שאלת נימוסים

דקל נור*

Well-known member
מייבאת מהפייסבוק שאלה שהתלבטתי בה בעבר ועד היום אין לי תשובה כיצד יש לנהוג כמארחים. האם ממתינים כולם לאורחים המאחרים? אחרי כמה זמן המתנה זה כבר בסדר להתיישב לאכול בלעדיהם?

Screenshot_20220927-163533_WhatsApp.jpg

אבח"י

Well-known member
מייבאת מהפייסבוק שאלה שהתלבטתי בה בעבר ועד היום אין לי תשובה כיצד יש לנהוג כמארחים. האם ממתינים כולם לאורחים המאחרים? אחרי כמה זמן המתנה זה כבר בסדר להתיישב לאכול בלעדיהם?

צפה בקובץ המצורף 64374
גם אני הייתי מקטר לזוגתי, ורק לה עד שהיתה זורקת עליי נעל. אבל אתנו לא היה קורה כדבר הזה. לא היינו מעכבים בגלל פקק קבוצה של אנשים שהגיעה רעבה, ואיך אמרה צללית - ויפול לה ה-סופלה. אך במקרה שתיארת, כך היינו נוהגים -
שנינו היינו נכנסים עם חיוך על הפנים. היינו מאשרים בשמחה את ההחלטה לא לחכות לנו, מה גם שמלכתחילה היינו מבקשים לא לעכב את כולם בגללנו, והייתי מבקש שישמרו לי את החלקים הכי טובים ;-) נותנים את המתנות בשמחה ובמאור פנים, מתחבקים ומתנשקים, ואוכלים בשקט, ולא במהירות. אני מניח ששאר בני המשפחה ישבו אתנו לצורך צחקוקים, רכילויות ומה שמשפחות עושות יחד.
חג שמח
הסירי את "הרעל" המיותר מעל ליבך.

צליליתה1

Well-known member
בעידן זה של טכנולוגיה מתקדמת אצלנו נהוג להיות בקשר: המאחרים מודיעים שאם מאחרים, והם גם בדרך כלל אומרים זה יהיה איחור גדול (אם זה איחור גדול) תתחילו לאכול, ואז המארחים יענו מה פתאום נחכה, או סורי הילדים רעבים ובוכים, נתחיל לאכול אבל את הקינוח נאכל ביחד, או כל ואריציה אחרת.

אם כולם יודעים מה קורה לא נראה לי שיש מקום להתעלבות

למעט עלבונה של המארחת, שעמדה וטרחה והשקיעה והסופלה שלה נפל.

במקרה הספציפי שתארת? הייתי סותמת את הפה, לא שווה מריבה

מה שמזכיר לי, הילדים היו קטנים, הוזמנו בחנוכה לקוזינה להדלקת נרות
(שיהיה ברור, מהצד שלו)
הגענו בזמן, אבל האורחים vip עדיין ישבו סביב השולחן ואכלו ארוחת ערב
לי ממש לא היה איכפת, נהפוך הוא, היא היתה בשלנית פח, אבל הילדים הביעו מחאה קולנית

קלייטון.ש

Well-known member
חצי שעה-שעה לחכות נראה לי לגמרי בסדר. במיוחד אם הודיעו על האיחור ויש סיבה.
לאלה שרעבים זה דווקא תרגיל טוב בדחיית סיפוקים.

in bal1

Well-known member
אצל המשפחה של בעלי קורה משהו דומה.כל שנה אנו מגיעים מוקדם לבית של חמותי בערך ב 19.00 ואז כולם מחכים לבעלה של גיסתי שיחזור מבית הכנסת.שזה בערך ב 20.00 אפילו אחרי.השנה אמרתי לבעלי שלפני 19.30 אין מה לצאת מהבית כי ממילא נצטרך לחכות לו.זה היה בערב החג.
אך בחג עצמו הגענו טיפה אחרי כולם. והם רק אכלו מהסלטים.אנחנו אפילו עם הסלטים מחכים.
אבל במקרה שלך דקל אולי כן הייתי מעירה איזו הערה.הם יכלו לאכול מהמנות הראשונות וכך להרגיע את הרעב שלהם. אכלו גם את העיקריות?! יכלו לדעתי לחכות.

למעלה