שאלת סירים

tierry

New member
שאלת סירים

שלום לכולם, אני מעוניינת להחליף את הסירים הישנים שלי בסירים שאפשר לטגן בהם בלי (או עם מעט מאוד) שמן, בלי לסבול מהדבקויות וקרצופים לאחר מכן - סירים מהדור הישן (לא לחץ, לא אידוי ולא חשמלי). האם תוכלו להמליץ לי על סוגי הסירים שכדאי לקנות? קשה למצוא סירי טפלון. האם סירי פלדת האל-חלד של סולתם הם עמידים להדבקות מזון? איזה עוד דגמים מומלצים יש? תודה, ג.
 

בציר63

New member
סירים

הדבקויות קורות כשיש חימום לא אחיד של הסיר שנובע מתחתית סיר לא עבה מספיק או להבה חזקה מדי כך שהחום בתחתית גבוה משמעותית מהצדדים ולכן המזון נחרך וזו גם הסיבה שמזון נחרך כשאין נוזלים בסיר. אם זה קורה לך הרבה, אולי את צריכה לבדוק את הכיריים? אולי צריך לשים משטח כדי שחימום הסיר לא יהיה ישיר? במקרה של בישול ארוך על אש קטנה, אולי שווה להצטייד בפלטת שבת שזו השקעה קטנה מאוד יחסית לסיר. מכל מקום, מבחינת חריכה, סירי ניירוסטה, ולא משנה מאיזה דור הם, תמיד בסכנת חריכה וקשיי ניקוי. סיר טפלון מאוד לא מומלץ כי הטפלון נוטה להישרט ולבסוף תשארי עם סיר אלומיניום או ניירוסטה ללא טפלון. יש היום בשוק סירים עם ציפוי פנימי של טיטניום - מתכת קשה הרבה יותר מניירוסטה (כל סגסוגות הניירוסטה), מה שמאפשר עבודה כמו עם טפלון, במינימום שימוש בשמן ו/או מים אבל עם יתרון העמידות של טיטניום. נסי להשוות בין הדגמים המוצעים בשוק ומה שצריך לענין אותך זה עובי הטיטניום, פרט לנפח ולמחיר כמובן, והוא גבוה למדי.
 
למעלה