שאלת מרגרינה ושמן טיגון
יש הרבה מאכלים עמוסי מרגרינה במטבח התימני (מלאווח למשל) והרבה שימוש בשמן, בין אם זה לטיגון (זלביה) ובין אם זה למריחת בצק מקופל (ג'חנון למשל).
מה שלא ברור לי זה מה עשו בתימן במקום מרגרינה, שהיא מוצר יחסית חדש, וגם במקום שמן צמחי.
אמנם אפשר להשתמש בסמנה, אבל אז הכל יוצא חלבי. וגם קשה לי להאמין שטיגנו זלביה בשמן זית. פשוט יקר מדי בשביל לטגן חתיכת בצק שכל המטרה שלה זה למלא את הבטן כמה שיותר בזול.
מישהו פה יודע במה השתמשו במקור? לפני שנחשפו לשמן סויה.
תודה!
יש הרבה מאכלים עמוסי מרגרינה במטבח התימני (מלאווח למשל) והרבה שימוש בשמן, בין אם זה לטיגון (זלביה) ובין אם זה למריחת בצק מקופל (ג'חנון למשל).
מה שלא ברור לי זה מה עשו בתימן במקום מרגרינה, שהיא מוצר יחסית חדש, וגם במקום שמן צמחי.
אמנם אפשר להשתמש בסמנה, אבל אז הכל יוצא חלבי. וגם קשה לי להאמין שטיגנו זלביה בשמן זית. פשוט יקר מדי בשביל לטגן חתיכת בצק שכל המטרה שלה זה למלא את הבטן כמה שיותר בזול.
מישהו פה יודע במה השתמשו במקור? לפני שנחשפו לשמן סויה.
תודה!