לפעמים נראה לנו שלטוהר (בן שבועיים) קצת קשה לנשום, הוא טיפה מצפצף. אין לו נזלת או משהו אחר. מכשיר אדים יכול לעזור אולי? ואיזה אדים - מה ההבדל בין קרים וחמים?
נשימה, כך הסביר לי רופא הילדים ששחרר את יעל מבית החולים. הם עוברים אחרי מספר חודשים. אם הצפצופים הם ממש חרחורים אולי בכל זאת כדאי שרופא ישמע, אבל ממה שתיארת, זו התופעה שהיתה ליעל, היא עברה לה די מזמן (יעל בת 7 חודשים).
כן יכולה להגיד לך בקשר למכשיר אדים. הרופא של סתיו (שהוא מנהל מחלקה ב"דנה" ורופא ילדים מדהים בפני עצמו) אמר לי שמכשיר אדים קר הרבה יותר בריא ממכשיר אדים חם, חוץ מזה עכשיו בקיץ יהיה יותר נעים עם מכשיר אדים קר, לדעתי. המכשיר עליו המליצו לי כמעט כולן (פה אחד כמעט) הוא המכשיר של קאז והוא אכן טוב.
זו היתה התשובה של הרופא של רועי. זה יסתדר. אמנם לא בכל כך הרבה מילים... אבל הרעיון ברור. ההשתנקויות האלה עברו לו כשהחלפנו לו את סוג האוכל, באופן מפתיע, כנראה שהאוכל עלה לו והפריע לו בנשימה או משהו. ליתר ביטחון עדיף לתת לרופא לשמוע ולהחליט. ובכל מקרה, עדיף מכשיר אדים קרים. הציל אותי עוד בהריון. שתהיו לי בריאים!
גם עידו צפצף והסבירו לנו שזה מתוך חוסר בשלות של מערכת הנשימה, זה לא גורם שום נזק ועובר בגיל חודשיים שלושה. לנו גם קרה שעידו מעט חרחר, הרופא לא איתר שום בעיה ולבסוף הסתבר שהאף שלו היה קצת סתום וטיפות אף לתינוקות פתרו את העניין.