלמות אבטחה וכו', וכו', וכו'. לכל שרות כזה קיים מנגנון מובנה ומוגדר בתקן של חלוקת עומסים וניהול משאבים, ובכל שרות שכזה המנגנון או מנגנונים הם שונים. למשל בהקשר של שרתי בסיסי נתונים קיימים מנגנונים של clusters ובשרתי SIP למשל קיימים בנוסף לזה גם מנגנונים שמבוססים על Dial Plan או על LCR או על ריבוי של sip registrars.
ואחרי שאנחנו כבר מבינים שאינטרנט הוא לא רק פאיסוש או אינסטוש, כדאי לדעת
שאם אתה יצרת מספר EC2 Instances במספר שרתים של Amazon, שונים מבחינה גיאוגרפית, בשביל לווסת ביניהם, אתה צריך לדעת בידיוק איזה סוג של שרות הם יספקו בהמשך ובמה יתמכו הלקוחות שלהם.

voguemaster

New member
תודה על התגובות

הלכתי וקראתי אבל לא תמיד יש בדיוק את מה שאני מחפש, גם לא בתיעוד של פלטפורמות הענן של גוגל/אמזון..
לדוגמה, איך טכנית (מבחינת רשת) מתבצע ה-LB בין איזורים גיאוגרפיים?

אני מכיר מוצרי LB טיפוסיים - משתמש מתחבר ל-LB והוא מפזר את העומס בין קבוצת שרתים (או כמה LB אחרים) בהתאם לקריטריונים שקבענו מראש וכמובן ניטור של השרתים. מצד שני - זה מודל שבו משתמש מתחבר ל-NODE מרכזי אחד (ה-LB) וזהו.

אם אני, משתמש בישראל, מתחבר לשירותי גוגל בארה"ב, גם אם אני מתחבר ל-LB אני עדיין משלם ב-RTT גבוה. יש לגוגל דרך להפנות אותי לשרתים קרובים יותר אליי, איך זה מתבצע? סתם ע"י REDIRECT פשוט לדפדפן? (במקרה של דפדפן..)

SysAdmin1

New member
אני חושב שמומלץ לקרוא ...

אני חושב שמומלץ לקרוא מחדש את התגובה הקודמת שלי, כי כמו שכבר כתבתי מקודם, דבר ראשון אתה צריך להבין איזה שרות אתה הולך לווסת, מה הוא סוג שרת ומי הם הלקוחות. אם לקוחות הם טלפונים, אז צורת וויסות היא אחת, אבל אם הלקוחות הם מקלטי שידורי טלוויזייה, אז הצורה היא אחרת, ואם הם לקוחות של שרת בסיסי נתונים, אז בכלל מדובר על משהו אחר לגמרי, או אם בכלל מדובר על סנכרון נתונים, אז זה כבר סיפור אחר. לכל משימה המנגנונים שם שונים בתכלית.

voguemaster

New member
כן, אתה צודק, אבל...

בסוף זה TCP, ברמה הכי נמוכה (כמעט). בסוף זה NETWORKING וצריך לנתב תקשורת של משתמש למקום אחר..

SysAdmin1

New member
דבר ראשון, חייבים להבין באיזה רמה...

דבר ראשון, חייבים להבין באיזה רמה או בשפה המקצועית שכבה נמצאה סוג תקשורת מסוים. למשל TCP לא נמצא ברמה הכי נמוכה, אלה בשכבה 4 ומווסתים אותו ביחד עם שכבה 3 , שהיא במקרה שלנו IP . והוויסות נעשה על ידי אותו המנגנון שעליו מושתתת כל הרשת האינטרנט והוא מנגנון ניתוב בשם BGP .
מתכתיו נמצאה סוג תקשורת Ethernet , והוא בשכבה 2 שהשם שלה הוא Data link. הוויסות שלו מתבצע באמצעות מנגנונים של LAG ו STP .
צירפתי מספר קישורים שמסבירים את המנגנונים.
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/border-gateway-protocol-bgp/13762-40.html
http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/cether/configuration/guide/ce_lnkbndl.html
https://supportforums.cisco.com/discussion/11064221/stp-and-load-balancing-using-port-priority
מקווה שעכשיו הנושא יותר ברור.

למעלה