שאלת ניהול משק בית משותף

mother1

New member
שאלת ניהול משק בית משותף

שלום פורום ומנהלת יקרים , אני גרושה + 1 גרה ועובדת במרכז הארץ . בעוד כחודש אני עוברת לגור עם חברי בצפון הארץ . בבעלותי דירה שאינני מתעתדת להשכיר בתפקופה הקרובה אלא עד שאהיה בטוחה שאני לא חוזרת .אני משלמת כ-700 ש"ח משכנתה עליה . לחברי דירה מושכרת ( בתהליכי בניית בית ) שעלותה 600$ שכירות + מיסים . שאלתי היא לגבי ניהול הכספים השוטף : אני רואה בכסף גם משמעות שהיא מעבר לכלכלית , כלומר חברי הזמין אותנו לגור עימו ובכך ´לוקח חסות´ עלינו . לצטורך הדגשה אני מעוניינת להבהיר כי אינני מתכוונת להתעלק ולחיות על חשבונו . חשבתי לתרום את חלקי בסך כ-1000 ש"ח לחודש מרצוני הטוב , ובאופן עקרוני פחות מחצי . מה אתם חושבים ? יש צדדים אחרים שלא לקחתי בחשבון ?

העקשנית

New member
האמת?לא ממש הבנתי.../images/Emo35.gif

באופן עקרוני-במידה ותעברי לגור בצפון, קרוב לוודאי שלא תוכלי להמשיך לעבוד בעבודתך שבמרכז הארץ.במידה ויהיו לך מקורות מחיה אחרים-ותוכלי אז תתרמי לחיים המשותפים, במידה ולא-אולי לא תהיה לך ברירה אלא לחיות על חשבונו עד שתתארגני עם עבודה. השאלה מה הוא חושב על זה ואיך הוא רואה את הדברים.והאם יש באפשרותו לפרנס את שניכם. ברור שאת חייבת לדבר ולסכם איתו הכל-מכל הבחינות לפני המעבר.כי אם לא-כל הבעיות עלולות לצוץ ברגע שיהיה ביניכם משבר ראשון. האם כוונתך שחברך משלם 600 $ שכר דירה ובזה את רוצה להשתתף?אם כן-אז לפי מה החלטת דווקא על 1000 ש"ח? לדעתי כל סכום שיהיה או לא-חייב להיות מקובל גם עליו. השאלה גם-מי ינקה, מי יבשל, מי יסדר, האם תתני לו שרותים עבור המגורים בביתו וכו´ וכו´.

אימא יקרה, אין חוקים!!!!

אם את מרגישה צורך להשתתף וסכום של 1000 ש"ח מיישב את דעתך ומצפונך - מה השאלה? אם זה מתאים גם לנו? כבר אמרה עקשנית שזה הרבה יותר מורכב... וגם הזכירה לך שבשותפות הזאת יש עוד מישהו. אני לא יודעת מתי את עוברת אבל... חשוב שתבדקי עם עצמך: למה את עוברת? מה חשוב לך בקשר? עד כמה את צריכה לשמור על עצמאות? כמה כסף יש לך? והיה אם תיפרדו - מהו המחיר הכלכלי של ההרפתקה הזאת? כמה (זמן, כסף, כוחות נפש) יעלה לך להתאושש ואחרי שענית על כל השאלות, תחליטי מה נכון ל ך כי אף אחד אחר לא יכול לדעת...

אמא( יש רק 1 ) יקרה לי ../images/Emo13.gif

מברוק על ההחלטה . מה אומר החבר שלך על זה? מה דעתו? את צריכה לקחת בחשבון שתי תקופות , תקופת הביניים עד החלטה הסופית שאכן זה מה שאת רוצה ואחורי זה - המשך החיים המשותפים. שזה בטח לא דבר שקל להתרגל אליו ויש עוד המון סוגים של בעיות בזה. יש דברים שעולים כסף בלי לצפות מהם שיהיו תכנית חיסכון. כלומר ביזבוז לצורך הבזבוז וההנאה המיידית. המצב שאת נקלעת אליו נראה לי אחד מהם. את רוצה בשלב הראשון עד "ההחלטה" , לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? גם להחזיק דירה פנויה "בצד" וגם ליהנות עם החבר? אז תשלמי ! ומה יקרה כשהבית שלו יהיה מוכן? (זה בטח עניין של כמה חודשים שעד אז ההחלטה כבר תהיה מגובשת.) כך שבכל מקרה זה מצב זמני. או שתחזרי לבית שלך בחזרה או שתעברו ביחד לבית שלו? לכן לדעתי תשתדלי לעבור את התקופה הזו בסבבה תוך קבלת החלטה ש כל ההוצאות מתחלקות שווה בשווה ובכך לשכוח מעניין הכסף לתקופה הזו. ואחרי "מיסוד" הקשר מבחינת מגורים , תוכלו לדעתי לעבור לקופה משותפת , כולל ההכנסות שלך משכ"ד וכו´ או כל חלוקה אחרת שתמצאו לנכון , העיקר שהיא תהיה מסוכמת מראש ומקובלת על שניכם , כדי לא ליצור מקור לחיכוחים בעתיד. הכי חשוב זה לדבר איתו וללבן ביחד איתו את הנושא ולא לבוא מנקודת הנחה מיקדמית של : אני החלטתי שאני נותנת ככה וככה וזהו. בהצלחה במעבר

למעלה