שאלת נימוס אמריקאי ו"למה הם מתכוונים"

MichalS2018

New member
שאלת נימוס אמריקאי ו"למה הם מתכוונים"

חזרתי לעבודה אחרי כמה חודשים ב-leave.
פגשה אותי מישהי מהמחלקה שלי, שעבדנו ממש מעט ביחד בעבר. איכשהו תמיד יוצא לי לפגוש אותה בדרך לאוכל או מהאוכל (אנחנו לא יושבות באותה קומה) ואנחנו מקשקשות קצת על הא ועל דא.
אז גם היום פגשתי אותה כשחזרה מהקפיטריה ודיברנו קצת. ואז היא אמרה לי: let's have lunch one day, וציינה שאפשר בקפיטריה או במרכז מעבר לכביש או איפה שבא לי.
אמרתי לה sure ושאני אשלח לה הודעה ב-IM של החברה ונקבע (לא יודעת למה אמרתי את זה, יכול להיות שסתם sure היה נשמע כזה לצאת ידי חובה וכאילו אני לא באמת מתכוונת לזה? בכל אופן זה מה שאמרתי).

הם באמת נחמדה ואשמח לאכול איתה צהריים, פשוט אח"כ חשבתי שאולי היא סתם הייתה מנומסת ולא באמת רוצה לאכול איתי? (לא נעלבת, באמת).
מצד שני, אם היא באמת רוצה לאכול איתי, אולי היא תצפה עכשיו שאשלח לה הודעה ב-IM כי זה מה שאמרתי? ולא תיזום בעצמה כי תחכה לי?

אנא עזרו לעולה החדשה והקלולסית

JimmyGee

New member
אנשים הולכים ל lunch בעבודה עם colleagues כול הזמן

שלכי לה IM באחד הימים עם יש לה זמן באותו היום.
אם תגיד לא, תגידי לה שתישלח לך IM מתי שהיא פנויה next time, ואז הכדור עבר אליה.

Boston Guy

New member
זה תלוי במילים הספציפיות שהיא אמרה ובקונטקסט...

הביטוי Let's do lunch one day יכול להסתיר מאחוריו מנעד שלם של כוונות, החל מ"אני נורא רוצה לחזק את הקשר בינינו אבל מפחדת מ REJECTION" וכלה ב"שלום שלום - ושלא תבואי לי בחלום".

במקומך - הייתי מחכה שבוע שבועיים ואז שולח לה את ה IM שהבטחת שתשלחי, ושואל בו "How about this week". אם היא לא תגיב או תגיד "לא נוח לי השבוע" - כנראה שמה שנאמר היה לצורך הנימוס בלבד. אם היא תגיד "נהדר שיצרת קשר - מה לגבי מחר?" אז כנראה שהיא באמת רוצה בקשר.

danakama10

New member
לא צריך להיות כל כך הססנים

על פי הסיטואציה נשמע שהבחורה באמתצ רוצה להיפגש לצהריים, ולא צריך כל כך לחשוש. שהשואלת תיצור איתה קשר מתי שנוח לה. לא מתאים לה, לא נורא.
גם כשמישהו אומר באגביות שנפגש לצהריים מתישהו אין כל רע שהצד השני ירים את הכפפה. לא מתאים לו, הוא יתחמק. ברוב הפעמים הצד השני ישמח מאוד, כי אנשים בדר"כ חברותיים ושמחים שיש מישהו שלוקח את היוזמה לקבוע משהו קונקרטי.

איי ל

New member
מנהל
נשמע שהיא באמת רוצה בחברתך.

אל תחכי, שלחי לה מסר ביום שני ותשאלי אותה באיזה יום נוח לה להיפגש לארוחת צהריים.
אם לא תקבלי תשובה עד יום שלישי, שלחי לה מסר תזכורת. זה לא אישי, היא כנראה שכחה להגיב או לא ראתה את המסר.
הכי חשוב לא לוותר. בהצלחה.

debby12

New member
מנהל
מסכימה חלקית - אבל לא הייתי שולחת תזכורת אם לא

הייתי שומעת חזרה

כלומר: השבוע (= בשבוע שאחרי הפגישה האקראית איתה במסדרון), הייתי שולחת מייל של פולו-אפ לגשש ולהציע מועד קונקרטי לצהריים - נגיד יום חמישי הבא.

ואם לא הייתי שומעת חזרה הייתי עוזבת את זה.

אני עם בוסטון.... הביטוי "בואי ניפגש לצהריים מתישהו" ב"אמריקאית" יכול להיות דרך להגיד: "נחמד לראות אותך אבל אין לי זמן בשבילך"...."בואי נאכל צהריים יחד מתישהו - היומן שלי עמוס עד שנת 2034"

לתזכר אותה אם היא לא ענתה זה כבר ברמת ה"מעיק"

iris mom of two

New member
אם אומרים מעבר לקפה

וממשיכים להציע מקום זה יותר גישוש, ואולי כן ייצא לפועל

איי ל

New member
מנהל
ציניות.

התגובה שלי הייתה מוקצנת וצינית.
אני לגמרי לא ממליץ לרדוף אחרי אף אחד או אחת. אמריקאים או לא.
&nbsp

למעלה