הגדלת הון עצמי יש מאין
ראשית זכור שעל המגרש יכול גם מס רכישה ע"ס 84,000 ש"ח.
שנית, בסופו של דבר מדובר במימון יש מאין ע"ס כ-3,000,000 ש"ח. הבנקים ידרשו הון עצמי בגובה 50%.
אם כך תוכל להגדיל במידה מסויימת את ההון העצמי באמצעות הגדלת ההתחייבויות - הרחבת המשכנתא על הכנס הקיים - כהלוואה לכל מטרה, כלומר, לא באותם תנאים של המשכנתא המקורית או משכנתא שתוכל לקבל היום. זאת משום שהבנק (או כל בנק אחר שיבוא בנעליו) יודע שהכסף ה"עודף" מיועד למטרות אחרות. מדובר במרווח קבוע מהתנאים לדירה ראשונה. בחלק מהבנקים מדובר ב"הלוואה לכל מטרה" והמרווח עומד על כ-2% ביחס לתנאים לדירה ראשונה. בחלקם יש גם מדרגת ביניים ל"הלוואה לדירה להשקעה" במרווח של כ-1%.
בכל מקרה, לפי מיטב הבנתי, המשכנתא תוכל להתרחב מ-600K עד לחצי משווי הנכס היום. שים לב שתצטרך לבצע הערכת שמאי מחודשת והשמאות הבנקאית משום מה תמיד נוטה בהערכות שווי כלפי מטה.
מקורות נוספים -
א. הלוואות בתנאים טובים על חשבון פנסיה/גמל (לא גישור אלא שפיצר בלבד וכן רק באחוזים קטנים משווי הפנסיה הנוכחית. אאל"ט 25% משווי הקרן בהיותה לא נזילה). הלוואה על חשבון קרנות השתלמות קיימות (גם לא נזילות. פה אפשר גישור אבל גם כאן ההלוואה עד חצי משווי הקרן).
ב. שיעבוד ומשכנתא של בני משפחה נוספים - הורים ואחים. אם מדובר בעסקה סיבובית ברורה, אולי יש מי שיתן כתף.

לסיכום, אם בהתחשב בעלויות המימון הגבוהות, הסיכון הרב, מסגרות הזמנים הלא מחייבות, המיסוי הרב בקניה ובהשבחה - הייתי שוקל שוב אם כל הבלגן שווה רווח של 300-400 אלף ש"ח (לפני מס שבח!)
אני מציע לבדוק כמה אפשרויות:
א. לזנוח את הרעיון.
ב. לחפש שותפים/מממנים - בני משפחה לדוגמא, אם כי לא הייתי ממליץ על עסקים עם חברים או בני משפחה כטיפ לחיים.
ג. לברר כדאיות-התכנות של קניה ומכירה של המגרש ללא בית.