שאלת מסמכים וויזות

jethro1

New member
שאלת מסמכים וויזות

שלום לפורום! החברה שלי התקבלה ללימודי דוקטורט בניו יורק, ולאחר בירור קצר מתברר שהאוניברסיטה יכולה לספק לה ויזת J. על כן יש לי כמה שאלות: 1- מה הפרוצדורה לקבלת ויזת J2? (חוץ מזה שאני יודע שאנחנו צריכים להיות נשואים, אין לי מושג על השאר). 2- ויזת J2 מאפשרת לי לבקש אישור עבודה. ממי אני אמור לבקש את האישור, כמה זמן העניין לוקח, האם מדובר באישור שניתן פעם אחת ולתמיד (כלומר, עד תום לימודי הדוקטורט של החברה) או שאצטרך חעבור בקשה לרענון האישור כל שנה? 3- איזה מסמכים, אישורים ושאר ניירות רשמיים אני צריך לשאת עימי במעבר הצפוי לארה"ב? תודה!

J1-J2

1. אתם צריכים להגיש לאוניברסיטה את תעודת הנישואין שלכם, והם ינפיקו לכם טופס שנקרא IAP-66 ואליו יצורף מכתב המראה כי אתם נשואים. עם הטופס הזה תצטרכו לנסוע לארץ לשגרירות ולהנפיק שם ויזות עבור שניכם. אם אתם כבר בארה"ב אתם לא חייבים לעשות זאת מיד, הטופס מהווה את אישור השהייה שלכם. 2. בקשת אישור עבודה ל-J2 היא באמצעות הגשת טופס I-765 ל-INS, בצירוף מכתב, $120, והמסמכים והאישורים המתאימים. אתה יכול להגיש את הבקשה רק לאחר שיש לך כבר חותמת ויזה בדרכון ואחרי שאתה כבר בארה"ב. התהליך לוקח כשלושה חודשים במהלכם אתה לא יכול לעבוד. לרוב תצטרך "לחדש" את האישור כל שנה - כלומר אחת לשנה להגיש את הבקשה מחדש, בצירוף כל הניירת והתשלום, ואין בטחון שתקבל אותו - זה נתון לשיקולו של פקיד ההגירה שמטפל בבקשתך. בכל אופן, להכנסות שלך אסור לשמש על מנת לממן את אשתך על ה-J1. פרטים מדוייקים בנוגע לתהליך והגשת הבקשה, הטפסים וההוראות, אשמח לשלוח לך כאשר תגיעו הנה. אתה יכול למצוא קישורים בנושא בקישורי הפורום. בהצלחה.

ולגבי הנסיעה..

תצטרך להציג דרכון בתוקף, ויזת J2, וטופס IAP-66 בכניסה לארה"ב. אם אתה ואשתך נוסעים בנפרד, תצטרכו לבקש מהאוניברסיטה טופס כפול, כדי שיהיה אחד לכל אחד מכם. לרוב יש משרד לסטודנטים בינ"ל המטפל בכך בכל אוניברסיטה.

efrat100

New member
פרוצדורות של J2

1. אכן אתם צריכים להיות נשואים. 2. את הבקשה ל- J2 אפשר לבקש רק אחרי שנכנסים לארה"ב, וזמן הבקשה לוקח עד 90 יום (ובדרך כלל לא פחות מזה), ואז עוד שבועיים עד שמקבלים את ה- Social Security Card. 3. את הבקשה אתה מגיש ל- INS, ובדרך כלל באוניברסיטאות מסודרות יעזרו לך למלא את הטפסים הנדרשים. 4. הדבר היחיד שאתה צריך להוכיח הוא שיש לכם מספיק כסף להתקיים גם בלי אישור העבודה הזה, אני זוכרת שאנחנו היינו צריכים לעשות שני טורים, אחד של הוצאות והשני של הכנסות ולהוכיח שהם שווים (שוב, באוניברסיטה יעזרו לך עם זה). בדרך כלל אתם צריכים להוכיח שהמלגה של חברה שלך מספיקה לכם לקיום (שכ"ד, חשמל, טלפון, אוכל וכו'). 5. לכמה זמן מקבלים - שאלה טובה, אני קיבלתי ל- 5 שנים, אבל חברה שלי שהגישה באותו זמן קיבלה רק לשנה, כך שלא בדיוק ברור לי במה זה תלוי, בכל אופן, חידוש הוא לא בעייתי במיוחד, רק שהוא לוקח עוד 90 יום, כך שצריך לזכור לחדש לפני שהקודם פג. ועוד הערה בקשר לנירות רשמיים (לא קשור רק לרשיון העבודה): כדאי להביא מכתב מהבנק שאתם לקוחות שלהם וכמה כסף יש לכם, מכתב מהביטוח של האוטו שלא היתה לכם תאונה, מסמכים רפואיים, כמובן את כל המסמכים של הלימודים של שניכם (אולי גם אתה תרצה ללמוד כאן בעתיד). שיהיה בהצלחה. אפרת

למעלה