שאלת מיסים בHigh Level - ויזות J

Alfa156 GTA

New member
שאלת מיסים בHigh Level - ויזות J

היי,

מסתקרן לדעת לגבי תשלום מיסים על ויזות J1 וJ2, האם שני הויזות חייב במס בארהב? אני שואל בעיקר בגלל נראה לי שנאמר לי שהמיסים הם לhouse hold ביחד, כאמור אם J1 מרוויח סכום זעיר לצורך העניין סביב ה30 אלף, וJ2 לצורך העניין מרוויח סביב 150 אלף, האם תשלום המס לhouse hold יהיה על 180 אלף ? הם אפשר לדווח מס בנפרד? ככה לפחות בראש שלי ה30 אלף ישלם מעט מיסי הכנסה, וה150 ישלם את מה שמגיע להם בכל מקרה מבלי לצרף את ה30 לנקודת המס הגבוהה.

אשמח להסבר כלשהו.
תודה !

John the Savage

New member
הסבר כלשהו

קודם כל, לא תמיד מגישים מיסים ביחד. לרוב יש אופציה לשני בני הזוג לבחור אם להגיש ביחד או בנפרד. אבל במקרה של J1/2 המצב קצת שונה.

מי שמגיע על ויזה J1 או J2 נחשב תקופה מסויימת ל-non-resident alient. התקופה תלויה בקטגוריה של ויזת J. סטודנטים נחשבים ל-non-resident alien למשך 5 שנים. ברוב הקטגוריות האחרות זה שנתיים. ויש גם מקרים בהם זה 4 שנים. מה שחשוב זה שכל עוד נחשבים ל-NRA, דיווח המס קצת שונה ובין השאר אין אפשרות להגיש מס זוג. מצד שני, לא משלמים ביטוח לאומי ומדיקייר.

לגבי השאלה האם שתי הויזות חייבות במס: J2 חייב במס. ההכנסה של ה-J1 לפעמים חייבת במס ולפעמים לא. זה תלוי בקטגוריה הספציפית.

Alfa156 GTA

New member
אוקי - תודה על התשובה יש התקדמות.

לאחרונה האוניברסיטה שלחה לאשתי את זה (תזכורת דוקטורט ארוך של לפחות 5 שנים):
&nbsp
Can you please submit the following documents to the Payroll office? We need these forms to determine whether or not you are eligible for any tax exemptions and determine your tax residency status. You are receiving this email because you will be receiving stipend payments in the 2017 – 2018 school year.
&nbsp
-Foreign National Information Form (attached)
-Copy of Passport Identification Page
-Copy of your most recent U.S. Visa
-Copy of your most recent DS-2019 or I-20 form (provided by ISSO)
-Copy of your I-94 arrival history; you can access and print your I-94 history at https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home#section
&nbsp
האם זה מה שהם בודקים ? לאיזה קטגוריית מס / אם בכלל היא שייכת והאם יש פטור?
אני זוכר שקראתי בפורום שJ1 פטור ממיסים לרוב בשנתיים הראשונות, אני טועה?

guy56782

New member
תיקון קטן

מי שפטור מביטוח לאומי ומדיקייר זה ה J1, ה J2 משלם אותם

John the Savage

New member

Alfa156 GTA

New member
קיבלנו היום תלוש עוד לפני שהם עברו על המסמכים ששלחנו (מBU)

עם משכורת של 2687 הורידו 935$, פאקינג שיט זה אמיתי? מה אני מפספס?
נקבל את זה בחזרה? כתוב שתלוש -> Stipend NRA
&nbsp
איך זה בגלל הגיוני שעל מלגה משלמים סכום הזוי כזה של מיסים?
&nbsp

guy56782

New member
אל תדאג

כל מה שהאוניברסיטה מנכה או לא מנכה מהשכר זו הערכה. בכל מקרה אתה חייב להגיש טפסי מס, ואז תחושב החבות האמיתית שלכם. אלא אם אתה זקוק לכסף בשביל לגמור את החודש, זה לא משנה כמה הם ניכו. זה נכון גם לגבי כל השאלות שהם שאלו אתכם לגבי זכאות לפטור וכו: זה לא ככ משנה אם הם מחליטים שאתם פטורים ממס, זה יקבע כשתגישו טפסים.

John the Savage

New member
זה באמת המון

ניראה שניכו לה 30% מס פדראלי פלוס מיסים מקומיים. שזה באמת המון. עבור NRA, ברירת המחדל זה באמת 30% ניכוי במקור, אבל בדרך כלל עבור מלגות לסטודנטים מנכים רק 14%. יכול להיות שבגלל שלא מילאתם את הטפסים סיווגו את זה לא נכון?

ובכל מקרה, בארה"ב ניכוי במקור זו רק הערכה, ובסוף כל שנה ה-IRS מתחשבן איתכם כשמגישים את הדיווח למס. אם הורידו לכם יותר מידי, תקבלו את הכסף בחזרה.

למעלה