שאלת מתנות ונימוסים.....

שמופית

New member
שאלת מתנות ונימוסים.....

אז ככה - אמא שלי הזמינה את ההורים של תמיר ואחיו לארוחת החג אצלה. אנחנו בכל מקרה היינו אמורים להיות אצלה ועכשיו גם ההורים של תמיר באים. אני מתכוונת לקנות לאמא שלי מתנה, כי היא מארחת. מה דעתכן, אני צריכה לקנות גם לאמא של תמיר משהו, נכון ? לא כדאי להפלות לדעתי... נראה לכן לקנות לשתיהן אותו דבר ? (חשבתי על כלי יפה לרוטב. לשתיהן אין...). ועוד שאלה אחת - נראה לכן שאמא שלי צריכה לקנות להורים של תמיר מתנה לחג ? בטוח שאם היא היתה מתארחת, היא היתה מביאה, אבל השאלה היא מה עושים כשהיא המארחת - גם קונים מתנה ? נראה לי מוזר גם שאנחנו נביא, כי לא יצא לנו לבקר אותם בחג ורק נראה אותם בארוחת חג אצל אמא שלי... (מקווה שהבנתן את התסבוכת ותוכלו לייעץ לי
) תודה !

kisses

New member
בהחלט לדעתי כן

1. לקנות לשתיהן את אותו הדבר, ככה אין קיפוח. 2. ןכן לדעתי אימך צריכה להביא משהוא לאמא של תמיר הרי בסופו של דבר אתם משפחה עכשיו.

shelycat

New member
............מתנות...........

אם את מביאה לאמא שלך מתנה כי היא מארחת אין סיבה להביא בעצם לאמא של תמיר מתנה באותה ההזדמנות כיוון שלדעתי למרות שזה נחמד כלפי חמותך זה קצת "גונב" לאמא שלך את ההצגה כיוון שהיא המארחת, כך שאם את רוצה להביא גם לאמא של תמיר משהו לחג אז עדיף שזה לא יהיה באותה ההזדמנות ובטח לא את אותה המתנה (כמה נשים את מכירה שאוהבות לגלות שיש את אותו חפץ/בגד למישהי אחרת?). חברה שלי למשל קנתה לסבב החגים הקודם את אותה המתנה לשתי האמאות אבל היא נתנה להן אותן בהזדמנויות שונות כך ששתיהן הרגישו מיוחדות. לגבי מתנה מאמא שלך להורים של תמיר-תני לה להחליט בנידון אבל אני לא חושבת שהיא צריכה להביא להם מתנה לחג הזה כיוון שהם מתארחים אצלה, מה שכן סביר שהורייך עוד יוזמנו לאחד החגים הבאים למחותנים שלך ואז הם יביאו להם מתנה.

רחלילי

New member
כולם-לכולם!

מה שאני הייתי עושה: מתנות לכולם גם לאמא של תמיר אבל מה? מממש לא אותו הדבר כמו לאמא שלך. אמא שלך היא המארחת אז לא מבחינת גודל אבל מבחינת הדמיון שלא יהיו מתנות אותו הדבר. לאמא שלך הייתי מביאה אולי משהו הביתה ואולי משהו אישי דווקא בגלל שהיא טרחה כל כך בשבילכם. לאמא של תמיר משהו כלי יותר לבית כמו כלי יפה או משהו כזה. וגם אמא שלך (ככה זה אצלנו) כלומר מי שמארח אצלנו גם היו תמיד מביאים אבל משהו יותר צנוע, כמו שוקולדים או איזה כלי וכמה שוקולדים. לא לשכוח שמי שטורח ומכין אין לו זמן להתחיל להסתובב. ככה זה היה אצלנו במשך שנים, כשהיינו חוגגים חגים (ראש השנה ופסח היו חגי המתנות אצלנו) עם המשפחה. אגב-וחשוב מאד! אצל כל משפחה המנהג הוא שונה. למען מניעת אי נעימויות תבררי עם תמיר איך נהוג אצלם כדי לא להביך את אמא שלו אם במקרה היא תגיע ללא "מנחה" למארחת. שיהיה לכם חג שמח ונעים. רחלי.

בילבי.

New member
אם עכשיו תרגילי את כולם שאת קונה

כל שנה מתנה לכל הצדדים תאלצי לעשות את זה כל שנה ובסוף זה יכביד עלייך וכבר לא תוכלי לעשות כלום... מתנה קונים רק למארחת! (ולמי שחפצים ביקרו)

edenush

New member
לבילבי ולשמופית

אני מאמינה שבמשך השנה את לא מביאה לאמא שלך מתנה סתם ככה, אז לפחות בחגים זה נחמד, למה לא? סה"כ להגיד: אמא אני אוהבת אותך
מה זאת אומרת להרגיל אותם
בטח לקנות מתנה גם לאמא וגם לחמות. ולדעתי אמא שלך לא צריכה להבאי מתנה כי היא המארחת, אבל לחמותך להביא את המתנה בנפרד.

בילבי.

New member
הסבר: מה זאת אומרת להרגיל

בואי נדבר עוד 5-6 שנים כשאת תקני מתנה כל חג (פסח וראש השנה) גם לאמא וגם לחמות (ולא תקבלי אף פעם כלום....) ואז כשיום אחד תחליטי די, לא תוכלי להפסיק...(כי כולם התרגלו שאת קונה מתנה)
וכשאמא שלי הזמינה את חמותי לליל הסדר, לא קניתי לה מתנה. (פעם ראשונה שהיה לי אומץ לא להביא כלום אחרי כל השנים האלו, וזה מנהג שאני מתכוונת לאמץ!)

שמופית

New member
אני חושבת שזה כבר תלוי

באישיות.... אני נורא אוהבת לקנות מתנות, וממש לא קונה בשביל לקבל בחזרה (נהפוך הוא - אין לי יותר מקום בבית לכלום !
) את צודקת בקטע של "לא טוב להרגיל", אבל קצת קשה להשתנות, מה גם שאני אוהבת כל כך לתת וסך הכל אני לא מדברת כאן על מתנות במאות שקלים. גג 50-60 ש"ח למתנה

בילבי.

New member
טוב אז אני עוד יותר גרועה

ממך! גם אני מאוד אוהבת לתת! ואצלי זה יותר גרוע כי כשאני קונה מתנה זה רחוק מלהיגמר ב-60 ש"ח... והאמת שלא התכוונתי לקבל מתנה "בתמורה" (גם אני לא קונה בשביל לקבל בחזרה) אלא שאת לא מקבלת כלום אף פעם, (גם לא ביום הולדת שלך ואפילו לא מתנה צנועה כמו זר פרחים, רק כדי להראות שאכפת) ושלא לדבר על דברים גדולים יותר (או מאורעות גדולים יותר)... אז לאט לאט האהבה לתת מתחלפת בדברים אחרים, וההרגשה היא עוד יותר זיפתית כי אחרי כ"כ הרבה שנים שאת קונה מתנות ומראה אכפתיות, האדישות שמנגד הרבה יותר פוגעת)
(ולומדים לחיות גם עם זה)

edenush

New member
לבילבי ולשמופית

אני מאמינה שבמשך השנה את לא מביאה לאמא שלך מתנה סתם ככה, אז לפחות בחגים זה נחמד, למה לא? סה"כ להגיד: אמא אני אוהבת אותך
מה זאת אומרת להרגיל אותם
בטח לקנות מתנה גם לאמא וגם לחמות. ולדעתי אמא שלך לא צריכה להבאי מתנה כי היא המארחת, אבל לחמותך להביא את המתנה בנפרד.

שמופית

New member
זאת בעיה להביא בנפרד

את המתנה, כי אנחנו נוסעים לצפון ל-4 ימים אחר כך... חשבתי אולי לאמא שלי להביא מתנה ולחמותי לשלוח זר פרחים גדול עם איחולי שנה טובה בערב החג

אתי@

New member
אני תמיד קונה מתנה לשתי האמהות

לא משנה איפה מתארחים. נראה לי שהמתנה זה חלק מאוירת החג, לפחות אצלנו. אבל, כדי למנוע מאנשים להתרגל למתנות (כמו שבילבי אמרה), אף אחד חוץ מהאמהות לא מקבל מתנה - אלא אם מתארחים אצל מישהו אחר. ולגבי המתנה של אמא שלך, אכן שאלה קשה. אני חושבת שהיא צריכה לקנות משהו, ולחכות לסיטואציה מתאימה כדי לתת אותה. כלומר, אם אמא של תמיר לא תקנה, אז לא לתת. ואם כן, אז שתתן. אה, ובשום אופן לא לקנות אותו הדבר.

rona25

New member
לשמופית

אצלנו אני תמיד קונה מתנות לשתי האימהות ונותנת לכל אחת את המתנה (זמדובר במתנות שונות) בנפרד... זה יותר אינטימי ואין את ה"השוואה" המתבקשת... אני חושבת שאמא שלך לא צריכה להביא מתנה ל"מתארחת" - אני יכולה לומר לך מהצד שלי - אחנחנו השנה מתארחים אצל הגיסים שלי, ומביאים להם מתנה צנועה (יין אדם משובח + סט כוסות יין ) וזה יראה לי מוזר ואף מביך אם הם יביאו לי מתנה כשאתארח אצלם...

rinutza

New member
אנחנו תמיד קונים לשני הצדדים ולגבי

אמא שלך, אני חושבת שמכיוון שהיא המארחת היא יכולה להסתפק במשהו סימלי ונחמד בתור מתנה לאמא של תמיר.

dorlim

New member
אנחנו תמיד מביאים מתנות לשני הצדדים

(+ מתנה לסבתא). לגבי השאלה האם אמא שלך צריכה לקנות משהו לאמא של תמיר, זו שאלה מה נהוג במשפחות....

הילית*

New member
אני תמיד שולחת זר יפה לשתי המשפחות

אמא של בעלולי תמיד כועסת עלי (היא מאלו שלא יודעים לקבל...). זה משהו שתמיד כייף לקבל !

kisses

New member
אני עדיין דוגלת בלתת מתנות ל - 2

האמהות אז אוקי לתת לאמא שלך מתנה יותר רציני מפני שהיא המארחת אני מסכימה. לגבי אמא שלך לאמא שלו זה תלוי כמו שנאמר פה כל משפחה עם המנהגים שלה; אצלי לדוגמא אנחנו נותנים מתנות לכולם.

למעלה