שאלת מכולה וציוד

שאלת מכולה וציוד

האם עשיתם העברה של הציוד מישראל למקום המגורים החדש במכולה או שמכרתם/מסרתם את כל מה שבחרתם לא להביא ונסעתם עם מזוודות בלבד

אנחנו כנראה לא נשתמש במכולה כי החלטנו להתחיל מחדש ולקחת רק דברים שבאמת חשוב לנו לקחת ולמסור/למכור/לשמור במחסן של ההורים דברים אחרים.

אני תוהה איך לעשות את כל עניין המכירה/מסירה ומתי להתחיל

לא יודעת אם יש פה אנשי חינוך אבל אשאל בכל זאת-הייתם ממליצים שאביא לוחות תוכן שיש לי במידה והתכנון לעבוד בגן ישראלי בארה"ב

אשמח לטיפים בכל מה שקשור למשלוח של ציוד,מכולה, מכירה/מסירת ציוד טרם הנסיעה וכו'.

יש עוד זמן במיוחד ששום דבר עדיין לא חתום לצערי, אבל מנסה לעשות לעצמי סדר בראש כדי שמתי שיהיה את האוקיי הסופי-אני אוכל לתקתק עניינים-זו הדרך שלי להישאר בסוג של שליטה

1me too1

New member
אנחנו לקחנו 4 מזוודות

לצערי, נפלנו על מלחמת לבנון השניה, ולארוז בזמן ההוא היה בלי אפשרי, גרני בדירה של סבא שלי, כך שכלים ורהיטים נשארו שם, ארזנו מזוודות, זרקנו מה שלא רצינו וארגנו מלא ארגזים לתרומות וכשהכל הסתיים ההורים שלי תרמו הכל.
לנו, מכולה לא היתה יוצאת משתלמת כי הרהטים לא היו באים איתנו, אבל במבט לאחור, שילמנו ככ הרבה על משקל , כבר עדיף היה לארוז בארגזים ולשלוח בדואר או משהו כזה.

לגבי הציוד לגן, אני עשיתי טעות גדולה עם זה..... את רוב הציוד שלי, והיה לי המון, לוחות, המחשות, משחקים, סיפורים, הכל נתתי לחברה, שהבטיחה שכשארצה את זה היא תחזיר לי . בשנה הראשונה כאן לא עבדתי בהוראה ובאמת לא היה צורך שזה, אבל עכשיו אני כן עובדת כאן בבית ספר יהודי. אז נכון, רוב הדברים לא היו בהכרח עוזרים לי ועדיין היו דברים שהייתי יכולה למצוא להם שימוש. אם את תוהה, אני לא בקשר עם החברה ההיא.
אני חייבת לסייג ולומר, שכאן, ואין לי מושג איך זה בגן אמריקאים, כאן יש לנו בבית הספר תוכנית לימודים שבית הספר רוכש, התוכנית מגיעה עם כל הפוסטרים והסיפורים, והיא מותאמת לילדים שעברית זו השפה השניה או השלישית שלהם. אני עובדת גם בגן, ואין מצב שמה שהיה לי בארץ יכול היה לשמש גם כאן. בכלל צורה העבודה היא שונה, מה גם שבארץ היה לי יום שלם וכאן יש לי שעה - שעתיים ביום...... לי באופן אישי לקח זמן עד שהצלחתי לשנות הרגלי עבודה שהיו לי בארץ ולהתאים את עצמי לצורת העבודה כאן.

שיהיה בהצלחה! נראה לי מלחיץ לחיות ככה בחוסר ידיעה. אני חייבת לשאול, ואני מקווה שזה בסדר, את בטוחה שזה יצא לפועל? הם מחזיקים אותכם ככה כבר די הרבה זמן....

אני אישית מתחרפנת מכל זה

זה לא פשוט וחזרתי לכמה פגישות עם הקאוצ'רית שליוותה אותי לפני מספר חודשים רק כדי להיות עם הראש מעל המים ולנסות להבין איפה אני כן יכולה להשיג שליטה בחזרה.
הבעל מציק להם כל הזמן אבל זה ידוע שהתהליך שם לוקח זמן-קיבלנו חוזה וביקשנו לשנות כמה דברים בו וזה מתעכב מצד החברה בחו"ל.

מה ז"א שעתיים שלוש של עבודה במקום יום שלם-איך זה יום עבודה בגן אמריקאי? מהי צורת העבודה שם אשמח לקבל הסבר מורחב אפילו במסר,אם לא מתאים פה

תודה

1me too1

New member
אויש, מבאס. מקווה שתקבלו תשובה בקרוב

בבתי הספר היהודים במונטריאול לומדים שלוש שפות, רוב היום צרפתית (שפה, מתמטיקה, אומנות....)אנגלית ועברית . בגן יש הכי פחות עברית. אין לי מושג איך זה בארהב, אבל בטורונטו למשל, לומדים רק אנגלית ועברית ולכן יש יותר שעות עברית.
הילדים, רובם לא יודעים עברית, או ממש עברית בסיסית.
בגן, בגלל שהם לא יודעים עברית והזמן קצר, אני מלמדת אות, שירים, תפילה, ואז עושים יצירה שקשורה באות או בחג הנלמד.
אבל שוב, אין לי מושג מה קורה בארהב....

AlicePJ

New member
גנים בארה"ב זה רק גנים פרטיים

אז אני לא חושבת שיש ממש כללים בנושא הזה. ממה שאני רואה יש בד"כ 2 גננות על 16 ילדים בגילאי 3-5, ובנוסף עוד גננות שמגיעות לעזור בבוקר ובערב, ומחליפות את הגננות הראשיות כשאלו יוצאות להפסקת צהריים וכו'. הגן בארה"ב הוא 5 ימים בשבוע והגננות עובדות שבוע מלא. בכל גן יש שעות אחרות, אבל זה נסגר הרבה יותר מאוחר מישראל כדי להתאים את השעות לשעות העבודה של ההורים (ולא להכריח אמהות לנטוש קריירות ולהעצר בהתקדמות בעבודה כמו בישראל).
אבל כל גן שונה ולכל גן יש נהלים שונים ומספר גננות שונה.

carlimi

New member
קינדרגארדן זה כבר לא ממש גן

זה חלק בלתי נפרד מבית הספר.
ז"א אם הולכים לפאבליק.
יש גנים שיש להם גם כיתות קינדרגארדן.
בפאבליק זה בחינם

או שלא הבנתי אותכם .....

1me too1

New member
כן

זה כבר חלק מבית ספר, אצלנו גם בבתי הספר היהודים.
פשוט זה הנסיון שלי כמורה - גננת במונטריאול, ומשום מה לי זה היה ברור שכולם יודעים שלזה אני מתכוונת

noaronen1

New member
גנים בארה"ב הרבה יותר גמישים עם שעות

יש ילדים שבאים לחצי יום מ- 9-12
יש יום שלם 9-3 או 9-4
לפעמים יש אפשרות להביא ילדים ולשלם יותר מ8-9 ולהשאיר בתוספת בסוף היום מ- 3-5 או 6 בערב.
תלוי בגנים.
יש הורים ששמים את הילדים יומיים, או שלושה או 5.
ככה זה עובד.
יכול להיות שבהתחלה יקחו אותך לחצי יום.
בכל אופן כשתגיעי לניו-יורק תשלחי לי מסר/תתקשרי אולי אולי אוכל לחבר אותך עם כמה אנשים.

boneguy

New member
כלל האצבע אומר

אם מממנים לכם מכולה כחלק מהמעבר, אז מעולה. אם לא, אין ממש טעם. אנחנו הגענו עם חמש מזוודות. בנוסף בחודשיים לפני המעבר שלחנו ארגזים בדואר ים של דברים שרצינו שיהיו לנו, אבל לא נורא אם יאבד. כל ארגז עולה בסביבות 120 שקל ל 15 קילו. זה מחיר מעולה (הדואר פה יקר בטירוף).

לקחת בחשבון שרק 80-90 יגיע.

לגבי שאלות הגן אין לי מושג

רהיטים אנחנו לא ניקח בכל מקרה...

אבל יש לי הרבה ציוד של המטבח וספרים וכו'.
חשבנו לקחת 4 מזוודות...
לשלוח בדואר אפשר יהיה רק אחרי שנמצא שם דירה, אמורים לעבור שם למלון בהתחלה ואז לחפש דירה.

אמורים לקבל סכום של כסף שבין היתר יכסה את המכולה, אבל אם ניקח מכולה זה אומר לקנות את רוב הדברים שם לגמרי על חשבוננו מבלי לקבל החזר.

גם ככה מוצרי חשמל לא ניקח לשם וגם רהיטים לא ניקח-כל שאר הדברים כנראה נבקש מההורים שישלחו בדואר ונחזיר להם כסף וניקח 4 מזוודות...

תוהה מתי להתחיל לעבור על הדברים ולמסור/למכור...מצד אחד, זה כמעט ודאי שנוסעים ואולי יודיעו ברגע האחרון ונהיה בלחץ של למכור ולמסור את הדברים.ומצד שני- אם לא ייצא לפועל- אם נמסור/נמכור כבר בזמן הקרוב-זה סתם יהיה לזרוק את הדברים...

אין ספק שכל העניין הזה מעמיד את הסבלנות שלי במבחן,יש מצב שלא אצא מצטיינת במיוחד הפעם

carlimi

New member
איזה ציוד מטבח?!

קחי בחשבון שמכשירי חשמל לא יתאימו ...
ולשלוח אפשר למקום העבודה - ארגזים.
אם אתם לא שולחים רהיטים לא רואה כל טעם לקחת מכולה, גם אם משלמים ... זה נראה לי טרטור ממש מיותר - וגם עד שזה מגיע קולטים שאפשר להסתדר מצויין גם בלי כל הדברים שנשלחו.
מאחר ואין לכם גם ילדים אז ממש לא ראוה טעם. רוב הדברים ששלחנו בארגזים היו לילדים ע"מ להקל עליהם במקצת את המעבר - צעצועים, ספרים, מצעים וכו', שיהיו להם דברים מוכרים "מהבית".

אנחנו שלחנו כמה ארזגים בדואר ואת השאר,

החסנו במחסן של ההורים שלי.

במידה ואתם צריכים את הכסף הזה, תמכרו את הדברים שבאמת שווה למכור. את אף פעם לא יכולה לדעת מה יקרה, ושווה לשמור על הדברים, מקסימום תמכרי בשלב מאוחר יותר.

תנסי לחיות מיום ליום. הלחץ לא עושה טוב לשום דבר ולא יקדם כלום. זה נפלא שאת חושבת על הכל ועושה תוכניות מגרה, אבל אין צורך בלחץ, תוותרי על השליטה הזאת, זה לא בידיים שלך.

מחזיקה לך אצבעות שהכל יתבהר במהרה.

TearGarden

New member
אנחנו מכרנו כל מה שהיה לנו

לקחנו 4 מזוודות, ושלחנו לנו כמה ארגזים עם ספרים ועוד כמה דברים קטנים.
קנינו הכל מחדש כאן.

התחלנו למכור הכל כ-4 חודשים לפני המעבר. זה לוקח זמן וכל פעם מכרנו עוד משהו ועוד משהו.

אז ככה

לנו הייתה מכולה, אבל זה כי החברה ממנה את הכל, אחרת לא היינו לוקחים כלום.
אני ממליצה לך כן לקחת דברים שיקרים לליבך כמו שכתבת חותכנים וכלי הגשה, את יכולה לארוז ולשלוח בדואר כמו שייעצו לך. לעטוף טוב ולהבין שיש סיכוי שאולי לא הכל יגיע או ישבר בדרך (דרך אגב, גם במכולה והאורזים המעולים שהיו לנו נהרסו דברים, כמו כוס קידוש מכסף שקיבלנו לחתונה שהתעקמה לגמרי, המזרון הזוגי, וכמה צלחות וכוסות שלא שרדו.....)

לגבי המכירה, זה לוקח יותר זמן ממה שחשבנו, היינו בטוחים שתוך כמה ימים ניפטר מהסלון, מציוד תינוקות, מכשירי חשמל, בפועל לקח כמה שבועות. היו אנשים שאמרו שיגיעו ולא הגיעו, דחו פגישות, היו צריכים לחשוב על זה. פרסמנו גם ביד 2, גם בפייס, וגם בעבודה של שנינו. סה"כ הייתי די מרוצה, למרות שבסוף מסרנו די הרבה רהיטים לצדקה.

לגבי הציוד שלך, תביאי. הכי הרבה זה סתם יאסוף אבק או תשלחי חזרה לארץ, אבל עדיף לקחת ולא להצטער שאין לך. כמו שכתבו לך, את מקבלת כאן המון דברי תוכן מבית הספר, והציוד לא יקר, אבל אם כבר אספת במשך שנים כל מיני דברים ויש לך מערכים והפעלות קבועות, גם אם תעבדי במקום מסודר, תפתחי גן בבית, תחליטי לעשות משהו אחר עם עצמך, עדיף שיהיה לך בבית.

ארבע מזוודות וציוד הוראה בסיסי

עברנו עם שני ילדים וארבע מזוודות. את השאר חילקנו בצורה מאוד כיפית לדעתי: עשינו מסיבת פרידה וחלוקת חפצים. בכניסה לדירה נתנו לכל אורחת מדבקות להדביק על מה שמוצא חן בעיניה (או בעיניו), והחברים בזזו את הדירה בכישרון - מה שאומר שההובלה באחריותם :)
זה מאוד הקל עלינו לדעת שלא נצטרך לרוקן את כל הדירה לבד לפני הדיירים הבאים וגם כיף לדעת שהדברים שלנו מצאו בית חם. חלק מהדברים נתתי אבל "בהשאלה": כמה חברים שומרים בספרייה שלהם ספרים שיקרים ללבי וחברה טובה שלי שומרת על כלים שאני אוהבת, כל מיני צלחות ארמניות ופסלים שאי אפשר לקחת במזוודה. אולי פעם אקח אותם...
את מה שלא רצינו לחלק שמרנו אצל אחי בארגזים (הוא גר במושב ויש לו מחסן די גדול). בדיעבד שמרנו שם דברים שהתאימו למחשבה הראשונית שלנו שנחזור אחרי שנתיים, אבל לו ידענו שלא נחזור כל כך מהר היינו נפטרים מהם - סירים שאני אוהבת, למשל.
כמה דברים שאנחנו פשוט חייבים שלחנו בדואר ימי והם הגיעו חודשיים אחרינו - למשל ספרי ילדים (כבד נורא) ושמן זית מדהים שבאמת אי אפשר להשיג פה במחיר מתקבל על הדעת. אלו היו החלטות מצוינות.
כשהגענו קנינו הכל יד שנייה בזיל הזול ודי מהר הצטיידנו.
ציוד הוראה - לקחתי אתי כמה דברים בסיסיים ובהמשך אמא שלי שלחה לי בדואר. אם לא מחכה לך עבודה אני מציעה לא להצטייד ביותר מדי ואם יש לך משהו מוצלח במיוחד תשמרי. כדאי לבוא ולראות איך מתנהלת מערכת החינוך, מה דרוש ומה מתאים ולא להגיע עם משהו תלוש. חוץ מזה, אם לא מחכה לך עבודה הנחיתה עם ציוד הוראה לגן עלולה להיות מבאסת ולהזכיר לך כל הזמן שאת לא עובדת כרגע. המעבר לא פשוט אז למה להקשות ולהכניס את עצמך לסרטים מיותרים?
שיהיה בהצלחה!

למעלה