שאלת מתפלא סקרן

שאלת מתפלא סקרן

מראש אני מדגיש ששאלתי מתבססת על נתונים מה'דף' ה אחרון (הנוכחי) של פורום זה בלבד. יתכן שלמידת הכתוב בדפים קודמים היה 'מושך את השטיח' מתחת לשאלתי ? להלן נתונים 'מעין סטאטיסטיים' לגבי הדף האחרון של הפורום: יש בו, נכון לרגע זה, 86 'רשומות', שנכתבו ע"י 18 כותבים (בלי לספור את הודעות הנהלת הפורומים של 'תפוז') במשך 11 ימים (מאז ה-28.3 עד עכשיו). בממוצע (!) כתב כל כותב 4.7 'רשומות', אבל אם אספור את ה'רשומות' ששמי רשום עליהן - 16 ! - עולה אצלי התמיהה והשאלה הבאה: זה הכל ? אלה כל המתעניינים-עד-כדי-כתיבה בחיילים החטופים ? 16 הפעמים בהם כתבתי אני התחילו כאן רק מאז לראשונה בכלל פגשתי את ה'פורום' הזה (קודם הכרתי רק את 'אתר הבנים', ואחרי ה'פורום' הזה ובזכותו - גם את אתר 'הביתה') מה המסקנה ? אנחנו רק מתי-מעט שאיכפת לנו עד כדי כך ? או אולי הרבים (כמה? 100 ? 1000 ? 5000 ?) רק קוראים, כמו שמכנים זאת "הרוב הדומם" ?או שחלילה מיעוט הפעילות של ה'פורום' (אני מכיר 'פורום' אינטרנטי אחר שכמעט בכל שעתיים מתחלפות בו כל הרשומות ונדחקות לדפים נסתרים, מחוסר מקום בדף הגלוי. כל הזמן מגיעות חדשות) מעיד על מיעוט הענין בכל נושא השבתם של גלעד דליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר הביתה, כבר פסח שני ברציפות, 652 ימים (גלעד) ו-645 ימים (אלדד ואודי) ? והעיקר: מה עושים, לא רק בחבורת ה'פורום' הזעירה הזאת, אלא כדי להרים קול-צעקה גדול, עד שתצילנה אזניהם של ה'מחליטנים' ובראשם ראש-הממשלה ושר-הבטחון ? לא שאלת-תם ולא של "שאינו יודע לשאול". שאלה שצריכה להשאל בכל הזדמנות ובקול הכי רם שאפשר: "אהוד אולמרט, מה עשית כדי ש-3 החיילים השבויים ישבו בליל-הסדר עם בני-משפחותיהם ? האם יבוא יום ונצטרך להתייחס גם אליך כאל מי שיש לו דם של חיילינו על הידיים ?"

נגיעוT

New member
אין 1+1=2

נכון,יש הרבה אנשים שרק קוראים-כמו בכל פורום יש אנשים שפעילים בשטח ובכלל לא נכנסים לפה. ויש גם וגם (כמוני) אישית אני מעדיפה לפעול יותר מלכתוב-אבל אני פה בשביל לגייס עוד ועוד אנשים למען המטרה. והדילמה שלי גדולה-האם אשב בליל הסדר ליד בת ה6 שמתגעגעת לדוד שנלקח ממנה וזקוקה למשפחתיות וחום בחג? או שמא אשב עם חברים שמקימים קול זעקה כדי שמישהו סוף סוף ישמע ויעשה מעשה. הלב שלי נקרע,יש לי עוד כשבועיים להחליט,למרות שכבר החלטתי עם עצמי מזמן שאהיה בצד הלוחם. ולצערי הרב בכל יום שעובר מתרחק הנושא מסדר היום הציבורי,מהתקשורת,ממקבלי ההחלטות תפקידנו לא לתת לזה לקרות.

y a u l a

New member
את תשבי עם בתך בת ה-6 ותעניקי לה את כל החום

והמשפחתיות שאת יכולה להעניק. גם כך היא סובלת מחוסר משפחתיות כשדודה לא נמצא, היא לא צריכה לסבול מעוד חוסר כאשר אמה תשב עם אלה שזועקים למען שובו. הצד הלוחם הוא גם הצד שקיים ב- 4 הקירות שלך. זה שתשבי עם חבריו של הדוד בליל הסדר - א. לא יעלו את הנושא למקום הראשון בסדר היום הציבורי. ב. יהיו אולי ידיעה בתקשורת - בטח לא הידיעה הפותחת את חדשות החג. ג. מקבלי ההחלטות כך או כך לא יודעים מי הם "רגב, גולדווסר ושליט" ועצם ישיבתך בסוכת חברים בליל הסדר לא תמחק את שמחת החג מפניהם. קחי את כל שלוש הסיבות לעיל ותראי שחשוב שאמא תהיה עם בתה בליל הסדר ותסביר לה למה יש עוד מקום ריק ליד השולחן, והוא לא המקום של אליהו הנביא וביחד תתפללו לשובו המהיר של הדוד היקר.

רגב ת

New member
הבהרה

נגיעוt היא אחותי ואני האמא של ילדה בת שש שתשב בליל הסדר ביחד עם אביה וכול משפחתה וסביב לשולחן יהיו 3 כיסאות ריקים שנה נוספת לצערנו ובעיקר לצער אלו שלא יחגגו אלא יהיו עסוקים בלהעביר עוד שניה שחולפת בריאים ושפויים (יש כאן אנשים לצערי שמבינים יותר טוב ממני מה עובר על חייל בשבי) גם אנו וגם הם(אלדד,אודי וגלעד)נשאל מה נשתנה? מה נשתנה במדינה ששום דבר כבר לא ברור בה אני מעדיפה לסיים כאן ולא להמשיך מכיוון שלהוציא קיטור פה לא יחזיר אותם ויש הרבה מה לעשות חג שמח למי שיכול להרשות לעצמו לשמוח

נגיעוT

New member
../images/Emo24.gif

תאמיני שתהיה שמחה-אם לא בחג הזה אז בחג הבא אף אחד לא יודע מה עובר עליו-גם לא מי שהיה בשבי,כל אחד מקבל את הדברים אחרת,כל מקום מתנהג בצורה שונה כלפי השבוי שאצלו. חייבים לסמוך על חוסנם הנפשי ובמקביל לעשות את כל מה שאנחנו מנסים לעשות כדי להחזיר אותם הביתה. וחייבים להשאר חזקים להמשך המאבק אז איך אמר לי מישהו חכם?-מכניסים הכל פנימה וממשיכים במלחמה. זהו אחותי-היתר בעל פה....

y a u l a

New member
אני אומרת..

הלוואי והיית מדבר שטויות.. שמע דן, היום הגענו למצב שמי שמעניין אותו עניין השבויים הם - א. בני משפחותיהם. ב. פדויי שבי. (היו שבויים בשבי האויב והיום שבויים בעברם הכואב) ג. בני משפחות הפדויים. ד. חבריהם של השבויים. ה. קומץ אזרחים קטן מאוד שכואב לו מאוד בלב אבל בין הכאב בלב לבין לקום ולעשות מעשה - יש מרחק ג-דול מאוד. זהו ידידי.. אפילו בדברות יש 10 ופה.. רק 5....

קמנצינד

New member
אני אזרח וכואב לי מאוד בלב

כנראה שאני שייך לאותו קומץ אזרחים שאת מדברת עליו. איזה מעשה היית ממליצה לקום ולעשות חוץ מלתלול דגל על המרפסת, דגלון על העגלה של התינוק (אין לי רכב), לפרסם מכתבים בעיתון, ולהשתתף בפעילות?

נגיעוT

New member
בבקשה

יש את אתר הבנים ואתר החברים וגם פה אני משתדלת להביא כל הזמן עידכונים על פעילויות

קמנצינד

New member
את זה אני יודע

התכוונתי לדברי הביקורת של יעולה: "קומץ אזרחים קטן מאוד שכואב לו מאוד בלב אבל בין הכאב בלב לבין לקום ולעשות מעשה - יש מרחק ג-דול מאוד." שאלתי אותה, לא בציניות, ברצינות, למה היא מתכוונת בלקום ולעשות מעשה.

y a u l a

New member
ביקורת????

מאיפה שלפת את זה???! את מי בדיוק ביקרתי??? מספיק שאמרת "דיברי הביקורת" - אמרת ציניות נוטפת. חביבי, כל אחד הטוב בעיניו יעשה. תמשיך לעשות מה שאתה עושה - זה יופי. זה מצויין. זה משרת את מי שצריך. ובבוא היום, משאית הצל"שים תוריד גם לך כרית עם סיכה ומכתב תודה. לילה טוב קמנצינד או איך שלא קראת לעצמך.

קמנצינד

New member
גם בפורום הזה אני לא מנסה להתנצח איתך

את ביקרת אנשים כמוני ש"מאוד כואב להם בלב" אבל הם לא קמים ועושים מעשה. מה אני מבין בכלל? מה אני יודע? את, בתור אחת שמטבע הדברים הרבה יותר קרובה לנושא, מבינה הרבה יותר ממני. מה המעשה שדיברת עליו? תגידי- אני אעשה אותו. אנשים שבאמת מבינים (לא בציניות!), כמוך, כמו צלף, כמו יונה, המליצו להגיע למשמרת ליד בית ראש הממשלה, ולשלוח מכתבים לעיתונים. אני משתתף קבוע במשמרת וכבר פירסמו שני מכתבים שכתבתי ב"הארץ". מה עוד? תגידי. מה שכתבת על "משאית צלשי"ם" היא אמירה צינית מאוד פוגעת ובלי סיבה, אבל זה לא חשוב, הרגשות שלי זה לא מה שחשוב פה, נראה לי שכתבת את זה כי לא הבנת למה התכוונתי. אני מבקש מהנהלת הפורום לא למחוק את התגובה הקודמת שלי, גם אם היא בלי כוונה פגעה ביעולה, וגם לא את התגובה שלה, למרות שהיא פגעה בי.

y a u l a

New member
ואני מתנצלת על הפגיעה

ובלי כל קשר לא מעוניינת שתמחקנה הודעות כי כל מילה, גם אם היא פוגעת, היא חשובה. לעיתים אפילו חשובה מאוד. שמע קמנצינד, אני את דבריי אמרתי לא אחת ולא פעמיים. הדברים שלי מאוד פגעו שמי שהדברים אמורים. בודאי לא אחזור עליהם בפורום הזה. תרצה לדעת שוב מה דעתי - כתוב לי בפרטי ואני מבטיחה לענות לך בלי שום ציניות! א-בל, בתנאי שלא תיפגע או תיקח את דבריי באופן אישי כי לזאת אין לי שום כוונה מתחילה.

נגיעוT

New member
דעתי האישית

רק מעשים יגרמו לתזוזה כלשהי תכנס לשני האתרים ותראה כמה דברים נעשים בזמן שיושבים פה ומקלידים אז יש מקום לדיבורים בפורום בעיקר לשם תאום עמדות-אבל חייבים לעשות ומהר.

למעלה