שאלת מזגן גדול

aridon1

New member
שאלת מזגן גדול

בסלון שלנו יש מזגן ישן של אלקו-הייטק 3.5 כ"ס, חד פאזי עם תקע פינים עבים. המזגן אמור לחמם חלל די גדול שכולל סלון ומטבח, וכדי שהחימום יהיה אפקטיבי צריך לכוון בשלט על 26-7 מעלות. כמובן שזה אומר שיש יחסית הרבה התנעות של המדחס, אבל בדר"כ אחרי בערך שעתיים של עבודה הוא מצליח לייצב את הטמפרטורה ומשך ההפסקות בין התנעה להתנעה הולך וגדל.
הבית (בבניין) אחרי שיפוץ כולל הגדלה מאושרת לתלת פאזי 3X25.

יש לי כמה שאלות:
1. המזגן יושב על פיוז שמשותף עם שקעים שמחזיקים צרכני חשמל קטנים.
בכל התנעה של המדחס, גופי התאורה בסלון ובמטבח (הכל לד) מהבהבים לשבריר שנייה למרות שהם יושבים על פיוז ומעגל אחר. מה הסיבה לזה והאם כדאי לטפל בזה? אם כן, איך?

2. בדקתי במונה החדש את צריכת המזגן כשהוא על 26 מעלות. יצא סביב 3.5 קווט"ש שזה די הרבה. יש דרך לצמצם את צריכת החשמל שלו? חשבתי אולי להזמין טכנאי מזגנים שיחליף את הקבל של המדחס, זה אמור לשפר בצורה מורגשת את הצריכה או שהתועלת תהיה נמוכה עד אפסית?
השאלה גם אם יש חלקי חילוף שיתאימו למזגן כ"כ ישן ולא זבל סיני שיתקלקל בעוד חודשיים.

3. למזגן יש אופציה של טיימר עם תכנות של שני מצבים בלבד. כשומרי שבת זה לא תמיד מספיק (עם שלושה טיימרים אפשר להסתדר יופי). בחדרים שמתי בשקעים שעון שבת של Grasslin עבור מזגני 1 כ"ס. האם אפשר לעשות את זה גם במזגן הזה או שגם שעון איכותי יישרף תוך כמה חודשים בגלל עומס/זרמי התנעה וצריך להתקין שעון עם קונטקטור בלוח?

3. לאור כל הנ"ל האם משתלם להתקין מזגן חדש וזהו? מצד שני, עלות מזגן חדש שיתאים לגודל החלל והתקנה בטח יצא קרוב ל5000-6000 ש"ח ועד שנחזיר את ההפרש בחיסכון החשמל יעברו כמה שנים טובות.

תודה רבה!

יוסיזיו

New member
הרבה שאלות וגם תשובות אז נלך לפי הסדר

זה שיש נתיך משותף למזגן ולעוד כמה צרכנים זה לא בסדר,מזגן בסדר גודל שכזה צריך לקבל קו נפרד לחלוטין אבל... ההבהוב היה מגיע גם כך מאחר ועל אותה פאזה יש צרכנים נוספים.
קבל להחליף זה לא יעזור כי צריך את הקבל בדיוק בערך שקבע היצרן ,מה שכן ניתן להתקין קבל עזר שנקרא SPP6+ שיעזור להתנעה קלה יותר.
חלקי חילוף ליחידה החיצונית קיימים בשפע,ליחידה הפנימית מנוע מאורר תמצא אבל פלסטיקה או כרטיס כבר קשה להשיג.
יש לאלקטרה שלטים חדשים עם 3 טיימרים שיכולים להתאים לך.
ואם טיימר רגיל אז אך ורק עם קונטקטור.
מזגן חדש יחסוך לך הרבה מאד ה COP שלהם כפול ממה שיש אצלך.

aridon1

New member
ההבהוב של התאורה בהתנעת המזגן

מתרחש גם כשאלה מכשירי החשמל היחידים שעובדים בבית, חוץ אולי ממקרר. זה אומר שגם איזון פאזות בעצם לא יפתור את הבעיה, נכון?

לגבי קבל עזר, נשמע שזאת עבודה למתקין מזגנים מיומן ומנוסה שמכיר גם מזגנים ישנים ואני בספק עד כמה יהיה קל למצוא מישהו כזה באזור.

אז לדעתך עדיף להשקיע במזגן חדש ולקבל חימום יותר יעיל עם צריכת חשמל משופרת?

יוסיזיו

New member
לא יודע מהיכן אתה .אם תרצה תן פרטים

במסר פרטים ואכווין לך טכנאי . בכל מקרה אם אתה משתמש הרבה במזגן קרור וחימום אז מאד כדאי להחליף . באיזורי ההר הקרים הכי טוב לחימום זה מזגן אינוורטר . ואם אינוורטר אז כזה שיש לו שסתום אלקטרוני .

aridon1

New member
אוקיי

אני מאזור י-ם. הבית בקומה ראשונה בבניין ישן. השטח של הסלון והמטבח ביחד 35 מ"ר או טיפה יותר. זה לא בדיוק חלל אחד מושלם כי יש בליטות שתוחמות קצת את הסלון ביחס למטבח ויוצרות מעין מעבר (לא מסדרון).

חשבתי על אינוורטר אבל הבנתי שכדאי לקנות רק את היפנים, לבחור בפינצטה את הטכנאי שיידע להתקין בצורה נכונה, שהחיסכון בחשמל ביחס למזגן רגיל חדש הוא לא עד כדי כך דרסטי, ושעדיין יכולות להיות בעיות (בעיקר בכרטיס) שעלותם כמעט כמו מזגן רגיל. בקיצור, עלות מאוד גבוהה.

מה לגבי מזגן רגיל חדש? איזה גודל BTU ואיזה חברה מומלצת?

תודה רבה!

aridon1

New member
בשביל קור עז

שהוא יחסית נדיר גם באזורנו, יש לנו הסקה על יונקרס.

אשמח להמלצה על טכנאי טוב, וכן על מזגן רגיל שיכול להתאים לנתונים הנ"ל.

תודה!

aridon1

New member
יוסי הצילו

בעקבות השאלות שלי כנראה המזגן נזכר שהוא זקן והיום בבוקר שמעתי רעש מוזר מהמדחס. כמה שעות אחכ שמתי לב שהמזגן בקושי מחמם: עוצמת הרוח חלשה וכך גם הטמפ' של האוויר שיוצא ממנו. היחידה החיצונית נראה שעובדת אבל המאוורר שלה לא זז גם אחרי 15-20 דקות.

יוסיזיו

New member
מנוע המאורר ביחידה החיצונית החליט שהוא זקן אז או שהקבל

שלו הלך או המנוע עצמו אז אין מנוס מלהזמין טכנאי.
תתקשר למשה ב 0523830300 מסור לו שאני הפנתי אותך ותקבל שרות טוב ואמין.

למעלה