שאלת משכנתא

yaelgro

New member
שאלת משכנתא

שלום לבאי הפורום,
זכיתי בפרויקט מחיר למשתכן כבת מקום ולאור מחיר בפרויקט בעל מחיר למטר דומה של אותו קבלן במקום אחר, אני יכולה כבר פחות או יותר להעריך את מחירי הדירות במקום בו זכיתי.
לאור זאת (וגם לפני כן) יש החלטה ברורה שהמשכנתא לא תעבור את ה-1מש"ח וכמובן בשאיפה לאיזור ה-900 אש"ח (כסף להוצאות נוספות יש בצד בנפרד מההון העצמי).
אני כרגע עובדת בבנק מסוים כעובדת Outsourcing ומשלימה את תהליכי הקליטה שלי כעובדת בנק ומנסה להבין כיצד לחשב את ההכנסה נטו. כעובדת חוץ אני מקבלת את החלק היחסי בדמי ההבראה בכל חודש כי זה מה שמקובל אצלנו בחברה. כעובדת בנק לעומת זאת, אני אקבל את דמי ההבראה (1015 שח לחודש) במכה אחת וכך גם עוד מרכיב שכר בסך 300 ש"ח לחודש.
על 80% משרה ללא המרכיבים הללו אני מגיעה לשכר נטו של 9000 ש"ח (רווקה). אם אני מחשבת את המרכיבים הללו פלוס השעות הנוספות שאני אמורה לעשות בכל חודש כדי להגיע למשרה מלאה, אני מגיעה לאיזור ה-11000-11500 נטו.

כיצד לחשב את ההחזר החודשי הרצוי (המשכורת אמורה לעלות בכל שנה ב- 2%-5%) ובאיזה תמהילים כדאי יהיה לי לבחור? אני עדיין לא יודעת אם מגיעה לי משכנתא בתנאים של עובד בנק מהיום הראשון או שעלי לחכות שנה ואז זה משנה את כללי המשחק.
הון עצמי: 160-180 אש"ח כתלות במתי תתחיל הבניה ומה יהיה הסדר התשלומים.
במידת הצורך אוכל לקבל עזרה של כ-1000 ש"ח מההורים בשנים הראשונות.
כספים עתידיים - קרן השתלמות בעוד 6 שנים וירושה שגודלה יהיה תלוי במחירי הדירות כשזה יהיה רלוונטי (לצורך החישוב נגיד 150 אש"ח).

תודה למשיבים :)

Htechnion

New member
שאלות נוספות ותשובה

ראשית, אם זכית במחיר למשתכן ובנושא השכר לא ציית את בן הזוג אז אני מניח שאת קונה את הדירה לבד ושאת מעל גיל 35.
אין לי מושג אם תרצי ילדים בעתיד, אך דעי לך שעם ילדים לא תוכלי להזיר משכנתא של 900 אלף משכר נטו של 11 אלף (אלא אם תפרסי ל 30 שנה שבהם די תתכלבי.. ואז תסיימי לשלם על הדירה בגיל 65 שבו את אמורה לצאת לפנסייה)
לא ציינת מה את עושה בבנק, אבל לפי הודעות של הנהלות בנקים בעולם הםן הולכים לקצץ את כח האדם שלהם בשליש בגלל שהיום הכל עובד לניהול חשבון דיגיטלי ועם השנים שיטמעטו המבוגרים שמתקשים עם הטכנולוגיה יצטרכו פחות בנקאים (אני למשל כבר שנתיים לא הייתי בסניף בנק).
אגב, לך כבנקאית יתנו משכנתא עדיפה עם ריביות טובות, אז כדאי לך לקחת משכנתא.. אבל לא כ"כ גדולה.

yaelgro

New member
תודה על המענה

אם לא היו כספים עתידיים לא הייתי נכנסת להרפתקה.
א. ציינתי שאני רווקה (בת 35)
ב. אני לא בנקאית, עובדת במחלקת IT (כרגע בתפקיד שמאוד מתפתח בחוץ אבל עדיין צריכה לצבור בו ניסיון בבנק כי עברתי תפקיד רק לפני מספר חודשים).
ג. השכר עתיד לעלות בכל שנה ב-2%-5%
&nbsp

yaelgro

New member
אגב, אם יישארו דירות קטנות

כלומר 105 מ' עם מרפסת קטנה, אני בהחלט אוכל לצמצם את המשכנתא בכ-100 אש"ח.
אלו דירות שאמורות לגרד את המיליון מלמטה.
&nbsp
מאחר שאני במקום טוב באמצע בין הזוכים, אני אצטרך לראות מה יש כשיגיע תורי לבחור.

למעלה