שאלת מיסוי - עבודה מהבית

Caput femoris

New member
שאלת מיסוי - עבודה מהבית

אני שכיר באוניברסיטה בלי הכנסות נוספות בינתיים, ויוצא שלאורך תקופה של כארבעה חודשים בשנת המס הנוכחית אני עובד מהבית בגלל בעיה זמנית של הקצאת משרדים בפקולטה.
אני מקצה לעבודה חדר נפרד בבית (השכור) ומחפש דרך לרשום את שכר הדירה לחדר כהוצאה (deduction).
מהאתר של ATO נראה שיש שתי קטגוריות:
running a business from home, שעליה ניתן לרשום הוצאות שכ״ד,
ו working from home, שעליה לא ניתן לרשום.
מה שאני מנסה להבין זה האם אני יכול לטעון שלאורך התקופה הבית זה ה principal place of business כהגדרה לקטגוריה הראשונה למרות שאני שכיר.

מקווה שזה עושה היגיון. למישהו יש ניסיון עם זה?

תודה!

Commander Data

New member
לצערך הדרישות של שלטונות המס האוסטרליים הרבה יותר דרקוניים

הכוונה היא שמי שמעוניין לדרוש הוצאות ביתיות של משרד ביתי, ראשית צריך להיות עוסק מורשה עם ABN, אבל הצרות שלך לא מסתיימות כאן, הATO דורש שתהיה לך כניסה נפרדת לאזור, שהוא יראה כמו משרד לכל דבר ועניין ויש תקנות מאד ברורות בנושא. למעשה לפי מה שאתה טוען כל אחד יכול לטעון שהוא עובד מהבית בחלק מהזמן ולדרוש חלק יחסי בחשמל גז ושכ"ד! אתה גם צריך לזכור שהשוכר משכיר לך את הנכס שאיש פרטי וממש לא כעסק!
בארץ העניין הרבה יותר פרוץ, פה מבינים הייטב את הנושא, וקבעו שהם לא מעוניינים להתיר את ההוצאות האלו, מנגד הם כן מתירים את הוצאות הריבית על המשכנתא שזה די יפה - לא מוכר בארץ

Caput femoris

New member
הפוך גוטה

קודם כל (ומהסוף), הכרה בהוצאות ריבית על משכנתא (וכל הנגטיב גירינג לסוגיו) זו צרה צרורה שמתדלק את כשל השוק המשמעותי ביותר באוסטרליה. אבל זה כמובן נושא לדיון אחר.
שנית, הקישורים בפוסט הקודם מבהירים שהנושא לא מוגבל ל ANBs אלא גם לשכירים. גם אם אתה שכיר ניתן לדרוש הוצאות מסויימות על עבודה מהבית או הוצאות שקשורות לעבודה (חשבון טלפון נייד לדוגמא, בהנחה שאתה משלם אותו), אבל מן הסתם שכ״ד הוא סעיף יותר משמעותי.
תוכל להפנות אותי לתקנות לגבי כניסה נפרדת וכו׳? לא מצאתי תקנות כאלה.

תודה!

Commander Data

New member
זה לא תקנות זה הפירוש של מס הכנסה

במקום סתם להגיד תעשה כמוני ותזמין את השירות של מס הכנסה עד הבית ותגלה שהם יבואו אליך הביתה וישאלו אותך אם יש כניסה נפרדת! מצטער אבל זו לא הוצאה ששכיר יכול לדרוש! ויש המון היגיון בזה: אם כל טמבל מהרחוב היה יכול לדרוש הוצאות שכ"ד המדינה היתה צריכה לתקצב את הפסד ההכנסות הזה שהיה מגיע למיליארדים! ולמיטב ידיעתי השוק האוסטרלי די נמצא לפני זעזוע כלכלי נוראי! מה שזה היה עושה היה מאד פשוט! היו מתחילים לחייב הכנסות שכ"ד במס גבוה יותר ומגלגלים אותו על השוכרים ומכניסים את השוק לסחרור מסוכן.

Javali

New member
שלוש הערות

1. בשביל הקישור הראשון אתה צריך שהבית יהיה המקום ממנו אתה מנהל עסק. זה נשמע כאילו זה דורש ABN. לדעתי (וראה הערה 3) אתה לא זכאי לזה
2. רואת החשבון שלי הנחתה אותי לרשום הוצאות עבור חדר שאני משתמש בו עבור עבודה מהבית. המדובר על סכום קבוע פר שעת עבודה מהבית. אין לנו כניסה נפרדת וכל הבבל״ת הזה.
3. העצות שאתה מקבל כאן בפורום שוות בדיוק כמה שאתה משלם עליהן. אני ממליץ לפנות למישהו מקצועי ולא לסמוך על איזה שהוא כינוי אנונימי בפורום.

Commander Data

New member
במקרה אני קצת מכיר את התחום

אף רואה חשבון לא יגיד ללקוח פה מה שהוא לא אוהב לשמוע. אבל עזוב, תזמין פקיד עד הבית ותקבל את האמת. אתה יודע כמה תיקי ביקורת שיגיעו לדיון יצטרכו לשלם המון כסף? בערך 90%! גם אם אתה לא מסכים וכל מיני שטויות אחרות, עדיין לדרוש הוצאה על משרד ביתי ללא התאמות הדרושות, עשויה ליצור לך מצב לא נעים של תשלום המס בעתיד. למזלך אני מניח שאתה כלכך קטן שלאף אחד לא ממש אכפת! אבל עדיין אם אתה לא מאמין לי: תרים טלפון יגיע בחור בחינם ממס הכנסה להדריך אותך, אבל אתה הרי ישראלי לעשות שחור זה בטבע שלך לא?

יפה, יפה...

אני עבדתי מהבית תקופה לא קצרה, בלי התאמות ובלי כניסה נפרדת (אנחנו גרים בדירה מעל הקרקע, ולא רציתי לשים סולם בחלון)
הצהרתי על זה וקיבלתי החזר והכל מסודר כדת וכדין דרך רואה חשבון.

Javali

New member
במקרה גם אני קצת מכיר את התחום

ומההכירות שלי את התחום אני מעדיף לסמוך על רואת החשבון שלי, שאני מכיר, יודע את שמה, יודע מה ההכשרה שלה ומכיר את הכישורים שלה מאשר על כותב אנונימי שכל מה שאני יודע עליו זה שבפעם הראשונה שמעלים ספק בדבריו הוא מגיב בהאשמות בפלילים תוך שימוש בסטריאוטיפים על בסיס אתני. (וקצת נימה אנטישמית.)

Caput femoris

New member
מסכים עם 3

אבל כבר כמה פעמים נוכחתי לדעת שעצה בפורום (או במקומות לא-פורמליים אחרים) עזרה להדריך את איש המקצוע הרלוונטי. גם הם לא חפים מטעויות/הטעיות/עצלנות וגו׳.
לגבי 2, אני מניח שאת ההוצאה לעניין זה רשמת כ ABN? אם לא, האם טענת להחזר שכר דירה או משהו מקביל (occupancy expenses)?

אגב, דרך איש יקר קיבלתי את הלינק הזה, שאינו שולל לחלוטין הכרה בהוצאות עבור שכירים אבל מחייב קייס די מוצק. נדמה לי שיש לי קייס כזה אז שלב הבא הוא לבצר אותו.

Javali

New member
לגבי 2

ההוצאה נרשמה בדו״ח האישי שלי - ללא ABN. שכר דירה היה לא רלוונטי ולא ביקשתי החזר עבור occupancy expenses.

למעלה