שאלת נימוסים והליכות

שאלת נימוסים והליכות

מישהי בפקולטה המקורית שלי בארץ עזרה לי מאד בעניינים בירוקרטיים סבוכים בחודשים האחרונים. זו מישהי מהצוות האקדמי ולא האדמיניסטרטיבי, שזה ממש לא התפקיד שלה, אבל היא עשתה את זה בנכונות כל כך גדולה ועם המון תמיכה, ובעיקר - הרבה מעבר לחובות המקצועיות שלה. אני מאד רוצה להגיד תודה, אבל לא בטוחה מה מקובל. מכתב תודה? פרחים? משהו אחר?

לא יודעת מה מקובל, אבל -

מכתב תודה, בהחלט, תמיד יתקבל בשמחה. בנוסף, את יכולה לציין את שמה בתודה על גבי המחקר שלך, כשתסיימי אותו. אנדוקטה על הדרך - היה לי פעם מרצה שאסף כלים מזכוכית צבעונית. כל החדר שלו היה מלא ממסד ועד טפחות... אני מניחה שלפחות חלק מהמזכרות הגיעו כמנחת תודה מתלמידים. הוא אכן היה מרצה מצויין.

מכתב זה יופי, אבל תודה בעבודה בהחלט יופי יותר

והכי יופי - בהחלט מין שי צנוע. בררי מה היא אוהבת, או מה ה"חולשות" שלה. אני נוטה לקנות ספרים רלוונטיים לנושא המחקר ולכתוב בהם הקדשה אישית ומחורזת. בד"כ זה עושה את זה

הממ.... אני חייבת להודות שאני לגמרי לא מכירה

אותה ברמה האישית (רוב הקשר בינינו הוא במיילים). ושהיא בין חברי הסגל הבכיר במחלקה. תודה על גבי העבודה - אתן מתכוונות לדוקטורט? כי זה יהיה בעוד שנים...

אם כך...

כן, לתומי חשבתי שתודה בעבודה, אבל אם זה יהיה בעוד שנים, את צודקת זה מאוחר מדיי. את יכולה להוסיף אחר-כך בנוסף גם בעבודה. אבל מכתב תודה זה יפה. ואם היא עובדת במחלקה או החוג והיא צוות בכיר, אולי באמת פרחים למשרד יכולים להיות מתאימים. ככה- זה ייראה מוקיר תודה וגם לא אישי מדיי.

כשאני סיימתי את התיזה

תואר שני, נמשכה 3 חודשים בדיוק - קניתי מתנות לשלושת המנחים שלי. אחת ראשית שהכרתי טוב, ושניים משניים שלא הכרתי ממש טוב אבל עזרו לי מאד: לראשית - אריזת מוצרים מים המלח למשנית - משהו קטן לתינוק שהיא ילדה בזמן התיזה וספר לה למשני - בקבוק שמן זית מישראל (נתתי לו את זה יחד עם עוד סטודנט שהביא בקבוק יין) כמובן שחלק מהמתנות הגיעו מהארץ וזו היתה האטרקציה בעצם אבל אני מציעה להביא בקבוק יין למשל או איזו אריזת שוקולדים טובה. מכתב תודה נשמע לי נורא נורא רשמי.

נראה לכם שלחכות עד ביקור בארץ יהיה מתאים?

כי אם כן, פשוט אקפוץ עם שוקולדים טובים (לא מכאן, חלילה. אלה שכאן הם איכסה רבתי) ואגיד תודה אישית. העניין הוא שהביקור בארץ צפוי בעוד חודשיים, וקצת לא נעים לי לא לומר תודה כבר עכשיו.

לדעתי יכול לחכות, אבל

אם כך אז תצטרכי לעשות את זה בשני שלבים: להגיד תודה במייל אולי כבר עכשיו, בקרוב. וכשתגיעי לארץ - שוקולדים או משהו דומה. המלצה קטנה- אם את כבר קונה משהו שהוא אוכל או שתייה -שווה ואלילוודא כשרות, רק למקרה שהיא אכן שומרת כשרות, כדי שלא יהיה שי שאין לו שימוש

לא עקרוני

אני יודעת כמה כיף להביא משהו יחודי מהארץ אבל היא לא תדע את זה
אם בא לך חכי (ובנתיים שלחי אימייל תודה) ואם לא תקני כבר שם משהו. אני בטוחה שבכל מקרה היא ממש ממש תשמח.

מעיןבר

New member
אני לא זוכרת איפה אתה

אבל מהשם, אם אני מסיקה נכון ואתה באיים הבריטיים
אז במקום שוקולד אפשר להביא משהו מקומי, למשל טופי בריטי מקורנוול - מעדן אמיתי, או גבינת צ'דר משובחת, או תה איכותי וכו' וכו'. בעיני שי שכזה לא חייב להיות שוקולד דווקא, אלא כל דבר שהוא מקומי ומייצג (כשם שמהאץ מביאים שמן זית
). זה יכול להיות מאוד מאוד נחמד...

את ../images/Emo13.gif וארה"ב ../images/Emo13.gif

שוקולד ותה (ולא פחות מזה - קפה) הם כמה דברים שממש אי אפשר להביא מכאן... מקסימום M&M עם צבעי מאכל מזוויעים.

למעלה