שאלת משכורות כללית

snowbol

New member
שאלת משכורות כללית

-כמה אתהם עושים לשעה? -כמה יוצא לכם טיפים? -באיזה סוג בר אתם עובדים? האם התנאים שלכם בהתחלה היו שונים מהתנאים בהמשך? וסתם משהו שמעניין אותי,האם מישהו פה יצא לעבוד על טיפים בלבד כאשר אם הטיפים לא מגיעים לנגיד סכום מסויים לשעה אז הבעלים משלים עד הסכום הזה?

speadball

New member
בקשר חלחק האחרון

מקובל מאד במקומות חזקים שהברמנים עובדים רק על טיפים - מקומות שהבר הוא העיקר שבהם. וכן אמורה להיות השלמה במקרה שלא מגיעים לסכום מסוים לשעה (שגם הוא בדרך כלל מכובד ביחס לעבודות אחרות) בדרך כלל זה לא קורה כי במקומות שעובדים בשיטה הזו נדיר שלא מגיעים לסכום המינימום לשעה. במקומות מסוימים הברמנים אפילו "ממנים" עובדים נוספים שעוזרים להם במהלך העבודה ברבקים ורץ ברים (ראה שירשור בנושא). יש מקומות שנהוג להפריש בהם גם אחוז מסוים או סכום קבוע פר משמרת לאחראי משמרת, מארחת וכו'. בקשר לחלק הראשון, התמורה לעבודה הקשה (מאד אפילו לפעמיים) בבר היא משכורת יפה, תלוי בסוג בר בו עובדים, לוותק ולצורת העבודה האישית יש מקום לדון עם בעל הבית על הטבות אישיות שלא בהכרח כל הברמנים זוכים להם - סכום בסיס למשמרת, הוצאות ביגוד נוספות וכו'. בברים קטנים יותר שהבר הוא לא המרכז (בר מסעדה למשל) נהוג לתת לברמנים משכורת בסיס מסוימת וטיפים מה שגם יכול להביא את הברמן לסגור ערב עם סכום יפה מאד.

snowbol

New member
סבבה והכל..

אבל אפשר לקבל פרופורציות של סכומים? אני יודע מה אני מקבל ומעניין אותי אם זה ככה ברוב המקומות...

../images/Emo212.gif

כמה אתהם עושים לשעה?בבוקר 22 בסיס פלוס טיפים (שזה בערך 10 שקל למשמרת ) , בלילה אני עובדת רק על טיפים ועושה בין 35-50 לשעה. -כמה יוצא לכם טיפים?^ -באיזה סוג בר אתם עובדים? סוג של ביסטרו בר, קצת קשה להסביר. האם התנאים שלכם בהתחלה היו שונים מהתנאים בהמשך? לא וסתם משהו שמעניין אותי,האם מישהו פה יצא לעבוד על טיפים בלבד כאשר אם הטיפים לא מגיעים לנגיד סכום מסויים לשעה אז הבעלים משלים עד הסכום הזה? , כמו שאמרתי אני עובדת על טיפים בלבד ולא שזה אי פעם קרה, אבל אם פעם אני לא אגיע למינימום ישלימו לי ל22 לשעה.

Wine Guy

New member
ממוצע של כמה מקומות

היי, עבדתי בכמה מקומות ויצא לי להכיר את תנאי השכר של כמה עשרות של מקומות. אחת השאלות החשובות היא: איפה בארץ? אני גר בירושלים והשכר כאן נמוך משמעותית מבת"א, לפעמים חצי! בר-מסעדה, בר קפה - עושים בממוצע: 20-40 ש"ח לשעה. בר שכונתי - בממוצע 30-40 ש"ח לשעה פאב - 30-70 ש"ח לשעה דאנס-בר - 30-90 ש"ח לשעה כמו שאת מבינה המספרים מאוד משתנים. אני אישית עבדתי בבר-מסעדה ועשיתי 40 לשעה בממוצע, בפאב עשיתי אחד עשיתי גם 40 ש"ח בממוצע לשעה ובשני זה היה בסביבות ה 55 ש"ח. זה בירושלים. הבעלים חייבים, לפי חוק, להשלים למינימום. מקובל מאוד שיש סכום מסוים שמשלימים אליו, בהרבה פאבים הסכום גבוה מהמינימום ויכול להגיע גם למעל 40 ש"ח לשעה. במקומות האלה בד"כ עושים יותר מזה בטיפים ובתכל'ס אין השלמות. יש גם מקומות שמשלמים בסיס + טיפים. בד"כ מדובר על מקומות פחות חזקים, אבל עבדתי במקום ששילם בסיס + טיפים ודווקא היו אחלה טיפים. במקום ההוא הגעתי גם למעל 1,000 ש"ח למשמרת (9 שעות) - ושם גם היו תנאים סוציאלים והכול (ימי חופשה, מחלה, פנסיה...)

RastaIntrusta

New member
אני עניתי לך בהודעה בפרטי , אבל ברצוני לשאול

את הפורם , האם אפשר לפרנס משפחה עם משכורת של ברמן?

S1ndrome1

New member
כן ולא

לא חסר מגה ברים או סתם ברים גדולים שפותחים שם את התחת ועושים טיפים מעולים, ככה שמבחינה כספית אפשר. אבל איך תחיה עם משפחה כשאתה עובד בלילות וישן בימים, והם, סביר להניח, בדיוק הפוך?

למעלה