שאלת משקל ומוצץ

פפשושית

New member
שאלת משקל ומוצץ

הקטנטנים בני 3 וחצי חודשים ואווווו כבר ממש גדולים!!! יונקים!

הבן עולה יפה במשקל, בחודש האחרון עלה 2 קג, יש דבר כזה לעלות יותר מידי? הוא כבר הרבה יותר משילש את משקל הלידה שלו... הוא יונקת במרווחים של 3 3 וחצי שעות ובלילה עושה הפסקה אחת ארוכה של 7 שעות. כך שלא נראה לי שאוכל יותר מידי. נרדם לבד עם מוצץ ונראה שתלוי בציצי רק לאוכל, נמצא על אחוזון 70.

הבת עולה ממש בקצב גבולי, הוספתי לתקופה תגבור של חלב שאוב לפני השינה שלא עזר כי היא לא אוהבת בקבוק ומקסימום שותה ממנו 20-30, אז ויתרתי על זה. נמצאת על אחוזון 5 -10 ועכשיו נראה שהתייצבה עליו עם עליה של 150-180 גרם בשבוע.
כל הבדיקות שלה תקינות ומתפתחת בקצב טוב.
ההזוי הוא שהיא מבקשת לינוק יותר, לא מרעב , כפינוק. נרדמת רק בהנקה, נרגעת בהנקה מבחינתה להיות כל היום על הציצי. אני מנסה להרגיל למוצץ מה שלא הולך עם כל סוגי המוצצים שניסיתי, יש המלצות?

אולי להרפות מהמשקל שלה, אולי היא ככה קטנטונת??? שלא לדבר שנמאס לי לשמוע את כל מגוון התגובות של האנשים ברחוב שהוא גדול והיא קטנה , ושאני מרעיבה אותה ורק הוא אוכל וכו...

ניסיתי לתת לה תמל והיא הקיאה כל מה שנתתי, צמחי לא ניסיתי עדיין אבל יתכן ויש לה רגישות לחלבון פרה לכן גם מחוץ לבית היא יונקת והבן מקבל בחוץ בקבוק שאוב או תמל שזה, יוצא שמקבל 3-4 בקבוקי תמל בשבוע, הגיוני שזה יביא לכזו עליה במשקל?

עלייה במשקל

הי פפשושית

כבר שלושה חודשים ? הזמן באמת עובר מהר..

2 קילו בחודש - ואווווווו.... כל הכבוד!!!!!
אין דבר כזה בהנקה over feeding או "אוכל יותר מידי". בהנקה - התינוק שולט בכמויות שהוא יונק והגוף שלו יודע מתי וכמה לאכול.
הוא לא ימשיך עם עלייה כזו גדולה לאורך זמן, זה יתאזן.
איזה יופי שהוא עושה הפסקה כזו ארוכה בלילה - מקווה שזה נותן גם לך כמה שעות שינה רצופות - וזה מעולה.

150-180 גרם בשבוע עלייה במשקל - היא אינה גבולית כלל. היא בסדר גמור.
זה אולי נראה לך מעט בגלל הבן שעולה בקצב מהיר יותר, אבל - ראשית - הם שניים שונים, כל אחד והקצב שלו. יש לך נקודת השוואה - אבל זה ממש לא נכון להשוות ביניהם. אין שום קשר בין העליה שלו במשקל לשלה.
תני לה להמשיך בקצב שלה, וכל עוד לא נראה לך שיש איזה בעייה אחרת - הכל בסדר.
הנקה היא הרבה יותר מאוכל בלבד, ולכן - היא מבקשת לינוק גם כדי להרגע ,להרדם וכו'.
אם את רוצה להרגיל אותה למוצץ - המשיכי לנסות. אבל - תנסי בזמנים שהיא רגועה וחייכנית ולא כשהיא בוכה ועייפה. היא צריכה ללמוד לקשר את המוצץ עם חוויה נעימה, ולא עם בכי / רעב / עייפות וכדו'.
רק אחרי שהיא תלמד את זה - תוכלי להיעזר במוצץ כדי להרגיע , להרדים וכדו'.
אז אני לא בטוחה שצריך איזה סוג מיוחד של מוצץ - רק להמשיך ולנסות. תני לה את המוצץ כשהיא רגועה וחייכנית, תשחקי איתה עם המוצץ , תשירי לה איתו שירים ואני מניחה שהיא תלמד לאט לאט להתרגל אליו.

אל תתעקשי לתת תמ"ל. לא בטוח שהיא צריכה. טוב שהיא היקיאה - זה כנראה היה לה מיותר. אני כלל לא בטוחה שזו רגישות.

למעלה