שאלת מצג\מנח העובר

שאלת מצג\מנח העובר

שבוע 37 והקטנצ'יק במצג ראש הגב שלו מופנה לצד ימין שלי חצי דרך במורד האגן בדרך להתבססות (הכל ממישושים של הרופא - לא אולטרסאונד) הרופא העלה תיאורי שבהריון שני הירידה לאגן קורית קרוב יותר ללידה - ושזה אומר שאוטוטו (ואז הסתייג ואמר שלדעתו לפחות אני לא אאחר את ה"מועד") אז זה לא שאני לחוצה אם אאחר או לא סתם מההתרגשות של מתי כבר נראה אותו?
ומתי כבר לא אצטרך ללכת לעבודה
מה דעתכן? יש הבדל בין הריון 1 לשני בעניין הזה? ועוד שאלה - הוא אמר שהעובר קודם נכנס כשגבו מופנה הצידה ואחר כך "מחליט" את להיות במנח עורף קידמי או אחורי... זה אומר שלא אדע עד הלידה?

אמממאאא

New member
בלידה ראשונה תינוק מתבסס הרבה לפני

הלידה ואם לא קורה זה עלול להצביע על בעיה של אי התאמה בן האגן לראש. בלידות חוזרות בגלל גמישות של השרירים זה יכול לקרות גם ממש בלידה,זה לא אומר כשזה קורה מתרחשת לידה אלא שאם זה לא קרה זה אומר שיש בעיה,זה הכל. אם אני זוכרת נכון את לא נראת כמו מישהי ששרירי הבטן שלה רפויים
אז לא כדאי להלחץ ו/או לפתח ציפיות לפגישה קרובה זה בהחלט יכול לקחת בן יום ל5 שבועות....

בלינקה

New member
זו לא תיאוריה של הרופא

בלידות חוזרות בד"כ התבססות הראש באגן קורית במהלך הלידה עצמה, בניגוד ללידות ראשונות, בהן בד"כ הראש מתבסס באגן כבר שבועיים-שלושה לפני הלידה. עוברים בד"כ נכנסים לאגן כשהראש מופנה הצידה, ומתברגים ומסתובבים בתשעים מעלות רק במהלך הלידה, בעזרת שרירי רצפת האגן (גם בגלל זה באפידורל יש יותר בעיה של מנחים לא מוצלחים של ראש התינוק - שרירי רצפת האגן רפויים, ולא עושים את עבודה סיבוב הראש). ובד"כ הם מתברגים עם עורף לפנים, ואפשר לסייע להם על ידי תנוחות מתאימות עוד בזמן ההריון, תנוחות בהן את נשענת קדימה, וכך גם שכמות העובר, שהן פחותץ או יותר מרכז הכובד שלו, נוטות יותר לסובב אותו למנח הנכון.

למעלה