שאלת מוביט: האם יש מיקום חי ומיקומי תחנות ?

Ccyclist

Well-known member
בערב החג הייתי צריך לסייע למארחיי ברעננה עם נסיעת ערב חג מאוחרת לכפ"ס. הם משתמשים במוביט.

בין השאר שלחו אלי מיקום חי בווטסאפ וניסו להבין ממני איפה התחנה שלהם ומאיפה ללכת הביתה. חלק מהסיפור זה שהנסיעה היתה של אחד מבני המשפחה, והתיאום היה בעיקר מול מי שבבית ברעננה.

במוביט היתה רשימת תחנות שנשלחה אלי, אך לא שלחו לי ייצוג של המסלול כפי שיש בגוגל.

האם במוביט לא מציגים את המסלול ואת תחנות היעד? אולי זה עניין שיש שם יותר מדי פרסומות? (קראתי תלונות על זה בפורום).

לצערי מסתדר לי שמוביט פועלת לפי רשימות, מוצא - יעד וכו'. מה שלא הגיוני לי זה שנוסע על אוטובוס המסתייע במוביט לא יכול לראות את תחנת היעד בלי סיוע מחו"ל. (שלחתי אליהם את מיקום תחנת היעד בווטסאפ).

בגלל שאני מעדיף שהם יהיו יותר עצמאיים ולא יצטרכו אותי לאוטובוס האחרון בערב חג / יום שישי - האם החוויה שלי מולם נכונה או שיש להם איך לעקוב אחרי הנסיעה עצמאית ? יתכן גם שהמוביט לא מותקן על הטלפון של הנוסע.

מוישי67

Active member
בערב החג הייתי צריך לסייע למארחיי ברעננה עם נסיעת ערב חג מאוחרת לכפ"ס. הם משתמשים במוביט.

בין השאר שלחו אלי מיקום חי בווטסאפ וניסו להבין ממני איפה התחנה שלהם ומאיפה ללכת הביתה. חלק מהסיפור זה שהנסיעה היתה של אחד מבני המשפחה, והתיאום היה בעיקר מול מי שבבית ברעננה.

במוביט היתה רשימת תחנות שנשלחה אלי, אך לא שלחו לי ייצוג של המסלול כפי שיש בגוגל.

האם במוביט לא מציגים את המסלול ואת תחנות היעד? אולי זה עניין שיש שם יותר מדי פרסומות? (קראתי תלונות על זה בפורום).

לצערי מסתדר לי שמוביט פועלת לפי רשימות, מוצא - יעד וכו'. מה שלא הגיוני לי זה שנוסע על אוטובוס המסתייע במוביט לא יכול לראות את תחנת היעד בלי סיוע מחו"ל. (שלחתי אליהם את מיקום תחנת היעד בווטסאפ).

בגלל שאני מעדיף שהם יהיו יותר עצמאיים ולא יצטרכו אותי לאוטובוס האחרון בערב חג / יום שישי - האם החוויה שלי מולם נכונה או שיש להם איך לעקוב אחרי הנסיעה עצמאית ? יתכן גם שהמוביט לא מותקן על הטלפון של הנוסע.
נראה שזו בעיקר בעיה של התמצאות בפיצ'רים השונים באפליקציה.
אם הם מסתבכים, הייתי ממליץ לנסות את אפליקציית רב פס, למרות שגם הם התחילו לאחרונה להכניס פרסומות, עדיין אני חושב שממשק המשתמש שם יותר ידידותי ויותר מובן וברור

846

Active member

מוביט היא אפליקציה גרועה שטועה ומטעה כל הזמן, האפליקציה "אוטובוס קרוב" היא הכי אמינה ומדויקת מניסיוני

Ccyclist

Well-known member
מוביט היא אפליקציה גרועה שטועה ומטעה כל הזמן, האפליקציה "אוטובוס קרוב" היא הכי אמינה ומדויקת מניסיוני

תודה. האם היא מראה לנוסע את האוטובוס שהוא עליו ואת תחנת היעד ? זה די חשוב לי מבחינת לתת להם להסתדר בעצמם.

אישית אני מעדיף את גוגל משום שהשתמשתי בה בשלל מקומות ושלל אמצעים כולל תח"צ ונהיגה. . הם לא יסעו באופן נרחב כל כך.

846

Active member
תודה. האם היא מראה לנוסע את האוטובוס שהוא עליו ואת תחנת היעד ? זה די חשוב לי מבחינת לתת להם להסתדר בעצמם.

אישית אני מעדיף את גוגל משום שהשתמשתי בה בשלל מקומות ושלל אמצעים כולל תח"צ ונהיגה. . הם לא יסעו באופן נרחב כל כך.
כן, אוטובוס קרוב מציגה את האוטובוס , מס' רישוי / פנימי, סוג האוטובוס: רגיל, מפרקי, חשמלי, מידיבוס

Ccyclist

Well-known member
כמה שאתה צודק, האפליקציה הכי מטורפת שיש
@Ccyclist כדאי לך להוריד לא תתחרט לרגע

למארחיי בהחלט אמליץ, לי אין סיבה להוריד בעתיד הנראה לעין. השתמשתי במפות גוגל בלמעלה מ 10 מדינות ואני די רגיל לשיטה שלה. החיסרון היחיד מבחינתי הוא היעדר מפות רשת.

Ccyclist

Well-known member

הנה המקבילה של גוגל:

כשמוצאים נסיעה ספציפית אפשר לראות איפה האוטובוס. המידע כולל עיכובים. סמל האוטובוס מייצג את מיקומו ברשימת התחנות. נוסע שפותח את הנסיעה שלו בזמן שהוא על האוטובוס יכול לראות איפה הוא נמצא יחסית לרשימת התחנות.

זה טיפה מסובך כי צריך "ללכוד" את הנסיעה הספציפית שעולים עליה ו"להחזיק" אותה בתוך האפליקציה.

יתכן שיש לזה מצב משופר ב Directions אם מוגדרת נסיעת תח"צ, Diections הופעת למצב GPS שימושי לנהיגה והליכה, אך מעולם לא השתמשתי בה במקביל לנסיעה בתח"צ.

ברבות מהתשובות עניתם לגבי בחירת אוטובוס בתחנה.

המצב אליו נזעקתי ממרחק 5 שעות טיסה הוא של נוסע שנמצא על אוטובוס, אבל צריך לדעת מתי ואיפה לרדת.

המסך המצורף מראה איפה הנוסע נמצא יחסית למסלול הקו. לצערי השיטה של גוגל טיפה מסורבלת כי צריך לבחור בתחנה ואז בנסיעה. השאלה היא אם יש באחת האפליקציות מסך דומה שמציג את הנסיעה הנוכחית בזמן אמת, סוג של "ספירת תחנות" מודרנית. אם יש גם אופציה להגדיר תחנת יעד - גם זה פלוס.

במצב שהיה הייתי צריך לייעץ לגבי קו שמעולם לא שמעתי עליו על בסיס שליחת לוקיישנים.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20241027_094633_Maps.jpg
    Screenshot_20241027_094633_Maps.jpg
    KB 462.6 · צפיות: 2

luisluis

Active member
יש ל movit גם לייב. לטעמי הוא פחות נוח אבל יש לו יתרון. הוא מראה live של כל החלופות.
באוטובוס קרוב וחבריהן אתה צריך לבחור חלופה ספציפית.

הצרה של כל האפליקציות האלה היא שאיאפשר לראות כמה קווים ב live. אם אני נמצא בתחנה ומתאים לי גם נניח 60 ו 63 אבל אני מעדיף את 60 אני אהייה מוכן לחכות אקסטרא דקה בשבילו. זה דורש להסתכל בנפרד ב2 הקווים. זה עובד אם יש זמן אבל אם מגיעים לתחנה ובדיוק יש אוטובוס זה קצת לא ריאלי...

Ccyclist

Well-known member
יש ל movit גם לייב. לטעמי הוא פחות נוח אבל יש לו יתרון. הוא מראה live של כל החלופות.
באוטובוס קרוב וחבריהן אתה צריך לבחור חלופה ספציפית.

הצרה של כל האפליקציות האלה היא שאיאפשר לראות כמה קווים ב live. אם אני נמצא בתחנה ומתאים לי גם נניח 60 ו 63 אבל אני מעדיף את 60 אני אהייה מוכן לחכות אקסטרא דקה בשבילו. זה דורש להסתכל בנפרד ב2 הקווים. זה עובד אם יש זמן אבל אם מגיעים לתחנה ובדיוק יש אוטובוס זה קצת לא ריאלי...

המצב שהייתי צריך לעזור בו, ועוד ביום בלונדון, היה נוסע על אוטובוס בכביש 4 שהיה צריך לדעת איפה לרדת בכפ"ס.

מבחינתי המצב האידאלי הוא שנוסע על האוטובוס יוכל לראות איפה הוא על המסלול או ביחס לתחנת היעד.

בגוגל אפשר לעקוב אחרי הקו שאתם עליו, אבל למצוא אותו זה טיפה סיפור, ויתכן שזה מסתיר סימוני מקום.

למעלה