שאלת מכבי

havitush661

New member
שאלת מכבי

אם אני הולכת לרופא פוריות באופן פרטי השאלה שלי היא כזו:1. האם הוא חייב להיות רופא פרטי עם הסכם עם מכבי כדי שאני אקבל החזרים? 2. אם רופא פרטי נותן לי מרשם לתרופות פוריות איך אני ממירה את המרשם למרשם של מכבי כדי לקבל את זה במחיר המוזל? 3. אישורי שלב א׳ וב׳ בטיפולי פוריות הזרעות/ ivf ניתן לקבל גם אם אני מטופלת בפרטי? 4 האישפוז לצורך הזרעה/ivf ממומן מהקופה?

פיפי99

New member
תשובות חלקיות

1. לא יודעת לגבי החזרים, מנניחה שכן
2. מרשמים לא צריך להסב, מקבלים כל מרשם בבית מרקחת של מכבי (הפניות לבדיקות דם צריך להסב, אצל רופא המשפחה אפשר)
3. כן, את פשוט מבקשת טופס 17 עם מכתב רופא לפי הפרוצודורה של מכבי
4. אם אתה עושה IVF אצל רופא פרטי ובבית חולים פרטי (אסותא/מדיקל) את משלמת השתתפות עצמית של כ- 700 ש"ח לכל מחזור, והשאר כמובן ממומן על ידי הקופה

שושונלה

New member
מוסיפה רק שהפניות לבדיקת דם ומעקב זקיקים

של רופאים פרטיים מתקבלות במעבדות של מכבי בלי המרה, לא יודעת אם יש או אין קשר לזה שאני ב-IVF - אולי בהזרעות זה אחרת.

ורד

פיפי99

New member
בהנחה שהרופא הפרטי נמצא המערכת

את הפניות בדיקות הדם של הרופא שלי לא מקבלים במכבי

anguly

New member
לגבי 1. החזרים...

יש כל מיני כללים ורשימות, את זכאית אם אני זוכרת נכון ל3 החזרים בשנה עד לגובה סכום מסוים שמשתנה מקופה לקופה. ומאשרים רק לרופאים מרמת בכירות מסוימת ולכן כדאי לברר מראש שהרופא שלך נכלל ברשימה.

בהצלחה

havitush661

New member
עכשיו אני יודעת

לצערי לא עשיתי את הברור לפני זה. אבל הגשתי בקשה להחזר בכל זאת עם מכתב קורע לב :)
נקווה שנקבל החזר

anguly

New member
צר לי שלא הייתי פה לענות קודם

זה דרך אגב נכון בכל התחומים ולא רק בפוריות.
מותר 3 יעוצים בשנה (מילה אחרת לרופא פרטי), אבל אפשר לעשות את זה רק אצל רופאים בחירים, מנהלי מחלקות וכד' כאשר לקופות יש את הרשימות שלהם.

למעלה