שאלת מוס

CallMeCavanaugh

New member
שאלת מוס

שלום לכולם

אני מכין עוגה לפסח שכוללת בתוכה שכבה של מוס פיסטוק, אותה אני מקפיא ולאחר מכן אשים אותה בתוך העוגה בזמן ההרכבה. המוס מורכב מקרם אנגלז (אם הכמויות חשובות אז 150 מ"ל חלב, 40 גרם מחית פיסטוק ושלושה חלמונים), 4 גרם ג'לטין ומיכל אחד של שמנת מתוקה. הבעיה היא שלא הקצפתי מספיק את השמנת ואחרי הקיפול המוס שהתקבל היה נוזלי מדי. האם להכין מחדש או שהג'לטין יחזיק אותו בכל מקרה? לחילופין, גם אם הג'לטין לא יחזיק, האם לחפף מכיוון שזה בכל מקרה באמצע העוגה ופשוט ינזל קצת במהלך החיתוך?

תודה על העצות.
 

bali

New member
מנהל
אני לא בטוחה שכמות הג'לטין מספיקה

כדי לייצב 400 מ"ל של מסה יחסית נוזלית. מצד שני, המוס יהיה קפוא כשתרכיב את העוגה אז לפחות תוכל לסדר את השכבות בקלות.
יש סיכוי שכשהעוגה תפשיר, ושכבת המוס המתחבאת איתה, הוא טיפה יימרח או ינזל. לדעתי זה לא קריטי אלא אם ממש חשוב לך שתהיה הפרוסה המושלמת.

לצערי שמתי לב שכתבת את השאלה לפני שעתיים ובטח כבר עשית משהו עם המוס. אחרת הייתי מציעה לנסות להוסיף עוד טיפה ג'לטין לתערובת ליתר בטחון.

תעדכן מה עשית בסוף ואיך יצא.

חג שמח
 

CallMeCavanaugh

New member
המוס בהקפאה מאתמול בלילה

כך שלא איחרת את המועד, או שאולי אני שאלתי מאוחר מדי

השאלה הייתה בעיקר אם להתחיל מהתחלה או להמשיך עם מה שיש ולקוות לטוב.
אני יכול, טכנית, להפשיר אותו היום ואם הוא נוזלי מדי אחרי ההפשרה להוסיף ג'לטין ולהקפיא שוב. עדיין יהיה לי מספיק זמן לסיים את העוגה (אני רוצה להוסיף על המוס הזה עוד שכבה של מוס דובדבני אמרנה ואת שני המוסים האלה להטמין בתוך עוגת מוס שוקולד לבן על בסיס מפצפוצי אורז).
 

bali

New member
מנהל
אם כך, הייתי מנסה להפשיר אותו ולראות מה מצבו.

נשמע שאתה משקיע המון עבודה ותשומת לב בעוגה הזו, וחבל שתתבאס ממוס נוזלי מדיי בסופו של דבר.
 

CallMeCavanaugh

New member
דווקא בחרתי בה כי היא הכי פשוטה מכל האופציות עליהן חשבתי

להכין שלושה מוסים זה לא באמת הרבה עבודה.
נראה לי שכבר עדיף שאתחיל מהתחלה, זה ייקח לי פחות זמן מלהפשיר ולנסות לתקן, מה שיכול להוביל לתוצאה לא הכי מוצלחת. גם כך כמעט ואין לי שמוש במחית פיסטוק אז עדיף לסיים כמו שאפשר מהצנצנת שקניתי בהקדם.
 
למעלה