שאלת משקל

פפשושית

New member
שאלת משקל

התאומים בני חודש וחצי,

איך שהזמן טס כשלא ישנים

שניהם יונקים בלבד וכפעם ביום מקבלים בקבוק שאוב.

הבת נולדה גדולה יותר ב100 גרם ובשקילה אתמול היא שוקלת 300 גרם פחות מהבן.
העליה שלה במשקל גבולית, מגרדת את ה150 גרם בשבוע. האחות אמרה להוסיף לה בקבוק אחרי כל ארוחה מה שלא בא לי לעשות.
בהרגשה שלי היא יונקת טוב, מההתחלה היתה כמעט רק על יניקה והבן התקשה יותר לינוק, יש מלא חיטולים עם קקי ופיפי.

הם אוכלים כל שעתיים וחצי ובלילה פותחים פער של 3.5 שעות, אני מניקה רק ביחד ככה שאם מישהו קם גם השני קם.

היתי מוסיפה לה הנקה רק שלה אבל מתי? אם הם גם ככה אוכלים כל שעתיים וחצי... אוף אני קצת מתוסכלת מהעניין ולא מבינה למה זה קורה...

אשמח לעיצות.

עונה מהאינטואיציה בלבד אז קחי בחשבון...

אני לא כ"כ נלחצת מעלייה במשקל. הילדים שלי כולם קטנים מאוד ודווקא התאומה יחסית גדולה מכולם (והתאום שלה הקטן מכולם) ועם זאת לדעתי היא גם באחוזון נמוך מאוד.
לא שקלתי אותם מאז גיל 3 חודשים בערך והם עכשיו בני 10 וחצי.
עכשיו רק עברנו ממידה 2 ל3 אצל הבן ואצל הבת ממידה 3 ל4 (בטיטולים כמובן).
כמו שאת מתארת, גם שלי ינקו בחודשים הראשונים כל שעתיים בערך (ויפה לך שאת מצליחה כל הזמן ביחד!), והיו טיטולים מלאים בקקי ופיפי. הם היו נינוחים פחות או יותר (חוץ מהגזים כמובן), התפתחו יפה ואפילו מהר מהרגיל...
בקיצור,
לא מבינה במספרים יותר מדי, ולא סיפרת לנו כמה הם נולדו ומתי ועוד פרטים שבטח המנוסות ממני כאן ירצו לדעת כדי לתת לך תשובה יותר מקצועית.
אבל בגדול תסמכי על עצמך מאוד מאוד ועל הקטנים שלך גם, ואח"כ על אחיות טיפת חלב.
מקווה שעזרתי!

עליה במשקל

הי פפשושית

איזה יופי שאת מניקה כל הזמן!!!

אכן העליה של הבת לא גדולה, אבל גם אני לא הייתי ממהרת להוסיף לה בקבוק.
אני מאוד סומכת על האינסטינקטים שלך ושל כל אמא לגבי התינוקות שלה.
גם זה שיש כמות יפה של טיטולים עם פיפי וקקי חשובה.
אני לא חושבת שכדאי להעיר אותה כדי לינוק.
נסי לשים לב כשאת מניקה שהיא מתחילה את ההנקה ערנית עד כמה שניתן, כדי ש"תנצל" את השד עד כמה שאפשר בארוחה, וכך אולי תקבל קצת יותר חלב.
כמה את נותנת לה בבקבוק השאוב ?

במהלך היום הם רגועים ? מתפתחים יפה ?
העלייה במשקל היא גם עניין של גנטיקה, ואם את ובן זוגך לא אנשים גדולים - מאוד יכול להיות שהגנטיקה הזו עברה גם לקטנים ואולי לבת יותר מאשר לבן.
חוץ מזה - יכול להיות שהבן עולה כעת קצת יותר מהר מהבת במשקל כי הוא משלים פערים בגלל שנולד קטן יותר.

אני מציעה להמשיך כך ולראות מה קורה בשקילה הבאה.

פפשושית

New member
תשובות

במהלך היום הם רגועים, מתפתחים יפה וכרגע הם ללא תוספת בקבוק שאוב פרט להאכלה אחת מבקבוק לשניהם במהלך היום שאני משלימה קצת שעות שינה.

כשאוכלים שאוב אוכלים בין 120-150, זה לא יותר מידי? הם שוקלים 4 ו 3.7 בערך... אציין שלא פולטים כמעט אחרי האוכל.

יש שקילה שבוע הבא נקווה שעלתה קצת יותר...

המשך

הי ,
תודה שכתבת את הפרטים.

זה שהם רגועים ומתפתחים יפה-די מרגיע אותי.
כמו שכתבתי -לעליה איטית במשקל יש כל מיני סיבות ואני כלל לא בטוחה שצריך לדחוף עוד בקבוק.
במשקל של 4 קילו- כמות האוכל היומית היא 600 - 680 סיסי ביממה. נשמע לי שבקבוק אחד של 150 -זה קצת הרבה בבת אחת. האם את משתמשת בבקבוק עם פטמה איטית? האם את מחזיקה את הבקבוק במאוזן ומקפידה על הרבה הפסקות? אני מציעה לחכות לשקילה הבאה, ואז נראה מה הלאה. אשמח אם תכתבי והתעדכני פה אחרי השקילה הבאה ואז ננסה לחשוב אם יש טעם לשנות משהו.

מחכה לשמוע ממך.

למעלה