שאלת מיסים

jethro1

New member
שאלת מיסים

שלום לחברי הפורום. ניסיתי למצוא מידע בסיסי לגבי שיטת המס בארה"ב בפורום שלנו ובאתר מס ההכנסה האמריקאי, אך לשווא. מרוב מידע לא ראיתי את היער. יש לי שאלה פשוטה למדי- אם אני מרוויח 3200 דולר ברוטו בניו יורק, לכמה נטו, אחרי מס פדרלי וסטייט, אני צריך לצפות? אם למישהו יש הערכה אני אודה לו מאוד.

odedee

New member
זה לא כזה מסובך.

קודם כל יהיה פשוט יותר לחשוב במושגים של שכר שנתי, כי כך בדרך כלל מדרגות המס בנויות. אתה מדבר על $38400. החישוב הוא פשוט: מורידים מהברוטו: 1. 7.65% social security (זה יורד ל-1.5% לחלק של השכר מעל $90000) 2. מס של ה-state, לפי מדרגות. 3. מס פדרלי, על הברוטו פחות ה- state tax (לא משלמים מס על מס). הראשון יוצא $2938. השני הוא בערך $1820. המדרגות הן פה (גוגל ny state tax brackets 2004), משום מה בניו יורק הן לא לפי שכר שנתי אלא יומי/שבועי/חודשי. עשויות להיות לך הקלות מסוימות במס, שתלויות בנתוניך האישיים, ואז המס יהיה נמוך מעט. השלישי מחושב כאמור על 36580 (38400-1820) ויוצא $5882 לפי המדרגות הפדרליות שנמצאות כאן. סכום כל המיסים הוא $10640. זה אומר נטו שנתי של $27760 או $2313 לחודש. השכר יהיה (ממש) קצת יותר גבוה אם תשקלל הקלות מסוימות ב-state tax. אם יש לך ביטוח רפואי או תכנית פנסיה דרך המעסיק, השכר יהיה נמוך בהתאם. בחישוב המסים הנחתי שאתה רווק, אם אתה נשוי וכו' המדרגות קצת גבוהות יותר ואז המס נמוך והשכר קצת יותר גבוה.

למעלה