שאלת מתחילים...

Afik222

New member
שאלת מתחילים...

שלום רב,
אני עומדת להכין עוגת בצק סוכר לראשונה בחיי, ואשמח מאד לייעוץ:
1) הבנתי שהעוגה עצמה צריכה להיות מהסוג שאינט דורש אחסון במקרר, כיוון שבצק הסוכר אינו אוהב קור.
יחד עם זאת, כשחיפשתי מתכונים ל"קרם מקשר" - כולם מכילים חמאה או שמנת... האם עוגות המכילות קרמים כאלו אינן זקוקות לקירור?
2) שאלת זמנים - כמה זמן מראש ניתן הכין את העוגה, וכמה זמן מראש את ציפוי בצק הסוכר והקישוטים? אם העוגה נדרשת לשישי בבוקר, אפשר כבר ברביעי להכין ולצפות?
המון תודה מראש למשיבות המומחות!
 

Miss Cake1

New member
היייי


את יכולה להכין גנאש שוקולד כקרם מקשר , הגנאש מורכב משמנת מתוה ושוקולד אך מכיוון שמגיעים עם השמנת לסף רתיחה אז אי צורך בקירור , הגנאש יכול להישאר בחוץ...
אני בדר״כ אופה יומיים לפניי מועד ההזמנה בערב/לילה , מכניסה את העוגה למקרר להתיצבות או משאירה בחוץ מכוסה ולמחרת עובדת עליה ,ציפוי ומילוי גנאש, עיטוף בצק סוכר.
את הפיסולים והקישוטים אין בעיה להכין מראש ולשמור עד להרכבה בעוגה.
שיהיה בהצלחה :)
 

Afik222

New member
אלפי תודות, ועוד כמה שאלות

ראשית, תודה רבה על המענה האינפורמטיבי והמפורט.
אשמח מאד אם תוכלי לענות לי על עוד כמה שאלות של מתחילים:
1)אם ציפוי העוגה הוא בבצק סוכר לבן, האם ניתן להשתמש מתחת בקרם מקשר של שוקולד או שחייבים קרם בהיר? זו עוגת יומולדת, ונראה לי שילדים יעדיפו שוקולד...
אם לא אפשרי, על איזה קרם מקשר בהיר את ממליצה?
2) עדיין בענייני זמנים - אני צריכה גם לפסל את העוגה (זו עוגת מכונית עבור הילד...). איך נשמע לך הלו"ז שבו העוגה נאפית ביום שלישי, ביום רביעי אני חותכת לשכבות, ממלאת גנאש בין השכבות, מפסלת בה את צורת המכונית ומכניסה למקרר, ואז בחמישי מצפה בקרם המקשר ומלבישה את בצק הסוכר וכל הפרטים הקטנים?
שוב אלפי תודות!
 

Miss Cake1

New member
בשמחה


את יכולה להשתמש בשוקולד כקרם מקשר גם לעוגה שעטופה בבצק לבן.
לגביי לוח הזמנים שעשית לך זה בסדר כרגע עם מזג האוויר הנוכחי, כשאת שומת מקרר תסגרי את העוגה עם ניילון נצמד או בקופסא אטומה
 
למעלה