שאלת ניווט + טיובלס

metrocard

New member
שאלת ניווט + טיובלס

מהיום שרכשתי את האופניים (KHS AGUILA 2013ז"ק 29") הומלץ לי לשדרג לטיובלס מהבחור שמכר אותם בחנות ועד לחברים שרכבתי איתם. חיפשתי קצת מידע ברשת , ראיתי מדריכי DIY אבל זה נראה לי קצת גדול עלי ואני מפחד לעשות נזק.
הרכיבה שלי היא רכיבה רגועה לרוב על שבילי עפר\כורכר בטווח של 30-40 ק"מ . האם טיובלס באמת מומלץ או שמדובר על משהו שמתאים יותר לרוכבים "רצינים" יותר. ואם כן במידה ואלך למכנאופן קרוב, מה העלויות המשוערות.

בנוסף, האם יש דרך לרכב מבנימינה לעתלית בהנחה שאני מעוניין לצמצם למינימום את המפגש שלי עם כבישי ישראל? אני מצליח להגיע צפונית מעט לבריכות הדגים של מעגן מיכאל אבל שם נתקע בגדרות סביב השטחים החקלאיים הממוקמים דרומית לחוף דור\נחשולים. מישהו מכיר אלטרנטיבה שתאפשר לי לרכב עוד צפונה?
שתהא המשך שבת נעימה.

steiff

New member
נזק?

מעבר לטיובלס אינו פוטנציאל לנזק. אולי נזק לכיס...

אם החישוק שלך אטום מראש (כמו למשל החישוקים של שימאנו או WTB) או ניתן לאטימה באמצעות סרט איטום ייעודי (כמו למשל החישוקים של Stan's) כ הסיפור הוא אטימה של החישוק בסרט (אם נדרש), התקנה של וונטיל טיובלס, הרכבה של צמיג מתאים (עדיף צמיג טיובלס או ״מוכן לטיובלס״ אבל גם בצמיגים רגילים ניתן כמעט תמיד להשתמש), מילוי של חומר אטימה ומילוי אוויר.
כן - השלב של מילוי האוויר והאטימה הראשונית מצריך קצת נסיון ורצוי לבצע אותו במקום בו יש קומפרסור אוויר (למשל נקודת מילוי האוויר בתחנת דלק, או אצל פנצ׳רמאכער או מוסך). זה גם השלב בו צמיג טיובלס ייעודי יקל על המלאכה משום שהוא לרוב קל יותר לאטימה ראשונית.
זה הכל. לא בשמיים ולא טכנולוגיית חלליות. הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שחומר האטימה ישפריץ החוצה. קצת מלוכלך ודביק אבל שום דבר שכביסה מים וסבון לא מנקים.

טיובלס מתאים לכל סוגי רכיבת השטח ולכל אורכי המסלולים.

עלויות:
צמיגים - תלוי מה תקנה. בין 150 ל-400. יש סיכוי טוב שתוכל להשתמש בצמיגים הנוכחיים.
חומר אטימה - בין 25 ש׳ח לבקבוק שמספיק למילוי צמיג יחיד ל-100 ש׳ח לבקבוק שמספיק ל-5-6 צמיגים (או מילויים חוזרים תקופתיים).
סרט איטום - כמה עשרות ש׳ח.
וונטילים - סביב 50 ש׳ח.
ערכת ״תולעים״ - סביב 50 שקל.
עבודה - אם תיתן את העבודה למכונאי מיומן הוא יגבה לפי שעת עבודה.

metrocard

New member
תודה על המענה - CHALLENGE ACCEPTED

החישוקים הם של WEINMANN XM25 הצמיגי הם KENDA 2.1 לא ראיתי איזשהו שם של דגם.

שוב תודה, אעיין שוב במדריכים שברשת ואנסה.

למעלה