שאלת סקר אישית: ישנים עם כרית?!?!

שאלת סקר אישית: ישנים עם כרית?!?!../images/Emo166.gif

שאלה אישית שלי: * הילדים שלכם ישנים עם כרית או בלי כרית? * מאיזה גיל התחלתם עם כרית, אם בכלל? * האם ידוע לכם מהן ההשלכות מבחינה בריאותית בעניין, מישהו שאל, שמע...? * איזה סוג של כרית? עבה דקה וכדומה.......
תודה מראש!

רותי ע

New member
לפי כל מה שקראתי עדיף בלי כרית

אבל עידן התחיל לדרוש מגיל שנתיים וחצי. הפתרון שלנו היה שמיכה קטנה מקופלת כך שהיא לא גבוהה או רכה. זה מספק אותו ולא נראה לי שיכול לפגוע בריאותית.

כריות - כן או לא.

גם אני חשבתי כמו רותי שעדיף בלי כרית ואז הילדות שלי הראו לי מאיפה משתין הדג. היה להן קשה רק לישון על המזרון בלי לשים את הראש על משהו רך ונעים - התחלנו בערך בגיל שנה וחצי עם אפרת וכנ"ל עם רותם או אולי עם רותם טיפה קודם. נכון להיום גם דפנה שהיא רק בת שנה ישנה עם כרית במיטה. אצלה זה התחיל בכאב השיניים הראשון בערך בגיל 7 חודשים ומאז היא לא מוותרת על הכרית. אם נמאס לה הכרית היא משנה כיוון שינה ומסתובבת ונרדמת על השמיכה או משהו אחר רך שנמצא באזור אבל בכל מקרה הראש שלה מונח על משהו. אני לא יודעת אם בריא כרית או לא אבל הילדות שלי חינכו אותי שבלי כרית הן לא חיות ולא מצליחות להרדם. היום רותם למשל ישנה בלי כרית וזו החלטה שלה. אפרת לעומתה לא מוותרת ומוכנה לחפש את הכרית שלה גם באפריקה אם היא לא במיטה. ולעניין איזה סוג כרית - אצלנו זה כריות פשוטות שאני שמה עליהן ציפה רגילה. פשוטות כאלה שקונים בכל סופר ולא רפואיות או משהו כזה. גם המילוי הוא נוצות או חתיכות אורלון קטנות.

רותי הכ

New member
הכרית תומכת בחוליות הצואר

תינקת כידוע עלולים חו"ח להחנק ולכן אסור לתת להם כרית אולם למבוגרים רצוי לישון עם כרית כיוון שהיא תומכת בחוליות הצוואר. וחוץ מזה הרבה יותר נח עם כרית - מה אתן לא ישנות עם כרית. לגבי איזה גיל גם אני מתלבטת. ענבר שלי בת שנה ושלשה וכבר רוצה כרית. אפשר כבר לתת לה?

ofelya

New member
החפץ האהוב עליו ביותר

בר חי עם הכרית שלו. הוא אימץ אותה מהספה לשם מנוחות צהריים בערך בגיל שנה וחצי, ומאז הוא לא נרדם בלעדיה. רעיון שלו, לא שלי. כרגע היא בכביסה, והוא עושה לי פרצופים מהבוקר...

odeia

New member
מאמא מה שלומך? לגבי הגבהה של

ראש התינוק - רצוי בגיל המאוד קטן, שכרית זה דבר קצת מסוכן, להגביהה את המזרון באזור הראש. בגיל יותר מאוחר אם צריך עדיין הגבהה, קונים כרית דקה מספוג, עוטפים עם ציפית שהדוקה על הכרית ונותנים לילד לישון עליה. לילה טוב ושבת שלום

jole

New member
גם לי אמרו בלי כריות ../images/Emo104.gif

אבל לי כבר התחיל עם כרית בגיל שנה וקצת. אז שמנו לו כרית ממש ממש דקה והוא עד היום אוהב את המגע הרך על הלחי שלו. אחרי ששמתי לו כרית הוא ישן טוב יותר.

מגיל צעיר מאוד!../images/Emo104.gif

מגיל 6-7 חודשים בערך הגבהנו את המזרון בגלל אזניים וצינון, באיזשהוא שלב (בערך 8-9 חודשים) שמנו כרית ומאז הוא לא מוותר. התייעצתי עם הרופא, שאמר שעדיף שלא, ולא מבחינה אורטופדית, כי אם בגלל החשש של מוות בעריסה. הפחד הוא שתיווצר מעין "מחילה" שהילד ינשום לתוכה, וינשום ממנה את הפחמן הדו חמצני. אולם בגילו של תומר (שנה) כבר אין סכנה רצינית. ואכן תומר אינו טומן את הראש בכרית, אלא מניח עליה.

מלחמת כריות

שחר לקחה לי את הכרית בערך בגיל שנה וחדשיים ומאז היא לא מוותרת עליה (וזו כרית עבה יחסית), תומר סיפחה לה כרית בערך לפני חודשיים (1.8) כריות רגילות לגמרי. מידיי פעם כשאני הולכת לבדוק אותם בלילה, אני רואה אותן ישנות עם הראש על הפוך ומתכסות בכרית

הגדולה שלי קיבלה כרית כשעברה

למיטת נוער. הקטנה קיבלה כרית בגיל שנה בערך, כשהייתה מצוננת והקיאה ליחה ורציתי להקל עליה את הנשימה. מאז הכרית נשארה במיטה. הכרית היא דקה מאוד מאוד, כמעט בלתי מורגשת. הגדולה ישנה על כרית "רכה במיוחד" של האחים פריד.

למעלה