שאלת סבירות טיפול תרופתי

yuliyuli1

New member
שאלת סבירות טיפול תרופתי

פסיכיאטרית שהתחלנו ללכת אליה רשמה לילד 0.5 מ"ג ריספונד.לאחר 3 שבועות ראינו הגברה בחוסר השקט של הילד ובחוסר ריכוז.
הודענו לפסיכיאטרית על ההחמרה במצבו וקיבלנו התעלמות מוחלטת כך שנאלצנו להפסיק את התרופה לבד (באינטרנט כתוב שחייבים להפסיק בהדרגה תחת פיקוח רפואי).
אחרי שהשארתי לרופאה הודעה שאני מתכוונת להודיע למשרד הבריאות על דרך העבודה שלה (לא פירטתי כאן את כל מה שהיה) חזרה אלי לפתע המזכירה שלה ואמרה לי להעלות את מינון הריספונד ל 2 מ"ג ביום!
אז לא שאני מתכוונת כרגע בכלל לתת לו את הריספונד אבל רציתי לשאול אם זה מקובל להעלות מינון בבת אחת מ 0.5 ל 2 מ"ג ביום?

TikvaBonneh

New member
לא מקובל

לבן שלי העלו בהדרגה רבע מיליגרם כל פעם. 2 מג זה מינון למבוגר. לדעתי פסיכיאטרים לא יודעים להתמודד עם הספקטרום האוטיסטי הם יודעים רק לטפל בבעיות נפשיות

yuliyuli1

New member
תודה

מתסכל אותי לחשוב שהיא "מטפלת" ככה בילדים, ויש הורים שסומכים באופן עיוור על אנשי מקצוע.

ראשית קיבלתם תרופה גנרית ששמעתי על הבדל בינה לבין המקור

מבחינת ההשפעה .
&nbsp
שנית זה המינון 0.5 מ"ג שבן קיבל בכיתה ב' ולא העלנו אותו כן לוקח כ3 שבועות להתחיל לראות השפעה כי זו תרופה שבונה רמה בדם .
&nbsp
שלישית לא קופצים ככה במינון בעיקר לא בסוג התרופות האלו אלא ממש לאט
&nbsp
הוא מקבל עוד תרופות? אולי השילוב לא מתאים
&nbsp

yuliyuli1

New member
גם אני שמעתי שיכול להיות הבדל בנין המקור לגנרי

ולכן למחרת הביקור אצל הרופאה ביקשתי ממנה שתחליף את המרשם לריספרדל, אבל היא לא רצתה.

הילד לוקח בנוסף פוקלין (סוג של ריטלין), שלדעתי לא אמור להתנגש אבל בכל מקרה אם צריך לוותר על אחת מהתרופות אז ברור שהפוקלין היא זו שאנחנו ממשיכים איתה...

צודקת

יש ילדים שלא מתאים להם הרספרידל
יש את האביילאפלי שפועל על אותו תחום של הרספרידל
&nbsp
בכל אופן לא להעלות ישר ל2 מ"ג
&nbsp

למעלה