שאלת מינוח לכל המוסיקאים

שאלת מינוח לכל המוסיקאים

שלום לכולם, השאלה שלי קצת מטופשת אבל הכרחית להבנת מאמר: המלה intonation - (הדגשה, הטעמה) - מה משמעותה המדויקת במוסיקה, מה הקשר בין המילה הזו לקצב, ואיך הדבר בא לידי ביטוי בשירה, לדוגמה? אשמח מאוד לכל הסבר שאתם יכולים לתת. תודה רבה מראש.

לא נכון.

אחת המשמעויות של המילה היא הטעמה ולפיכך יש קשר ישיר לקצב. [במוסיקה: פעמה מוטעמת מול פעמה "חלשה" וכן הלאה וכן הלאה..] ותשובה לשאלתך (הלא מטומטמת!): הקשר בין משמעות המילה בהקשר המוסיקלי, (נגינה מכוונת) לבין משמעותה בהקשר של שפה (הטעמה) נובע משום שהדגש אשר במילה נובע מפעולה צלילית (הגבהה והנמכה של טון הדיבור).

jofen

New member
כן נכון.

ממתי משתמשים במילה אינטונציה במוסיקה לקצב... איזה שטויות. את בחיים לא תשמעי מוסיקאי מדבר על אינטונציה בהקשר קיצבי...

allegro

New member
קצת סדר בבלאגן

המונח אינטונציה הוא *לא* מונח קצבי. אינטונציה פירושה הדיוק בכיוון של כלי, כלומר מידת הדיוק של הטיונינג הכללי ושל האינטרבלים(בין כלים). אולי יש פה בילבול עם המונח ארטיקולציה?

לא במוסיקה(!)- בשפה.

המילה משומשת ביותר משדה סמנטי אחד. ויפה יהיה אם תוריד התבטאויות כמו "איזה שטויות" מהלקסיקון שלך- רמה מינימלית של כבוד וענווה.

אין ספק שהמילה משמשת גם מעבר למוסיק

אבל אני הבנתי שהשאלה המקורית הייתה לגבי משמעות המונח במוזיקה. אישית לא זכור לי ששמעתי את המילה בהקשר קיצבי, אבל מאחר שאני מוזיקאי בעברית ואנגליתי תמיד תהיה טעונה שיפור אני נמנע מלהצטרף לוויכוח נכון/לא נכון

דרו

New member
שירה - את קצת טועה

הטעמה לא קשורה לקצב - ( קצב הוא דבר קבוע ולא משתנה) הטעמה קשורה למשקל... עדי צדק.

תודה אבל

לא אמרתי שהטעמה קשורה למשקל - אני דיברתי רק על intonation בהקשר של כיוון פנימי
אז מה - Intonation קשור לtempo?

למעלה