שאלת ספיגת אומגה 3

pecorina

New member
שאלת ספיגת אומגה 3

ציטוט: "אומגה 3 מזרעי פשטן לא נספג בגוף בצורה טובה ומפריש חומר אחר שכרגע אינני זוכרת את שמו שלא בטוח שמומלץ. בכל מקרה זרעי פשטן ובכלל טומגה 3 ממקור צימחי לא יעילים" נכון או לא נכון?
 

TheFinalCut

New member
לא, זה בהחלט לא נכון

למרות שידוע לי כי זו טענה שגויה, חיפשתי מאמרים כדי לוודא. במאמר שכתבו בלודן וסזצפרי (Bloedon and Szapary) עבור כתב העת Nutrition Reviews ב-2004, טוענים שפשתן הוא המקור הטוב ביותר לחומצת השומן המכונה "אומגה 3" (בעגה מדעית alpha linoleic acid או ALA), המהווה כ-55% מתכולת השומן בזרעיו. קצת רקע: ALA מומרת במערכת העיכול שלנו לשתי חומצות שומן אחרות שלהן תפקידים חשובים בגוף - EPA (או eicosapaenoic acid), ו-DHA (או docosahexaenoic acid). מצוטטים במאמרם מחקרים אחרים שנערכו בבני-אדם, שבהם הוכח כי ALA משמן פשתן אכן נספגת ומעלה את רמות ה-EPA בדם. הזמינות של ALA מפשתן גבוהה, בין אם המקור לה הוא זרעי פשתן טחונים, או שמן פשתן. הכותבים טוענים כי גם בשמן קנולה ניתן למצוא כמויות טובות של ALA, כמו גם באגוזי מלך ובסויה. הכמויות בכל אלו נמוכות מאשר בפשתן, פי 5-7 פחות (אם כי עדיין משמעותיות). במאמר שנכתב בשנה שעברה (2006) ע"י דאס (Das) עבור כתב העת Current Pharmaceutical Biotechnology, טוענים שהמקורות הטובים ביותר לחומצות שומן מסוג אומגה 6 הם שמן חמניות, שמן תירס ורוב השמנים הצמחיים האחרים. מקורות טובים אחרים הם דגניים, לחם מלא, מאפים ומרגרינה. עבור חומצות השומן מסוג אומגה 3, חוזרים הם על מה שנאמר במאמר הקודם: שמן קנולה, שמן פשתן, שמן זרעי לפתית, אגוזי מלך וירקות עלים ירוקים. פרט מעניין נוסף העולה ממאמר זה: בין היתר, שומנים רוויים, כולסטרול, שומני טארנס ואלכוהול מעכבים את האנזימים הנחוצים להמרת אומגה 3 ו-6 בגופנו. גם במצבי סוכרת, עודף לחץ דם ועודף שומנים בדם יש ירידה בפעילות האנזימים הללו. שני המאמרים לא נגישים בחינם ברשת, אך ניתן לגשת לתקצירים דרך הקישורים מטה, ומי שמעוניין לקבל העתק מוזמן לפנות אלי במסר. Bloedon LT and Szapary PO. 2004. Flaxseed and Cardiovascular Risk. Nutrition Reviews 62(1): 18-27. Das UN. 2006. Essential Fatty Acids - A Review. Current Pharmaceutical Biotechnology. 7: 467-482.
 
למעלה