שאלת סיכויי קבלה וגם מה כדאי ללמוד אם לא

שאלת סיכויי קבלה וגם מה כדאי ללמוד אם לא

ראיתי שיש כאן הרבה תלמידי כלכלה, ורציתי לשאול 2 שאלות: הראשונה, נרשמתי לכלכלה חשבונאות השנה, כרגע אני בקורס קיץ של רישום מידע חשבונאי, אך עדיין לא התקבלתי לחוג. אני לומדת על תנאי שאקבל ציון נדרש במתמטיקה, 80 ב-4 יח"ל זו הדרישה, אך יש לי הרגשה שזה לא הציון שקיבלתי, אלא פחות 10 נק' לפחות. מבחינת הסכם הנדרש, אני מעל הדרישה שלהם. יש סיכוי שיקבלו אותי בכל זאת? או שזה ממש קריטי הציון במתמטיקה? להתחיל לחפש בכיוונים אחרים? והשאלה השנייה, אם לא אתקבל, מה כן כדאי ללמוד באוניברסיטה שהוא לא כלכלה? משהו שאפשרי למצוא בו עבודה לפני הדוקטורט...

ofir50

New member
אין לך מה לדאוג

אם יש לך פסיכומטרי מעל 700 את פטורה ממילא בקשר לציון ....הם גמישים בקטע הזה ...את תתקבלי

ofir50

New member
וחוץ מזה

כל כך כיף אצלנו בכלכלה...למה שמישהו ירצה ללמוד משהו חוץ מכלכלה...? אה...אולי בגלל שיש לו שכל

גרמת לי לצחוק

אולי ביגלל שיש לו שכל..... האמת שזה בגלל שזה תואר שנותן לך גם מקצוע, ולא רק תעודה לתלות על הקיר. יש לי פסיכומטרי מעל 700, אבל כשדיברתי עם המזכירות בחוג זה לא עשה עליהן כזה רושם... בכל אופן אני שמחה לשמוע שאתה כל כך "נהנה"... זה ממש נותן תקווה לעתיד

ofir50

New member
אל תתיחסי

אני סתם מריר אחרי שנה שניה...אבל כולנו ככה אני עשיתי3 יחידות בתיכון והתקבלתי עקב הפסיכומטרי אז אין לך מה לדאוג. מאז ומעולם הם פטרו את אלה עם הפסיכו הגבוה מדרישת ה80 בארבע יחידות..אולי כדאי שתזכירי להם את זה. בקשר ללימודים הם לא כאלה קשים..רק שנה שניה המקוללת הזאת. ואם יש לך שאלות נוספות אז אשמח לענות

יש לי שאלה קטנה

הבנתי ששנה ראשונה המערכת מובנית, השאלה שלי היא האם בשנים הבאות בונים את המערכת לבד? ואם כן, אז זה בשיטת כל הקודם זוכה? ז"א יש מצב להיתקע עם קורסים ממש מגעילים אם לא נרשמים בזמן? ואני ממש בהלם ממה שאתה אומר שהם פטרו אותך מהדרישה הזו, לי הם אמרו שרק בגלל שיש לי פסיכומטרי מעל 700 וכמותי מעל 135, הם יהיו מוכנים לקבל אותי עם 78 ב4 יחידות במקום 80 (שזה גם לא המצב)... אולי הם העלו את הדרישה כי יש להם הרבה נרשמים לשנה הבאה... ? כי הם החתימו אותי על התחייבות ואמרו לי שאם אני לא מקבלת את הציון הנדרש אני לא אתחיל ללמוד השנה. גם לך היה את זה וקיבלו אותך בסוף? או שישר אמרו לך שהתקבלת? אה, ועוד שאלה: מתי בדיוק מתחילים לקבל הצעות עבודה ממשרדי רו"ח? אמרו לי שמי שמצטיין בשנה א' מקבל הצעות כבר משנה ב' ? זה נכון או סתם אגדות? ואפשר בכלל לעבוד תוך כדי הלימודים?

ofir50

New member
תשובות

אני לומד חשבונאות אז אנילא בדיוק בטוח לחלוטין איך זה עובד במסלולים אחרים. בחשבונאות גם שנה שניה מובנית שנה שלישית די מובנית חוץ מאיזה קורס או שניים בקיצור אין בחירה לחשבונאים למנהל עסקים אין הרבה בחירה בשנתיים הראשונות אבל בשנה השלישית יש המון בחירה במסגרת קורסי הבחירה. אני שלחתי את הפרטים שלי לאוניברסיטה והתחלתי במקביל קורס בגרות בשביל להתקבל אבל באמצא קורס הבגרות קיבלתי הודעה שאני פטור מהדרישה ל 4 יחידות ....בכל זאת עשיתי את הבגרות כי הם לא הודיעו לי את זה לפני שנרשמתי אליה (היו חוסכים לי את עלות הקורס -אבל ככה זה) בקשר למשרדי רואה חשבון- זה הפך להיות משהו הזוי ...חותמים שנתיים לפני ההתחלה..עזבי ...כולה משרד רואי חשבון... בקיץ בין שנה א' לשנה ב' יש כל הבלאגן... בקשר לעבודה- בשנה א' בהחלט... שנה ב' - ניתן לעבוד אבל לא משהו תובעני מדי שנה ג' -בהחלט ניתן לעבוד

ofir50

New member
על איזה מקצוע את מדברת?

אין שום מקצוע... רוצה לדעת מהו מספר הכלכלנים הנדרשים לחברות במשק כל שנה מהאוניברסיטה? רמז: זה פחות ממספר התיקים הפליליים הנפתחים נגד ראש המדינה בחודש אחד יש משרות לכלכלנים אבל זה תואר שני ...וזה לא משתלם כלכלי בסופו של דבר כל הכלכלנים עוסקים במשהו מסביב -שיווק מכירות לוגיסטיקה וכו... שם זה עוזר שיש לך תואר כלכלי אבל זה לא העניין המרכזי..גם אנשים שלמדו סוציולוגיה יכולים להיות עוזרי רכש ... נראה לי שאת מבואסת די והותר לבוקר אחד אז אני לא אוסיף...

לא התכוונתי לכלכלה כמקצוע

התכוונתי לתעודת רואה חשבון שאתה מקבל אחרי השנת השלמה לאחר הבחינות של המועצה לרו"ח... זה דווקא מקצוע דיי מבוקש. ברור שכלכלה עצמה כמקצוע זה בערך כמו מקצוע ספרות, פסיכולוגיה, ארכיאולוגיה ושאר הדברים המרתקים שמלמדים באוניברסיטה... ולא ביאסת אותי, לכל מקצוע יש מינוסים ופלוסים... פשוט כאן נראה לי שהיתרונות גדולים מהחסרונות, ואם אתה אומר שאפשר עדיין לעבוד תוך כדי, זה בכלל מצויין.

ofir50

New member
כן זה דיל טוב

עד שהמוני עם ישראל ינהרו אליו וזה יהיה כמו משפטים.

זה כבר קורה

בגלל זה הסכם דיי גבוה, כמו משפטים, אבל בהבדל אחד ממשפטים: הרבה אנשים לא מצליחים לעבור את הבחינות של המועצה, וכבר סיכמנו שתואר בכלכלה לבד לא נותן הרבה, במשפטים הרבה יותר קל לסיים את התואר.

stkachov

New member
אני חושב

שתשובה הכי אמיתית ונכונה תקבלי במזכירות החוג. מה שהיה לפני כמה שנים זה אולי לא מה שנהוג היום. אני גם מקווה שהעובדה שיש לך פסיכו מעל 700 תעזור. לי למשל זה עזר לגבי פטורים מקורסים בכלכלה של שנה א שעשיתי באו"פ. ומקסימום אם תתקבלי לחשבונאות, את יכולה להמשיך בכלכלה חד חוגי או כלכלה מנהל עסקים/משפטים/מדעי המחשב/מערכות מידע וכל חוג אחר שתרצי לשלב. ואגב, אני גם עושה את הקורס. נפגש אצל אומסי

גם אתה בקורס??

איזה קטע.... במזכירות החוג כרגע אני חתומה על התחייבות שאם אני לא מגיעה לרף הקבלה אני לא מתחילה את השנה, למרות שאני עושה את הקורס ברישום- הרבה אצלנו חתומים על התחייבות כזו, כל התלמידי מכינות ואלה שעדיין לא זכאים לתעודת בגרות וכאלה. מה אני אגיד, אני מקווה שביחס לאחרים אני אהיה יותר טובה, אולי זה יעזור לי בסיכויי הקבלה. ובנוגע לקורס, אולי אתה יודע, אני וחברה שלי ממש מתלבטות: המבחן ב6 או ב5 לחודש??? כי היא רשמה לעצמה 6 ואני רשמתי 5, וכל מי שאנחנו שואלות, מתבלבל גם כתוצאה מהאי וודאות שלנו, ובסוף נגיע בתאריך הלא נכון וזה יהיה לא כיף בכלל...

stkachov

New member
אני בטוח

שעוד נקבל תזכורת בקורס ופרטים מלאים לגבי הבחינה

ofir50

New member
הוא בטח הפיל מיג מצרי מעל התעלה..

הקרב היחידי שאומסי ראה היה אולי בושידו בטלויזיה. הוא טייס מסוקים. אומסי אומסי .....הפרצוף החביב מסתיר נפש אכזרית.. יספרו לכם האנשים בניהולית מתקדמת שנה ג'

ניהולית מתקדמת....אמא'לה...

אני עשיתי איתו סך הכל מבוא לניהולית, אני כל כך שונאת חשבונאות...איכס

מה נפש אכזרית?

הוא נראה כזה חמוד, ממש, והוא מסביר גם אם שואלים אותו את אותה שאלה מפגרת פעם אחרי פעם (וזה קורה אצלנו הרבה)... וכזה חייכן, נראה ממש נחמד? לא?? בשבוע שעבר איזה מישהו אצלנו בקורס, אמר לו איזה משהו שהראה על הבנה, של משהו דיי בסיסי, אבל לא חשוב. ואומסי אומר לנו בשיא גאוותו "מה, הבנתם? וואו, אני ממש גאה", וכולו היה מחוייך כזה, חשבתי שזה היה ממש חמוד.

ofir50

New member
את רואה את הצד הטוב שלו

הוא לא תמיד כל כך סימפטי...

למעלה