שאלת מזון (רותי - זה לא קשור להודעה

שאלת מזון (רותי - זה לא קשור להודעה

הקודמת שלי, אל תשרשרי אותן בבקשה) כפיר אכל רסק בננות ותפוחי עץ ביחד ולחוד עד שהתחיל וירוס הנאחס שלו. עכשו כשהוא כבר לא משלשל, אני רוצה לחזור לפירות. השאלה: האם אני צריכה לחזור לשלב של בדיקות האלרגיה, או שאפשר פשוט להאכיל אותו?? ושאלה נוספת, בשוונג: עכשיו מבצבצת שן ראשונה, אז עוד לא התוודענו לביסקוטים, אבל היום הוא מצץ בתאווה והתלהבות שתי חתיכות במבה (לא רציתי לתת לו יותר עד שאני אדע אם הוא אלרגי). לדעתכם יש בעיה לתת לו במבה כשאני מחזיקה ומונעת ממנו לדחוף לפה הכל?

יונית ש

New member
לי יש מאוד אנטי לבמבה ../images/Emo123.gif

אני מכירה משפחה בה הילד נפטר בגלל חנק מבמבה. זה נשמע מפחיד אני יודעת פשוט הבמבה נמסה בפה. ונדבקת לחיך. וזה מסוכן ההדבקות גורמת להיצטברות גדולה של הרבה במבה בפה וזה מסוכן אז כמו שאמרת תשגיחי עליו טוב טוב שהוא אוכל את הבמבה. אין ספק שזה רק מקרה אחד והרבה יגידו את היתרונות באכילת במבה כמו ההרכב ממנו. אין ספק בסוף הכל החלטה שלנו. בתאבון והמון בריאות. אני שמחה שהשילשולים מאחוריכם. יונית

דיאנה1

New member
דיאטנים ממליצים להמנע מבמבה

גם בגלל הבוטנים, שידועים כחומרים מאד אלרגניים, גם בגלל תכולת השומן הגבוהה, גם בגלל הטעם הפיקנטי, כשעדיף להתחיל עם טעמים טבעיים יותר כשהתינוק מתחיל לאכול מוצקים. אם כבר ראית שהוא אוכל תפוחים ובננות בלי בעיה אין צורך לחזור על הבדיקה לאלרגיה לגביהם, אבל כמובן שיש לבדוק לחוד כל מזון חדש, לתת אותו בנפרד בשעות הבוקר המאוחרות ולהמתין 3 ימים לפני הצגת מזון חדש נוסף כדי לוודא שאין אלרגיה. הפחות מחמירים עושים זאת רק לגבי פירות ומזונות ידועים כאלרגניים, המחמירים יותר לגבי כל מזון חדש כולל ירקות שנדיר יותר שהם גורמים לרגישות או אלרגיה. ממליצה בחום להתייעץ בשאלות כאלה גם עם דיאטנית מומחית ולא רק עם הורים אחרים, ההמלצות משתנות עם הזמן ומה שהיה נכון כשבתי הגדולה היתה תינוקת למשל כבר נחשב מאד לא מומלץ היום. בפורום "אמנות הלידה" למשל יש דיאטנית נהדרת בשם טובה קראוזה. הנה התשובה שלה לגבי במבה: http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=14583

למעלה