שאלת מזגנים..

mikim23

New member
שאלת מזגנים..

אני גרה עם הוריי, ולאמא שלי יש איזו דיעה על המזגן שהוא צורך המון חשמל ולכן היא לא מוכנה לפתוח אותו בלילה (כל הלילה) בבית שלנו יש הרבה חללים ויש לנו מזגן מרכזי 4.5 כ"ס כמה חשמל צורך כזה מזגן? האם זה באמת כל כך הרבה יותר מאשר 3-4 מאווררים שפתוחים כל הלילה? הייתי מאוד שמחה אם היא טועה בנושא

yurik48

New member
מזגן

התשובה לשאלתך מעט מורכבת. ראשית אציין כי פעולת מזגן (במיוחד גדול כשלכם) צורכת די הרבה חשמל אולם ניתן לחסוך הרבה בהפעלה חכמה ונכונה. בהפעלת המזגן קיימים שני מצבי פעולה שהמזגן עובר ביניהם באופן אוטומטי: מצב פעולה מלאה (צריכת חשמל גבוהה) ומצב אוורור בלבד (צריכת חשמל נמוכה). המזגן עובר בין שני המצבים בהתאם לטמפרטורה המוגדרת לו על ידכם, באמצעות הטרמוסטט, כאשר הטמפרטורה יורדת למצב הרצוי המזגן עובר למצב אוורור בלבד עד שהיא עולה שוב וחוזר חלילה. יש לזכור לכוון נכון את הטמפרטורה הרצויה ושהיחידה הכוללת את הטרמוסטט תוצב במקום הנכון. כמו כן יש לסגור, כמה שאפשר, את האזור הממוזג, למניעת כניסת אוויר חם. במערכת מרכזית רצוי גם לסגור פתחי כניסת אוויר ממוזג באזורים שאינם מאויישים, בכך המערכת תפעל ביעילות טובה יותר. ישנן מערכות בעלות פתיחה/סגירת פתחים אלה באופן אוטומטי (יקר בשלב הרכישה, זול ויעיל לטווח ארוך) במידה שתנהגו נכון בתחומים הנ"ל, וכן אם המערכת מתוכננת ופועלת נכון, ניתן לחסוך חשמל וכסף! בהצלחה!

Alchemy

New member
אין מה להשוות ......

מזגן בסדר גודל שלכם צורך כ-4.5kw לשעה (או 4500w לשעה) לעומת מאוור שצורך כ-70w לשעה. גם אם תפעילי 10 מאוורים בבית למשך כל הלילה זה עדיין ישתלם כלכלית , השאלה הנשאלת היא האם כשהמאווררים עובדים זה מספיק או שעדיין חם ? תחליטו לבד....

למעלה