שאלת סייטן

מתוקה31

New member
שאלת סייטן

אבי הוא צמחוני ואוכל רק אוכל אורגני, אני מבשלת לו בקביעות פעם בשבוע, במסגרת הגיוונים והחיפוש אחר טעמים ומרקמים חדשים שמעתי על הסייטן, האם זה דומה לסויה בטעם ? במרקם ? האם הוא מתנהג כמו טופו בבישול ויש להשרות אותו כדי שיספוג טעמים ? מתפרק בבשול ? ושאלה אחרונה איך הוא נמכר קפוא ? מצונן ? סורי על הבורות.... תודה.
 

GentlyWeeps

New member
סייטן = חלבון חיטה

יש לו מרקם של בשר אין לו טעם, הוא סופג טעמים ניתן לבשל אותו, להקפיץ אותו, לטגן ובעצם הכל הוא נמכר קפוא כמו גוש בשר..
 
ראי

http://www.tevadeli.co.il/seitan.htm "הסדרה החדשה" נמכרת בצינון, אבל יש גם גושים קפואים שאפשר לקנות. נראה לי שאפשר לקנות סייטן רק בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן, עדן טבע מרקט וכו'. מתכונים לדוגמה - http://www.tevadeli.co.il/recipes.htm אני אישית מאוד אוהב את המתכון ל"נודלס עם ירקות וסייטן" (לא יודע למה כתוב נודלס, כי במתכון בכלל משתמשים באטריות אורז...). לדעתי כדאי גם לשים פחות אטריות אורז או יותר סייטן ממה שהם אומרים.
 

מתוקה31

New member
תודה רבה

קניתי גוש קפוא ואני מקווה שהוא יאהב... ושוב תודה על התשובות
 
למעלה