שאלת ספויילר

URYRAZON5

New member
שאלת ספויילר

אני לא מבין את ההיגיון של סטאניס לשרוף את בתו הוא חיסל את שושלתו ולא יהיה לו יורש

אני חושב שעשו זאת בעיקר כי אחריי מותו של רוב הוא הפך למין דמות בינונית אבל טובה אז רצו שישנאו אותו הוא לא היה דמות פופולארית אבל דמות הגונה וטובה האמת הייתי מעדיף יותר שיהרגו אותו הוא הדמות האהובה עליי אני יודע שבסופו של דבר הוא ימות סביר על ידי ביראן או על ידי הבולטונים אבל עדיין זעזע אבל הרס לי את כל העונה ככל הנראה אני מניח שהוא ימות בפרק הבא ושקורבן לא עזר כי הוא לא מלך

מה אתם חושבים?

אפשר למצוא היגיון

אם האחרים ינצחו, לא יהיה יורש לאף שושלת. גם שירין ממילא לא תשרוד.
אם הוא מסלק את שירין, אולי יצליח לאחר מכן ללדת יורש אחר. אולי בן זכר. (להבדיל מבן נקבה. כן לוראס, אני מסתכל עליך!)
למי שבאמת מאמין למליסנדרה, האם השושלת של סטאניס או הבת שלו חשובות יותר מעתיד האנושות?

אגב, לא יודעת איך עשו את זה בסדרה

אבל שירין חולה בקשקשת האפורה - מחלה קטלנית למבוגרים שאין לה ממש מרפא - גם אם שירין תגיע לגיל בגרות, זה לא אומר שהיא תשרוד מספיק בשביל ללדת יורש.

אגב - זו גם הסיבה שהיא לא מוקפת במחזרים, בכל מקרה אחר בנים היו נלחמים על הזכות להיות האהובים שלה, גם בגיל הזה.

Uri04

New member
חשבתי שהיא כבר לא חולה, רק נשארה לה "מזכרת" מהמחלה

ושאין לה מחזרים בגלל המראה המבעית של חלק מהפנים שלה.

אחת הטענות בספרים היא שזו לא רק מחלה

חשוכת מרפא, אלא גם שהיא לא בדגירה, מקסימום "אפשר לחיות איתה", משהו כמו סכרת בימינו, זה שאנשים חיים עם מחלות לא אומר שהם לא חולים יותר.

ובאמירה אחרת - סטאניס רואה בעצמו יורש לכס הברזל, במקרה שהוא יושב עליו שירין היא או אישתו של יורש הכס ( אם לא יהיו לו עוד אחים) או אחותו הגדולה, בכל מקרה בן הזוג שלה יזכה למעמד גבוה מאוד - יש אמירה של דמות אחת לאחרת בסדרה - מה זה משנה איך הפרצוף שלך נראה ? את היורשת! אנשים יעמדו בתור בשביל לחזר אחריך!

Uri04

New member
זה אחלה, אבל לא קיבלנו על כך שום אינדיקציה בסדרה

למעשה, לאורך הסדרה נאמר על כך משהו בסגנון של: "שירין הייתה חולה" ולא "היא עדיין חולה". כך שזו גם לא המתת חסד מעוותת שכזו. קיצר, אין ממש טעם להצדיק את סטאניס לא משנה מה. הוא בחר לצאת למלחמה בשיא הכפור, הוא בחר לקחת איתו את המשפחה שלו, הוא בחר להקשיב למליסנדרה, הוא בחר להקריב את הבת שלו. הוא asshole ובכך זה פחות או יותר מסתיים. אני לא חושב שאפשר יותר למצוא בו תכונות נערצות.

אין ויכוח על העובדה שהוא asshole

בעיקר לא במקום שבו פגיעה בקרובי המשפחה שלך הוא אחד הפשעים היחידים שאין עליו כפרה או הצדקה....

הויכוח כאן הוא על שירין והמחלה שלה - אגב, אם זו מחלה שניתנת לריפוי המשמעות שלה היא מאוד כבדה מבחינת ג'ורה ... לא ?

הוא לא בחר לצאת למלחמה בשיא הכפור

זו היתה האפשרות היחידה שלו.
הוא עזב את דרגונסטון והיה צריך לקחת איתו את כל כוחו כדי להציל את החומה ומשמר הלילה, ולאחר מכן להלחם באחרים. אז הוא ישאיר מאחור את המשפחה שלו כדי שהלאניסטרים והטיירלים יתפסו אותם?
ומאחר שהגיע לחומה, אין לו יותר מדי ברירות. הוא לא שולט בחילופי העונות והחורף הולך וקרב. הוא זקוק לאנשים כדי להלחם באחרים, ובשביל זה הוא הכניס את הפראים. אם הוא לא ישלוט בצפון, בזמן שהוא ילחם באחרים הצפוניים בראשותו של בולטון יתקפו אותו מהגב בזמן שהוא נלחם עם הפנים צפונה.
אז איזו בחירה יש לו?

Uri04

New member
תמיד יש עוד אופציות. מלחמה היא לא הכרח עד שתוקפים אותך

מצטער, לא קונה את כל זה. הוא גם היה יכול להישאר בדרגונסטון או מקסימום לכבוש את סטורם-אנד.

אז סטאניס צריך לחכות בשקט עד שיחסלו אותו?

א. צודק. מלחמה היא לא הכרח. סטאניס צריך לוותר על המלוכה שמגיעה לשושלתו, על הצדק שצריך לבוא עם רוצחיהם של ג'ון ארין, נד סטארק, ואחיו - המלך רוברט. צריך לתת לסרסיי לדרדר את הממלכה עם המפלצת שהמליטה לקוטל מלך, ויום אחד הם יהרגו גם את סטאניס ואת כל משפחתו. למה לא?
ב. הפראים כבר תוקפים את הצפון. האחרים תוקפים את עולם האדם.
ג. אחרי שכבר יצא מדרגונסטון וכבש את קץ סופה, מה הלאה? סוגרים באסטה ומתים בשקט?

Uri04

New member
או לנהוג בחכמה

לייצב את האזור בו הוא נמצא, לכרות בריתות עם שותפיו ה"טבעיים" ולחזק את מעמדו קודם כל בקרב אנשיו והבתים באזור סטורם-לנד. לדעתי, אם הוא לא היה ישר קופץ ומצהיר על רצונו להיות מלך, הוא בכלל לא היה בסכנה משמעותית. אבל כשהשתן עולה לראש, אנשים מתחילים לעשות שטויות כי הפארנויה והסיכון גדל משמעותית.

את השותפים הטבעיים שלו לקח רנלי.

מי שהשתן עלה לו לראש זה רנלי, למרות שהיתה לו תמיכה יותר טובה, לא היתה לו זכות. אז סטאניס היה צריך פשוט לכרוע ברך בפניו?

בגיל הזה? היא בכלל בת 10?

בגילאים כאלה אין מחזרים. מקסימום יש שידוכים שההורים מארגנים.

אפילו יותר מוקדם.

במקומות שבהם נערה נחשבת לאישה בגילאי 12 -13, חיזור יכול להתחיל גם הרבה יותר מוקדם, במקרה הכי גרוע, היא תזכור אותך לטובה מאוחר יותר.

ועל מה זה מתבסס?

תוכלי לתת לי דוגמאות של חיזור בגילאים שכאלה?
בשונה משידוך, חיזור הוא פעולה מודעת. זה מצריך את רצונו של המחזר. מי יחזר אחר ילדה בת 10? מי חושק בילדה בת 10?
באיזה גיל יתחילו לחזר אחרי ילדה בת 10 רק בשביל המעמד והנחלות שלה? ואיך אביה הלורד/נסיך/מלך של הילדה יתייחס לנערים מגודלים שמחזרים אחר ביתו הקטנה?

יש לך את בן הדוד הממזר

שלה, הוא והליצן הם החברים היחידים שלה למשחק.
אתה חושב על חיזור במובן הרומנטי/סקסי של המילה, אבל גם לחברות בגילאים האלו יש משמעויות רציניות, הדוגמא הכי נגישה שלנו היא אצבעון והבנות לבית טאלי, המשחקים שהם מתארים הם משחקי ילדים ולא "חיזור" במובן של "בואי תכנסי איתי למיטה ", וההיכרות של השלישיה הזו די מניעה את הספר שלנו.
נחזור לשירין - היא ילדה בת....X,מבוגרת מספיק ללמוד ולשחק, אבל למרות שהמעמד שלה גבוה מאוד ( יורשת יחידה לאביה כרגע, גם אם נניח שהבנים של רוברט הם יורשים חוקיים היא החמישית לרשת את כס הברזל) אין לה אפילו חברים למשחק.....

אני חושב על זה כי זה מה שכתבת.

"בכל מקרה אחר בנים היו נלחמים על הזכות להיות האהובים שלה, גם בגיל הזה." עד כאן לשון קודשך.
אצבעון שיחק עם הילדות לבית טאלי כמו שנד סטארק שיחק עם רוברט באראתיאון. זה ילדים שגדלים יחד. ההבדל הוא שאצבעון החל בגיל מסוים לחזר אחר בנות טאלי, וזה היה כבר בגיל יותר מבוגר. בגיל שבו ליסה הצעירה יותר כבר יכלה לשכב איתו.
בווינטרפל סאנסה משחקת עם ג'יין פול, אבל בגלל שהן בנות אותו גיל. אותו דבר עם רוב סטארק וג'ון שלג. עם מי אריה משחקת שם? בראן? לא נראה שיש להם חברים בני גילם.

הנקודה שלי היא שבגיל כזה ילדים חושבים על משחקים ולא על חתונות עתידיות.

הלדיל

New member
ב-"אביר משבעת המלכויות"

הליידי האדומה התאלמנה בפעם הראשונה בגיל עשר. הסיבה היחידה ששירין לא נשואה היא משום שלסטניס , קרוב לוודאי, יש דרישות גבוהות מאד מהחתן שלו ועד כה לא נמצא מישהו מתאים. בסדרה, אני מאמין ששירין צעירה מדי מכדי שיחשבו על נישואין עבורה או שהם היו מבגרים את הדמות כמו שעשו עם שאר הילדים.

לא קראתי את אביר משבעת המלכויות

אבל ברור לך שזה מקרה חריג ביותר.
העובדה שהיא התאלמנה בגיל 10, לא אומר שחיזרו אחריה לפני גיל 10. אני מניח שזה היה שידוך. גם מארגארי טיירל שודכה לטומן.
כל המקרים שאני מסוגל לחשוב עליהם בששאוש"ק של ילדים שמתארסים, זו תוצאה של שידוך ולא של חיזור.

הלדיל

New member
היו מקרים יותר קיצוניים בספרים עצמם...

על כל פנים, לפי כללי העולם שלה, שירין יכלה להיות כבר נשואה או, לכל היותר, מאורסת עם אפשרות למימוש בגיל מבוגר יותר, נגיד, 13. כמו שנאמר מכבר, נישואין לשירין סוללים את הדרך לכס הברזל ועל כן נישואיה הם עניין שצריך להידון בכובד ראש.

למעלה