שאלת נחשים...

• פותח הנושא mia01
  • פורסם בתאריך

mia01

New member
שאלת נחשים...

חזרתי בשעה אחת וחצי מיציאה והדבר הראשון שראיתי כשנכנסתי למטבח זה שצינור השתחרר מהמדיח. כשהתקרבתי לראות מה פשר הצינור, הוא קיבל חיים משל עצמו וזז בתנועת שמונה לתוך המדיח. לאחר שהתגברתי על ההלם רצתי להזעיק את הורי בצרחות "נחש!!!! נחש!!!!" את הכלב סגרנו בחדר של אחי וקראנו ללוכד נחשים (משימה לא קלה בכלל בשעה שתיים בלילה כשכל הלוכדים שמפרסמים עצמם כ24 שעות ביממה עונים לך רדומים לטלפון ואומרים "מחר...". מה מחר מה????? תישן אתה עם נחש במטבח עד מחר!!). לאחר איזה חמישה לוכדים ישנים מצאנו את אסף אפל (מישהו מכיר?) שהתייצב תוך 10 דקות עירני ומלא אינסטרומנטים. בתנועות של יודע מה הוא עושה הוא פירק את כל המדיח וגם את הארונות הסמוכים ונחרדנו לגלות שידידנו נעלם. נחרדנו אפילו יותר, לגלות שלאורך כל ארונות המטבח יש מן תעלה כזו שעוברים בה צינורות המדיח, הגז וחוטי החשמל. יופי טופי! לאחר 3 שעות של חיפושים אסף נשבר ואמר כי אין סיכוי למצוא אותו כי לרוב התעלה הזו אין גישה. מילאנו את המטבח במלכודות דבק והתפזרנו לחדרים בתקווה ליום חדש. עכשיו השאלה היא מה עושים??? המלכודות דבק האלה מדיפות ריח מתוק שבד"כ מיועד למשוך עכברים. ברגע שהכלב יעבור לידן הוא ירחרח וידביק את האף! מעבר לכך איך אני נותנת לכלב להסתובב בבית בידיעה ברורה שמסתובבת בבית עוד חיה, לא על ארבע שיכולה להיות מאוד מסוכנת (הנחש היה ירוק\אפור עם דוגמא וראיתי אותו באור חלקי. בהחלט יתכן וצפע). האם לדעתכם יש טעם להתייעץ עם עוד לוכד? הלוכד אמר שאם תוך שלושה ארבעה ימים הוא לא נתפס במלכודות, הוא כנראה יצא מהבית איכשהו... האם זה נכון? אנחנו ממש בלחץ...

mia01

New member
אוקיי אז קראתי קצת בפורום ואני

מבינה שכן מכירים אותו כאן.
נרגעתי. השאלה היא אם הייתם חוזרים לשגרה אם הוא לא נלכד תוך שלושה ימים במלכודות דבק והאם יש עוד איזשהו משהו שניתן לעשות בנתיים?

מכירים את הבחור המפוקפק

אפשר לישון בשקט. יותר ממה שאסף עשה לא ניתן לעשות. לרוב הלוכדים מתיאשים הרבה לפני אסף (שלוש שעות!) ומשקיעים מקסימום שעה בחיפוש של היצור. הבעיה היא שלפעמים הנחשים זוחלים למיסתורים שקשה להבין איך הם הגיעו לשם ועל מנת להוציא אותם יש לפרק חצי בית/קיר/מטבח וכו'. ואז לרוב הדעות מוטב לעזוב את היצורים לנפשם (ולשמור על שלמות הבית כמובן). בכל מקרה צריך לשים לב בימים הקרובים טוב טוב שבע"ח הלגיטימיים בבית (כלב/חתול/ילד וכו') לא מתעסקים עם האורח הלא רצוי. בהצלחה

ORSETTA

New member
אולי רצוי להחזיק בבית מזרק מוכן

עם חומר מנטרל אם הנחש יכיש אחד מהולכי על 4

oren666

New member
גם כלבים צריכים נסיוב?

לפני שנתיים הכיש את הכלב שלי צפע (רק עכשיו אני יודע את זה). הוא הלך עם צוואר מנופח כמו בלון אבל התנהג כרגיל ועבר לו אחרי יומיים.

אני לא בטוח אם הטיפול בכלבים כולל

נסיוב או רק טיפול תומך. אתה יכול לברר זאת עם הוטרינר בפורום רפואת חיות מחמד.

ORSETTA

New member
חשבתי שמנה רצינית של קורטיזון

יכולה לעזור, לפחות טיפול ראשוני ואם הנחש מכיש בלילה ולא שמים לב?

naja

New member
הרבה וטרינרים משתמשים בקורטיזון.

הוא מוריד את הנפיחות ומונע מהכלב למות מחנק. לא תמיד מגיעים למצב של שימוש בנסיוב.

mia01

New member
הנחש נמצא!!!!!!

מסתבר שמדובר בחנק, זכר בוגר (לדברי אפל) שאפילו היה די חמוד ברגע שנאמר לנו שהוא לא מכיש. אז תודה למי שעזר ותודה לאסף שהגיע מיד ולקח את הנחשון לשחרור בטבע.

למעלה