שאלת מזון וכמה !?

mikonww

New member
שאלת מזון וכמה !?

לפני מספר ימים גורג (משהו קליפורני) אכל עכבר, וכבר פלט אותו בדרך הטבעית. היום נתתי לו עוד עכבר ותוך זמן קצר אכל אותו גם כן. כל כמה זמן צריך לאכיל אותו ואיפה אפשר לקנות עכברים קטנים ? הבנתי שזה לא דבר כל כך נפוץ בחנויות. גורג +- 60 ס"מ

משהו קליפורני?

למענך ולמען בעל החיים שבטיפולך תשתדל להפגין קצת יותר עניין בחיה אותה אתה מגדל. פעם בשבוע עכבר או שניים.

mikonww

New member
לא בטוח עם זה קינג או כרכן ניקרה

תאמין לי שאת הידעה והעניין שיש לי בבעלי חיים זה לא מספרים. זה בא מנסיון של שנים בנוסף לאהבה רבה. אני מודה שבנחשים אין לי מוסג ! ובגלל זה גורג אצלי, ללמוד, להכיר. מציע לך לך לגלות קצת יותר כבוד לאנשים שאתה לא מכיר ביחוד במסגרת התפקיד של בפורום, אם לא כבוד כי אולי זה באמת מוגזם אז בטח לא למהר לשפוט משני משפטים שמישהו רושם ובכך לקבועה שאין לו מוסג ירוק בכלום, יתרה מיזו להגיד משפט כמו "למענך ולמען בעל החיים שבטיפולך תשתדל להפגין קצת יותר עניין בחיה אותה אתה מגדל", באמת שלא במקום. בכל מקרה תודה על התשובה, וזה ממש לא נאמר בציניות

ידע מספרים זה גם חשוב

במיוחד לאור העובדה שאין לך ידע לא מספרים לגבי נחשים. אין סיבה ל"ניסוי ותהיה" כשאנשים כבר עשו את זה קודם ואתה יכול להעזר במסקנות אליהן הם הגיעו. יש הרבה חומר קריאה באינטרנט (לא רק ספרים) לגבי נחש מלך קליפורני, וזה רק יעזור במיוחד לנחש אם תשקיע קצת ותקרא משהו בנושא. במה שרשמת עכשיו רק חיזקת את מה שרשמתי קודם לכן. תודה ויום טוב

בiטן

New member
כנראה נראה לך

שיונתן תקף אותך אבל אתה טועה. מה שיונתן אמר וצדק זה שאתה צריך להפגין יותר עניין אתה בא וכותב פה הודעה לא ברורה אין לנו מושג באיזה נחש מדובר אתה כבר ניסית להאכיל אותו למרות שאין לך מושג כמה ומתי והאם צריך לתת לו זמן התאקלמות, לפני שקנית את הנחש היית צריך ללמוד עליו דברים בסיסיים כאלה. תברר מה סוג הנחש ורצוי שתעלה גם תמונה ותן כמה פרטים על הנחש

mikonww

New member
היי ../images/Emo13.gif

את הנחשת לא קניתי קבלתי אותו מתנה והאמת שאולי לא הייתי צריך לקחת אותו, אבל בגלל אהבה שלי לבעלי חיים ובגלל הפחד שלי מנחשים ראיתי בזו יזדמנות לגבור על הפחד שלי וללמוד דברים חדשים. בכל מקרה אני רשמתי כאן לפני שבוע +- מספר שאלות. אבל לצערי הופנתי לחומר קריאה בענגלית רובו אם לא כולו
בהתחלה חשבתי שהמין שלו "כרכן קליפורני" אבל אחרי קריאה כאן בפורום ועוד מספר מקומות היה ניראה לי שאני טועה וזה "מלך קליפורני", שהיום אני כבר יודע שזה באמת מלך קליפורני
. אולי אני יחזור על השאלות שלי באותו ניסוח כמו שרשמתי לפני שבועה, שווה לנסות
שלום לכולם. אתמול קבלתי במתנה כרכן קליפורני, והאמת שעד היום והפילו עכשיו אין לי מוסג למה הסכמתי לקחת אותו אני לא מבין כלום בנחשים, האמת שגם מפחד מהם אפילו מאוד, אולי ראיתי ביזדמנות הזו צ'אנס לגבור על הפחד. בכל מקרה הנחש הגיע בטרריום עם נסורת של קט באסט בנוסף כבל חימום וקערה מים. הנחש באורך של 40/50 ס"מ אולי קצת יותר לא יודע מפחד להכניס ידיים לשם ובטח לגעת בו חחח מה עכשיו ? מה לעשות איתו ? הבנתי שאני צריך לספק לו עכבר חי (קצת דוחה), יש אפשרות למשהו אחר ? האם נחש יכול להיות חבר כמו כלב או חתול ? טוב אני לא מצפה שיקשקש בזנב שאני הגיע אבל האם נחש זו חייה שאפשר לתקשר איתה ? תמונות יגיעו בהמשך סביר שעוד יגיעו הרבה שאלות, אז מקווה שתיו סבלנים איתי ואיתו. וזה גם הזמן לעלות שמות אפשריים לנחש.

galvin

New member
תשובות

קודם כל, צריך להחליט אם אתה מתכוון לגדל נחש. אם אתה מתכוון לגדל נחש, צריך ללמוד עליו, ולתת לו את התנאים שהוא זקוק להם, - בין היתר - טרריום מתאים, חימום מתאים (לבדוק עם תרמומטר) מים ומזון. לגבי העכברים - הנחש שלך טורף, וצריך לאכול עכברים. אין חובה לתת אותם חיים (ויש כאלו שימליצו לך אפילו לא לתת חיים), אפשר לתת לו עכברים שנקנו קפואים - כמובן להפשיר אותם קודם. (חפש שרשורים קודמים בענין, על שיטות הפשרה וגו'). בנוסף, אם תפחד לגעת בנחש שלך - יהיה לך קשה לנקות את הטרריום, להחליף מים, לטפל בכבל חימום וכו'. לא כדאי, ולכן כדאי כמו שכתבתי להחליט אם אתה "הולך על זה", או שלא. בהצלחה. טיפ קטן - באמת שחשוב לקרוא את המידע, ואם אתה לא מוצא בעברית ולא מסתדר עם האנגלית, אז למצוא מישהו שיעזור לך בזה. אין לזה תחליף, וחבל לעשות את הטעויות שאנשים אחרים כבר עשו, במיוחד אם אתה לא רוצה שהנחש שלך ימות.

למעלה