שאלת מעבד מזון

BluishSky

New member
שאלת מעבד מזון

יש לי מעבד מזון של מג'ימיקס - CS5200.
אני מכינה איתו כבר כמה שנים עוגות ועוגיות והכל טוב.
לאחרונה (לכבוד פורים, שהכנתי המון עוגיות למשלוחי מנות) שמתי לב שכאשר אני מכינה בו דברים שדורשים יותר מ-500-600 גר' קמח, הוא מאבד את זה - נתקע, מתחמם ובאופן כללי מפסיק לעבוד. זה לא שהוא עולה על גדותיו או משהו, כל החומר נכנס למיכל בלי בעיה, אבל מתישהו באמצע ערבוב הנוזלים והיבשים, זה כאילו שהבצק דביק לו מדי והוא לא מצליח להסתובב (מצד שני, עם כמות יותר קטנה של אותו בצק, הוא מתמודד מעולה).
הגעתי למצב שאני נותנת לו להסתובב עד שהוא נתקע, נותנת לו רבע שעה מנוחה, חוזרת לערבב לדקה ושוב הוא נתקע וחוזר חלילה. וגם הרבה זמן אחרי שסיימתי איתו, המנוע עדיין חם נורא.

העניין הוא שאני לא זוכרת אם בעבר הכנתי בו כאלו כמויות, אז אני לא יודעת אם זה אומר שמשהו בו התקלקל, או שהוא פשוט לא אמור להצליח להתמודד עם בצק בכזו כמות של קמח.
מישהו מכיר את מעבד המזון הזה ויודע אם זו תקלה אמיתית?

bali

New member
מנהל
מציעה לך לחפש את חוברת ההוראות שלו

אם אין לך את החוברת שבאה עם המכשיר, תוכלי למצוא בגוגל מי היבואן (נדמה לי שברימאג ואם לא אז ניופאן) ושם אפשר למצוא את חוברות ההפעלה של המכשירים בקובץ PDF. בחוברת ההפעלה אמורות להיות רשומות כמויות הבצק/קמח המקסימליות לכל הפעלה.

נשמע לי ש 500-600 גרם קמח זו כמות נכבדת וכנראה הכמות המקסימלית למג'ימיקס, ופשוט העמסת עליו קצת יותר מדיי, אבל ייתכן שאני טועה.

BluishSky

New member
לא חשבתי לחפש את זה בהוראות, רעיון טוב...

מצאתי את ההוראות, אבל יכולות העיבוד המירביות כתובות ביחס למוצרים ספציפים:
לחם - 1.3 ק"ג
מאפה בעל קרום דק (מה זה?) - 1.7 ק"ג
רקיקים - 1.1 ק"ג
&nbsp
איך אני יכולה לדעת לפי המתכון מה יהיה משקל כל הבצק בסופו של דבר?

bali

New member
מנהל
תשובות

מאפה בעל קרום דק - הכוונה לדעתי לבצק פריך.

משקל הבצק הסופי יכלול את משקל כל הכריבים שלו - קמח, נוזלים, ביצים וכיו"ב.

BluishSky

New member
תודה על ההסבר

כנראה שבאמת מעבד המזון שלי לא אמור לעמוד בכמיות ששמתי בו. באסה. בפעם הבאה אחלק לשני סיבובים.

זהב9

New member
אולי הגיע הזמן למעבד מזון חדש

היי,

ממליץ לך בחום, אם את מעוניינת להתחדש במכשיר חדש - להסתכל בעמוד הבא של מעבד מזון בו תוכלי לראות מגוון רחב במחירים סבבה.

בתאבון.

BluishSky

New member
מכירה את החנות הזו

שם למעשה המעבד הנוכחי נרכש...
[אם כי אני תוהה אם ההודעה הזו היא לא קצת פרסומת
]
&nbsp
ובכל זאת, נראה לי שכרגע אני אשאר עם מעבד המזון הזה ופשוט אעשה כמה סיבובים במקרים שדרושות לי כמויות גדולות. תכל'ס, ביומיום הוא אחלה מכשיר.

revavonet

New member
נשמע לי כמו בעיית פחמים.

אפשר להחליף אותם במעבדת תיקונים ולחסוך מחיר של מוצר חדש.
אני קניתי פחמים ואבא שלי שמתמצא קצת החליף לי אותם.
עלה ל כמה שקלים והמיקסר כמו חדש.
במעבדה זה עולה אבל בטוח לא כמו חדש.

BluishSky

New member
פחמים?

לא ידעתי שיש כאלו במעבד מזון...
&nbsp
נראה לי שהמיקסר באמת לא אמור לעמוד בכמויות ששמתי בו, אבל אולי אני בכל זאת אתקשר לחנות בה קניתי ואשאל, ליתר ביטחון.

למעלה