שאלת מוצקים דווקא

שאלת מוצקים דווקא


הקטנטנים כבר בני שבעה חודשים ואני מתפדחת להגיד שניסו מוצקים מספר מאוד מועט של פעמים... בואו נגיד שזה מספר חד ספרתי

זה התחיל מזה שחיכיתי עד גיל חצי שנה כי לפני כן נראו לי קטנים מדי ולא בשלים. כשהתחילו להראות סימני בשלות רציתי להתחיל עם בטטה ולקח שבוע עד שמצאתי בחנויות. ואז לקח לי עוד שבוע למצוא זמן לבשל אותה... אחר כך הגדול יצא לחופש ואז בכלל לא היה זמן לכלום.
איך מוצאים את הזמן המתאים להאכיל אותם?! כ״כ קשה למצוא זמן שהם ערים ביחד ורגועים ביחד ולא בדיוק אחרי הנקה...
זה גם כל כך קל פשוט לחבר לציצי וזהו שאולי אני גם קצת מתפתה לזה ומוותרת בקלות רבה מדי.

השבוע החלטתי שהגיע הזמן לתת גז עם העניין הזה. אני במקביל מנסה להכניס אותם לסדר יום קצת יותר מובנה אז מקווה שזה גם יעזור. וזקוקה לטיפים:
1) מתי עדיף לתת? לפני שנת צהרים? אחרי? זה קריטי אם זה סמוך להנקה? כמה להרחיק מהנקה?
2) בינתיים ניסו בטטה ומחית אגסים. האם להתעקש על עוד ירקות או שאפשר מיד להתחיל דייסת אורז? האם אפשר כבר להעשיר את הפירות בטחינה ופתי בר או שבגלל שרק התחילו מוצקים שיהיו כמה שבועות רק עם פירות וירקות (שקל יותר לעכל)?
3) האם אפשר כל יומיים להתחיל משהו אחר או למשוך שבוע שבועיים עם מה שמכירים?

עכשיו אני נזכרת שגם עם הגדול היה לי קשה להתחיל מוצקים והיה מקבל רק פה ושם. בסביבות הגיל הזה היה אצל השכנה לשעתיים כל בוקר כדי שאסיים את הסמינריונית שלי, והיא איפסה אותו על מוצקים ורק משם המשכתי בזה כשגרה.
תמיד ידעתי שהסיבה שלי להנקה היא בעיקר עצלנות...
 

גלגס

New member
הקץ לעצלנות


הי רק טוב!
נשמע מוכר עניין העצלנות. אין ספק שלהוציא את הציצי זה הרבה יותר קל. אבל- ברגע שהם יאכלו מוצקים את תהני מזה כל כך! זה ישחרר אותך קצת מההנקה וימלא אותך ברגשות גאווה פולניים... במיוחד הבונוס הוא שאפשר לצאת בלעדיהם ולא צריך לשאוב להם!
עוד דבר כדי לחזק אותך- אני מצאתי שזה דווקא יתרון של תאומים- עם הבכור התבאסתי לבשל בשביל הקצת שהוא אכל. כשיש שניים זה כמויות יותר סבירות.
לגבי הבטטה- יש ממש מעט עכשיו כי זו לא העונה וגם מה שיש ממש יקר...
למה חייבים לתת להם ביחד? אם רק אחד ער זו דווקא הזדמנות נחמדה לתת לו יחס. להאכיל שני תינוקות בכפית זה אפשרי אבל לפעמים ממש מחרפן.
1. ההרחקה מההנקה היא בעיקר כדי שהם לא יהיו שבעים מדי ואז לא ירצו לטעום. בהמשך זה יהיה פחות קריטי כי ההנקה והאוכל לא ישחקו את אותו התפקיד עבורם. לגבי שעה- אני השתדלתי בהתחלה להרחיק משנת הלילה כדי שאם יהיה להם כבד בבטן או משהו זה לא יציק להם בלילה.
2. אני אהבתי להתחיל עם אבוקדו ובננה- זה לעצלנים- לא צריך לבשל או לרסק, רק למעוך. הם גם ממש אוהבים. נראה לי שאפשר להתחיל גם עם דייסה. האמת, הכי נכון זה לתת להם אוכל ממה שיש בבית- יש תבשיל עם ירקות- למעוך קצת ירקות. הגדול אוכל דייסה? לתת קצת מהדייסה.
אצלנו ירקות כתומים הלכו הכי טוב בהתחלה.
נראה לי שעם טחינה את יכולה להתחיל. פתי בר לדעתי קצת מיותר בגיל הזה... אולי תנסי גם שקדייה (שקדים טחונים). זה ממש מסמיך ומעשיר את האוכל וטעים ומזין. אבל צריך לערבב טוב עם משהו כי אחרת זה דביק כזה בחיך.
3. אני לא משכתי שבועיים עם כל דבר. נראה לי משעמם. גיוונתי די הרבה.
עוד הערה/הארה- משרד הבריאות ממליץ להתחיל עם מאכלים אלרגניים "תחת מטריית ההנקה". כלומר, כדאי לתת ביצים, טחינה ובעצם הכל (חוץ ממוצרי חלב החל מגיל 9 חודשים ודבש- מגיל שנה). אני ערבבתי להם ביצה עם אבוקדו למשל. גם חביתה בקרוב. בגיל 7 חודשים כבר אפשר למעוך עם החניכיים אם הם בשלים לזה.
בקיצור- יאללה- תתחילו להנות...
ואולי תגייסי קצת את עזרת השכנה כדי להניע
 
צודקת, צודקת...

או כמו שאמרה קארי פישר הנסיכית ב״כשהארי פגש את סאלי״: you're right, you're right, I know you're right... והמכורים לסרט יבינו
)
יאללה, אשנס מתניים ואתחיל לעבוד קצת.
תודה על הטיפים והדגשים. בהחלט איישם!
 
יאללה לעבודה

הי רק טוב

כמה מוכרת העצלנות הזאת.... :)
מסכימה עם מה שכתבה גלגס.
שנסי מותניים ותתחילי...
נסי בשעות הבוקר, כשהם ערים - כמובן לא חייב יחד.
באמת חבל עכשיו בטטה - יקר לאללה..
תנסי דברים אחרים. קישוא, תפוח אדמה, כרובית . מה שיש בסופר.
תבשלי את זה עם פטרוזיליה וירק - זה יתן לזה טעם קצת.
חכי עם פתי בר - באמת שאין בזה שום דבר שהם צריכים עכשיו...
טחינה אפשר להוסיף, גם שקדיה, אבוקדו.

נסי לקרוא באתר של טובה קראוזה - היא דיאטנית שמתחמה בנשים ותינוקות.
יש הרבה חומר שם בנושא של התחלת מוצקים - מה ואיך.

בהצלחה ובתאבון
 
למעלה